Skip to content
5 reacties
397 weergaves

Raad nodig

Zit de laatste tijd met een 'probleempje' en weet niet wat ik ermee aan moet Ben al sinds het eerste jaar van de basisschool erg goed bevriend met een andere jongen (zijn al die tijd beste vrienden geweest) en we hebben elkaar ook altijd naakt gezien etc. Laatst was ik echter bij hem gaan logeren en toen vertelde die dat die verliefd op me was en dat die dus homo is (wist ik niet, en verder weet ook niemand het) Ik ben zelf alleen geen homo en dat had hij niet verwacht, nu heb ik echter het idee dat hij me sindsdien best ontloopt en me niet wil spreken Ik heb ook met hem besproken dat ik het niet erg vind dat die homo is en zal me ook niet anders gaan gedragen, (en ook beloofd dat ik verder hier niemand over zou vertellen en over het feit dat hij homo is) toen heeft hij echter gezegd dat hij denkt dat we nu niet meer met elkaar kunnen omgaan als voorheen, omdat ik me dan ongemakkelijk zou voelen bij hem... als reactie daarop heb ik me toen bij hem in de kamer helemaal uitgekleed en gezegd, ik schaam me niet als ik bij je ben en voel me ook niet ongemakkelijk bij jou zo, en dat zal ook niet veranderen, alleen ben ik nou eenmaal niet verliefd op jou maar nu wil die me niet meer spreken, maar weet niet wat ik nu het beste kan doen

17 jaar
6 jaren geleden

5 Reacties

  • Dit heb je dus verknald op een manier wat alleen hetero's kunnen. God weet hoe lang hij hier over nagedacht heeft. Je had met geduld en begrip moeten reageren. Maar nee, je duwt letterlijk je pik onder zijn neus. Hij is geschrokken en schaamt zich voor jou. Verwacht niet dat hij zelf terug komt. Jij zal de eerste stap moeten zetten. Jullie hetero's weten echt niet hoe je met de gevoelens van andere moet omgaan.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Schat k ben zelf ook homo en ik weet hoe dit voeld geef hem even de tijd en Het komt goed Als julie echt vrienden zijn komt dit gwn goed

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Zou gewoon vrienden met hem blijven, geen enkele reden om jullie vriendschap te verbreken. Je kunt tegen hem zeggen of desnoods mail of schrijf je hem dat je begrijpt dat hij teleurgesteld is maar dat jij het niet helpen kan dat je geen homo bent. Maar hem erg waardeert als vriend of kameraad en dit niet zal veranderen, geef hem gewoon het gevoel dat je er voor hem bent zoals altijd. Geef hem de tijd om dit te accepteren, dit komt wel goed, vraag hem om samen weer iets leuks te doen, samen eens weer uit te gaan, noem maar op, succes, als hij zegt dat hij jou niet meer wil spreken, zeg dan gewoon en ik jou wel en wil ook vrienden blijven, als hij merkt dat je dit echt meenst komt het zeker goed.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Nouw je ben mss geen homo logisch maar mensen die homo zijn is ook gwn een mens dus geef hem een kans

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • ik vind het moedig van je om dit zo aan te pakken.   alleen weet ik niet goed of je niet het verkeerde signaal geeft door je bij hem helemaal uit te kleden.   dat kan bij hem nog meer verliefdheid opwekken   ik zou gewoon met hem bevriend blijven en voor hem een luisterend oor zijn.

    14 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten