Skip to content
31 reacties
1848 weergaves

Ben of zijn we te preuts.

Sinds enige tijd ben ik bevriend met een jongen, hij heeft meer mee gemaakt als ik in die zin vrij opgevoed, geen schaamte thuis, zoals met bloot zijn, daarbij ook in omgang is hij erg vrij, geen hokjes of benaming, onzin zegt hij,door hem ben ik me ook wat vrijer gaan voelen, vooral als ik bij hun logeer, douchen we samen en slaap ik zonder pyama nu bij hem op de kamer, wel in een apart bed, maar wie vind ook dat we te preuts zijn in omgang tot elkaar.?

18 jaar
5 jaren geleden

31 Reacties

  • Stom ! Ik bedoelde milliliters. De waardes lopen flink uiteen. Van iets van 4 ml tot wel 25 ml voor een volwassen man

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 21 eigentijdse kameraadschap? Bestond toch altijd al.Adoratie voel ik echt niet wel bewondering voor zijn omgang en hoe hij denkt en doet, preutsheid en accepteren moet je overwinnen, ondanks dat hij thuis vrij opgevoed is,en eigenlijk overal over kon praten zoch hij dit toch liever bij een ander, die heeft hem gevormd ,geen zin in verdere discussie,maar hij geeft dit weer aan mij door, en accepteer ook meer mezelf, maar fijn om reactie's te krijgen.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 18. Ik denk dat je gelijk en er geen millimeters wordt bedoeld, maar milliliters. Zo'n onderzoek maakt deel uit van een algemeen lichamelijk onderzoek,want het gaat meestal ook om zaken als geen lichaamshaar, geen baard in de keel e.d.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Akkoord misschien met de conclusie. Maar een volume meten in 'millimeters ' ???

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Met een orchidometer wordt niet de grootte van je teelballen gemeten maar het volume in millimeters. Het volume hoort bij een bepaalde leeftijd. Als dat niet jouw leeftijd is, ben je onvoldoende ontwikkeld.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Eigentijdse kameraadschap.?of adoratie?preutsheid omdat je dik bent en hij kweekt zelfvertrouwen door eigen ervaring?

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 20 waarom uit de tijd, scouting is vrijwillig in tegenstelling tot de dienstplicht van vroeger. Soms kan een groep of vriend je over je schaamte of preutsheid heen helpen,zoals ik nu heb . zie mijn topic, maar je moet het zelf wel willen maar denk je hier heb ik geen belang bij dan is dit ook je vrije keus.Alles vrijwillig dus ,vertrouwen hebben in elkaar,hij heeft ook iemand als voorbeeld gehad en die is nog wel aanwezig,die heeft hem zelfvertrouwen gegeven, eerlijk te zijn tegen hem zelf, dit brengt hij nu op mij over wat ik waardeer.Geen valse schaamte of preutsheid meer gewoon een eigentijdse kameraadschap, wat anderen weer vinden bij scouting bijvoorbeeld, maar leuk dat je reageert.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik denk, dat jongen van 18 het heeft over een achtergebleven ontwikkeling van zijn geslachtsorganen. En die 'orchidometer', waarover hij het heeft (zelf ook nog nooit van gehoord), is waarschijnlijk een instrument om de grootte van de teelballen precies te meten.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 18 Kan je uitleggen wat je bedoelt met achtergebleven in je ontwikkeling ? Wat doen ze dan met zo'n meter ? Net als de jongen die abracadabra schreef begrijp ik er niets van. Weten anderen wel waar dit nu om gaat ?

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Preutsheid kan een oorzaak hebben, zoals bij mij omdat ik nogal dik ben, maar ineens ontmoet je iemand die juist dik en stevig gebouwd mooi en stoer vind en je helpt om je preutsheid te overwinnen.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 20 als jij niet in een team wilt of club en liever alleen staand bent, prima toch. Dit hoeft echt niet te betekenen dat je preuts bent, niet iedere jongen wil op scouting.Alleen ik wel indertijd en is nog steeds populair,dit heeft toch niet met tijdsgeest te maken? Dan jongen 16 je hebt gelijk ook bij scouts douchen jongens en meiden apart,maar vind dit ook normaal, zag ook niet graag als andere jongens mijn vriendin naakt zouden zien, of dit preuts is, neen, maar zou zelf ook niet graag douchen met meiden erbij, schaamte, preuts,niet het goede woord, maar meer onbelemmerd.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 18 Abracadabra voor mij.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik vind mezelf totaal niet preuts, maar toen ik 16 was, dachten ze dat ik wat achterbleef in mijn ontwikkeling. Ik ging naar de huisarts voor een onderzoek met een orchidometer. Ik wist niet wat me overkwam en bleek toch best preuts te zijn !

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ook zonder kameraadschap in het leger of bij de scouts vind ik het normaal me met open deur te douchen en als het zo uitkomt zonder broek van de douche naar m'n kamer te lopen. In de kleedkamer bij hockey kleedt iedereen zich gewoon om zonder daar moeilijk over te doen. We staan ook zonder onderbroek onder de douche.
    Toch gebeurt dat niet als er meisjes bij zijn en dat is volgens mij dan weer wel preuts ! Ook in het leger en bij de scouts is dan alles wel strikt gescheiden vermoed ik. Ik heb nooit gehoord dat het daar niet gescheiden is.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • @ jongen 17 Ik begrijp je uitleg wel. Wat niet betekent dat ik zoiets zou willen. Waarom zou je niet gewoon op je zelf mogen blijven . Ik vind dat beter bij onze tijd passen en geloof niet zo in dat soort vriendschappen waar jij het over hebt.Het bestrijden van preutsheid is voor mij niet een doel dat de middelen heiligt. Je lijkt me overigens best een aardige kerel als ik dit zo lees.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 20 bij de scouting ben je niet alleen maar vorm je een groep of team, je leert elkaar kennen,bent niet meer op jezelf alleen aan gewezen, je kent elkaar na een tijdje door en door,de schaamte valt weg doordat je samen zwemt, op kamp gaat, samen gaat douchen,en vind je het heel gewoon en normaal wat het ook is en vervalt de preutsheid.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Mijn pa is ook in dienst geweest. Hij is daar wel enthousiast over en kijkt er met plezier op terug. Hij is niet preuts maar bij de keuring voor de marine in Hilversum liet hij een scheet net toen de dokter keek of hij aambeien had. Hij kreeg een rooie kop en geneerde zich kapot, Hij durfde de dokter niet meer aan te kijken en dat is eigenlijk ook een vorm van preutsheid

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Waarom zouden oudere mannen die in dienst geweest zijn minder of niet preuts zijn ? Mijn opa vond die dienstplichtkeuring in 1955 heel vervelend. Veel bloot en geen privacy. In dienst werd er flink gepest. Hele verhalen over een "wasbak speciaal" Ook "grapjes" als slapende jongens in bed aan het pissen krijgen en dat soort dingen.
    Hoe komt het dat je bij de scouts preutsheid kwijtraakt ? Wat gebeurt er dan ?

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Mannen en preutsheid, verbaasd me toch, vooral oudere mannen omdat veel van hun de millitaire dienst nog hebben mee gemaakt zoals mijn pa. Tegenwoordig zijn jongens op zichzelf aan gewezen, zelf een aantal jaren op scouting geweest en misschien dat dit geholpen heeft om niet preuts te zijn, misschien daarom nu weer populairder dan een aantal jaren geleden.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik denk dat het in zuidelijke landen en in Scandinavië ook al op gang gekomen is en dat deze preutsheid zeker niet snel minder wordt. Hopelijk wordt het niet overal zo erg als in Japan. In de VS is men altijd al veel preutser geweest dan hier. Niet naakt in de sauna in een aantal staten en veel meer van dat soort regels.
    Mannen zijn en waren vreemd genoeg op bepaalde gebieden ook in Nederland altijd al preuts. Geschokt door het onderzoek bij de schooldokter. Daar is nu een tentoonstelling over in het onderwijsmuseum in Dordrecht.

    19 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten