Skip to content
20 reacties
1798 weergaves

keuringen weigeren goed recht

Ik heb een hekel aan van die onderzoeken waarbij je uit de broek moet. Vroeger bij de schoolarts en zo. Er wordt aan je gezeten zonder uitleg wat er onderzocht wordt en waarom. Nu zou ik het niet meer toelaten, maar als je op school uit de klas gehaald werd, durfde je dat natuurlijk niet. Hetzelfde geldt voor een oproep voor een sportkeuring. Is dat nou verplicht of niet ?

22 jaar
5 jaren geleden

20 Reacties

  • Ik vind het ook raar dat dit gebeurt, maar het heeft geen gevolgen. Ze kunnen je niet afkeuren en dan niet aannemen.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Voor je werk mag je niet meer medisch gekeurd worden. Ik werd uitgenodigd kennis te komen maken met de bedrijfsarts. het was een gesprek over hoe je je moet zeik- en beter melden en welke gegevens je dan moet doorgeven en over eventuele controle bij ziekte. Allemaal prima wat mij betreft. Toen wilde hij bij mij een "nul meting"doen. Ik wist niet wat dat was, maar vond het goed. Het kwam neer op toch een medische keuring waarbij ik me moest uitkleden ! Ik wil natuurlijk geen gezeur met de bedrijfsarts, maar vind dit toch vervelend. Ze keuren dus toch hoewel dit niet mag.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 18 Dakdekker. Ze letten goed op je gezondheid in de bouw.Vooral die tetanusinjectie valt op. Een bouwvakker kan makkelijk tijdens het werk een wondje oplopen. Door die prik kan dat niet leiden tot de zeer ernstige ziekte tetanus.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 16 Maakt me niet uit of het een man of vrouw is. Ik vind het wel een beetje ouderwets als je het een probleem vindt. Dat hele onderzoek duurt nog geen kwartier en daarvan sta je nog niet eens 5 minuten in je blote kont.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben in de bouw gaan werken als dakdekker. Je moet verpligt naar de keuring voor je kan beginnen. Met ingevulde vragenlijste en een potje ochtend pis naar de doctor. Heel uitgebrijt allemaal. Bloed afname en zo. Zelfs een runtgenfoto tegen zo'n ijskoud apparaat met je blote borst. Ze meten echt alles van je lijf op en zitten overal aan. Je moet naakt springen en naar de muur lopen enzo. Ik kreeg ook nog een tetanusprik in m'n arm. Wel een aardige doctor die grapjes maakte. Zat wel aan m'n lul en kloten te voelen wat ff schrikken was. Ik ben goedgekeurt en het werk bevalt me.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik zou liever door een man worden gekeurd. Die zitten niet zo aan je te frunniken op bepaalde plaatsen zoals je zak en ballen.
    Op 1 x na heb ik altijd een vrouwelijke dokter gehad. Die werken een lijst af en kijken zelfs in je kont. Joost mag weten waarom. Ik heb wel eens gehoord dat meiden een mannelijke arts mogen weigeren. Jongens mogen dat niet.Eigenlijk gewoon discriminatie.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Op zich vind ik dat zo'n keuring nuttig kan zijn. Wel zouden ze beter moeten opschrijven wat ze gevraagd hebben zodat het de volgende keer niet weer gevraagd wordt. Normaal zie je het bij mij niet, maar als je boxer uit moet, zie een litteken. Daar kijken ze dan naar. Iedere keer moet ik dan vertellen dat het komt door een blindedarmoperatie die ik toen ik 5 was gehad heb.Het is klein en daardoor niet zo direct herkenbaar. Wel heel irritant het hele verhaal steeds opnieuw te moeten vertellen.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • wij worden ook jaarlijks medisch gekeurd door een schoolarts,achter een scherm kan je de kleren uittrekken en daarna krijg je van de assistent een soort operatiejas aan voordat je naar de arts gaat.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Als het geen pijn doet, mag het van mij. Een prik vind ik wel rot, maar die krijg je niet bij de jeugdarts.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 14 Wat een geluk dat je naar de dokter moest en daardoor uit de kast gekomen bent. Bij ons is de dokter een vrouw en je kan beter geen boner hebben bij dat onderzoek, maar het gebeurt soms wel . Ik probeer aan dingen te denken waardoor hij slap blijft.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Vond het ook vervelend, maar maakte er niet zo´n probleem van. Er zijn vervelender dingen.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Voor sportduiken word je ook gekeurd. Verplicht is dat niet, maar als je het niet laat doen, mag je niet duiken.Omdat het goedkoper is worden we met de hele groep samen gekeurd. De 3 meisjes wel apart jammer genoeg. Ik ben niet verlegen en vind het wel best. Het moet nu eenmaal.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • ik ben gay maar niet ge-out. dus ik kwam bij zo'n jonge docter die er ook wat gay uitzag. toen ik mn boxer naar beneden moest doen floepte mn pik omhoog. hij glimlachte en zei dat dat normaal was. toen heb ik een heel gesprek gehad en vertelde me van zijn homo gevoelens. nadien heb ik t verteld aan mn beste maat en ook aan mn moeder. dus van zo'n keuring komt ook wel s iets goeds

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik had er een ontzettende hekel aan. Je moest er bij ons met z'n tweeën heen. De ene moest naar de dokter en de andere moest in onderbroek wachten bij een mevrouw die de administratie deed en allerlei vragen stelde. Geen privacy want als je naar binnen moest stond die andere jongen achter een scherm z'n onderbroek nog aan te trekken.
    Het allerergste was wel als je op je hand moest blazen. Nu weet ik wel wat er dan onderzocht wordt, maar toen werd dat niet verteld wat het nog genanter maakte.
    Van die dokters heb ik geen hoge pet op. Vast salaris en werktijden alleen overdag en lange vakanties ! Pas later heb ik gehoord dat je vrijwillig naar die dokter ging ! Dat werd niet verteld. Kan ook wel dat je ouders toestemming hadden gegeven.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik had ook een hekel aan die keuringen. Vroeger ging dat er echt heel anders aan toe dan nu. Alleen de tandarts vond ik erger.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Maar wat is er nou in vredesnaam zo erg aan om ff je in je blootje te staan bij de dokter of ander medisch personeel? Weet je wat ik denk? Het komt door die medical fetish porno waar ze de onwaarschijnlijkste dingen doen met die jongens. En nou durft niemand nog zijn broek laten zakken bij de echte dokter.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • In Vlaanderen kan je door een andere arts naar keuze gekeurd worden. Je ouders moeten wel vooraf het Centrum voor leerlingenbegeleidng verwittigd hebben.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • In België is het niet verplicht maar mag je kiezen of je gaat of niet. Ik heb wel nog niet geweten dat er iemand opgeroepen werd voor een keuring dus dat weet ik niet. De meeste sportclubs zeggen dat ge het beste eens een onderzoek laat doen bij 14 jaar. Dan wordt naar uw hart gekeken, uw longen, evenwicht en of ge uw tenen kunt aanraken zonder uw knieën te buigen en of de rest van uw lichaam ook in orde is. Ik sport heel erg veel en omdat ik in de zomer 14 ben geworden heb ik zo een test gedaan omdat ik moest van mama, anders was ik ook niet geweest zenne. Helemaal uit de kleren moet ge niet want ge moogt uw onderbroek aanhouden tijdens de testen behalve wanneer de dokter ook even kijkt naar de ontwikkeling van uw lichaam. Ik had de onderbroek helemaal uitgedaan maar laten zakken was ook genoeg geweest. Ik was een beetje zenuwachtig denk ik want hij stond natuurlijk zo stijf als hij maar kon zijn en de dokter grapte dat daar in ieder geval niets mis mee was. Hele fijne en grappige dokter. Dus als het dat is waar ge schrik voor hebt moet ge u niet ongerust maken want ik denk dat bijna alle jongens dan een stijve hebben.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Sportkeuring is verplicht, voetbal. Maar het is toch voor je eigen best wil, en ze houden je gezondheid in de gaten, daarbij een arts kijkt echt nergens van op en helemaal niet meer van bloot, is gewoon zijn werk, bij de volgende patient is hij jou al weer vergeten, dus wat is het probleem?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb altijd begrepen dat het verplicht is.

    19 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten