Skip to content
14 reacties
514 weergaves

Een mislukking...

Ik heb dus vandaag een vriendin van bij mij op school waar ik de laatste tijd goed mee overeenkwam uitgenodigd om naar de bioscoop te gaan. Daarna zijn we nog wat gaan eten en zij staarde de hele tijd naar mij. Ik begreep dat ze gevoelens had voor mij en ik had ook wel gevoelens voor haar. Ik heb het moeilijk met mensen aan te kijken en ik kijk eigenlijk altijd weg als ik met iemand spreek. Wat later gingen we op een bankje zitten en ze zei mij dat ze gehoord had dat ik goed kon tekenen. Wat eerlijk gezegd wel waar is. Ze vroeg me of ik iets voor haar kon tekenen en ik tekende dus de bakkerij waar wij tegenover zaten (ik heb vaak een tekenblok en potloden bij). Nadien gaf ik haar deze tekening maar ik keek haar niet aan omdat ik dat dus eenmaal niet doe. Toen voelde ik dat ze me kuste. Dat was mijn eerste zoen en ik had het niet verwacht. Toen ze stopte trilde ik helemaal en voelde ik mij heel raar. Ik ben toen weggelopen. Geloof me of niet maar het is zo gebeurd. Nu schaam ik me voor haar maar eigenlijk kan ik er niets aan doen, ik ben nu eenmaal niet goed in sociaal zijn. Denken jullie dat ik haar weer eens moet uitnodigen? Ik vind haar wel leuk maar die kus was een enorme mislukking. Is dit raar? Hebben anderen ook zoiets meegemaakt? Ik weet echt niet wat ik haar moet vertellen want we hebben onderzoek gedaan naar waarom ik niet echt sociaal kan omgaan maar ze hebben niet gevonden wat het was dus kan ik het ze niet bewijzen. Wat moet ik doen?

18 jaar
6 jaren geleden

14 Reacties

  • Je pakt het gewoon aan door er een gezellige avond van te maken samen ! In ieder geval ziet het er tot dusver positief uit, en ben je nu ook wat minder onvoorbereid dan de vorige keer, als het weer tot zoenen zou komen :) Ik kan verder alleen maar aanraden om gewoon jezelf te blijven, maar dat je wel probeert om wat meer oogcontact te maken en zeker niet zomaar weglopen na een zoen. En probeer het gesprek op gang te houden als er een stilte dreigt te vallen. Begin bijvoorbeeld gewoon over het lekkere eten, maak een complimentje naar haar toe, vraag naar haar hobbies, zeg dat je het gezellig vind met haar, of verzin zelf wat . Kun je best. Succes !

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Hallo, ik heb haar gevraagd of ze met mij die dag gewoon opnieuw wou doen. Ze heeft ja gezegd! Dus we gaan terug naar de bioscoop en gaan eten. Mijn probleem is dat ik bang ben dat ik weer alles verpest. Hoe pak ik dit het best aan?

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik denk ook dat je vooral last hebt van verlegenheid, al dan niet versterkt door autistische trekjes. Verlegen mensen worstelen altijd met deze vragen als ze met iemand willen daten. Wat je het beste kan doen is gewoon de stoute schoenen aantrekken, want niet geschoten is altijd mis. Hoe lastig het ook is. Nee heb je al, en ja kun je eventueel krijgen. En wees niet bang om een blauwtje te lopen, want dat kan ook nog. En desnoods vraag je niet meteen of ze nog eens wil afspreken, en maak je gewoon een praatje met haar, Begin over koetjes en kalfjes, maak eens een leuk compliment naar haar toe, zeg dat je het de vorige keer heel gezellig heb gehad , zeg dat je de vorige keer heel gezellig vond. Dan merk je gaandeweg het gesprek vanzelf wel of het een goed moment is om haar nog eens mee uit te vragen. Succes !

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • @TS Hou op hoor. Een mislukking? Autistisch? Ik heb het idee dat je gewoon verlegen bent. Ik ken jou niet, en die lieve meid niet. Maar ik heb het idee dat zij zich meer aangetrokken voelt naar jou als dat zij zich voor doet, en jij doet vernemen. Ik denk dat zij voor je lieve en tedere verlegenheid valt, maar dat zij hiermee wel geduld bij je hebt. Geef haar het voordeel van de twijfel. Kom haar tegemoet door weer gewoon met haar af te spreken, en als zij je weer een kusje geeft, geef je haar gewoon een kusje terug. Ik heb het idee dat zij jouw verlegenheid hartstikke schattig vindt. Maak desnoods een mooie tekening voor haar, om haar te laten zien dat je van haar houdt. Dan zal zij je een kusje geven. Je hoeft haar niet gelijk op haar mond te pakken, op haar wang of voorhoofd is ook goed. Ik hoop dat jullie een lief en gelukkig stel worden. Veel sterkte, liefde en voorspoed voor jullie beiden toegewenst.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik herken het helemaal nodig haar gwn gezellig weer uit en kus dr

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • Hallo ! Misschien doe je best niets. Relax en maak er geen overspannen toestand van. Als ze echt met jou verder wil, zal ze dat wel laten merken. En werk intussen aan je sociale vaardigheden.

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Hallo, ik ben de Topicstarter. Vandaag heb ik het haar verteld en ze keek oprecht medelijden te hebben met haar. Nu wil ik graag nog eens afspreken maar ik durf echt niet en ik weet ook niet wat ik zou moeten doen. Hebben jullie ideeën voor die afspraak en over hoe ik het haar vraag?

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • @ TS

    Sorry, dat ik je meteen in het vakje van de autisten gestopt heb, want ik ken jou natuurlijk helemaal niet. Jouw probleem is wel heel herkenbaar voor mij, omdat ik zelf ook moeite heb met oogcontact en moeite had om sociaal over te komen. Ik zeg 'had', omdat we het hier hebben over 'emotionele intelligentie', maar dat kan je leren : door veel uit te gaan, op café bijv. , zoals ik op een bepaald moment ben gaan doen i.p.v. alleen maar te studeren. Op café ben ik begonnen met mensen te observeren : wat doen ze, hoe gedragen ze zich, hoe gaan ze met elkaar om ? Ik kon ook niet geloven, dat een vrouw mij graag kon zien. Totdat een vrouw, die daar veel kwam, duidelijk hoorbaar voor mij tegen een vriendin van haar zei : ' Zie je die smeerlap daar, ik zie hem graag, maar hij wil het niet geloven ? ' Wanneer je in al je verlegenheid en onhandigheid een soort muur rond je optrekt, zal je daardoor veel mensen afschrikken, om contact met jou te zoeken.

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Gewoon weer iets met haar gaan doe en het dan uitleggen waarom je weg liep. Dan heb je gelijk ook een nieuwe kans (als je haar tenminste nog wel wil

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • @Jongen 22, Dat dachten ze eerst ook maar toch blijkt het niet helemaal autisme te zijn. Toch bedankt.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Kijk ook eens naar de Amerikaanse serie ' The good Doctor ' met Freddie Highmore in de rol van chirurg in opleiding, die tevens worstelt met een bepaalde vorm van autisme.

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • maak een mooie tekening voor haar. stop er een briefje bij waarin je uitlegt hoe jij een en ander ervaart. en geef haar dit.

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Men heeft jou dus al onderzocht en niets gevonden ?! Vreemd, want het eerste waaraan ik dacht was ' autisme '. Mensen met autisme hebben problemen met sociale omgang en vooral opvallend is het vermijden van
    ' oogcontact '. Wanneer zij iets zeggen, kijken ze je niet aan. Ik heb echter gelezen, dat er veel verschillende vormen van autisme bestaan. Het zou dus lonen om in eerste instantie je huisarts daarover aan te spreken die jou desgevallend kan doorverwijzen.

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Eerlijk zijn en dit ook aangeven bij haar. Evt via app als persoonlijk lastig is. Daar komen jullie t verst mee

    19 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten