Skip to content
12 reacties
1530 weergaves

Manstruberen als christen

Hallo iedereen ik ben geloovig en ik vraag af mag ja dan fappen ja of nee ?

13 jaar
5 jaren geleden

12 Reacties

  • We waren wat gehersenspoeld en dus deden we het door onze onderbroek of boxer heen. Het godsdienstprobleem was opgelost.

    Maar een paar jaar later ben ik het wel anders gaan doen hoor. Ik heb er veel over gebabbeld met andere jongens en die deden het ook gewoon dan.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • jongen 16 waar haal je het in je hoofd om op die manier je piemel niet aan te raken Je piemel is er om van te genieten en je mag die zeker aanraken en daar mee spelen het is een genoegen die de mens gegund wordt en net zoals lekker eten en drinken, is het beleven van seks een genoegen ons gegeven door de Schepper : laat je niets wijsmaken door die godsdiensten en zedenpredikers die er op uit zijn om ons schuldgevoelens te geven en ons dom te houden
    Geniet van je piemel en het genoegen hieraan verbonden !

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Je mocht je piemel niet aanraken (behalve om te wassen).

    Samen met enkele andere jongens hebben we dan gevonden dat, wanneer je je piemel streelde doorheen je onderbroek of boxer, je hem niet aanraakte.


    16 jaar
    5 jaren geleden
  • J16 Die 'hersenspoeling' heb ik ook meegemaakt. Gevolg is, dat je op die manier onterecht een soort schuldgevoel meekrijgt, anderzijds heb ik ook ondervonden, dat ' alles wat met seks te maken heeft ' er des te spannender en aantrekkelijker door wordt, net omdàt het verboden wordt.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • In het zesde leerjaar en hett eerste middelbaar was ik op een katholieke school en daar werd geleerd dat alles wat met seks te maken heeft verboden is tenzij je met iemand gehuwd bent.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Wat jij met je piemel doet is helemaal aan jou. Er iets niets of niemand die jou kan vertellen wat wel of niet mag. Het is jouw piemel en je mag er zoveel mee spelen als jij wilt.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • de Bijbel vermeld nergens dat je niet mag masturberen
    Het is dus géén zonde en het is gewoon normaal en ook nog gezond daarbij het seksgenoegen is er vanaf de geboorte en zelfs in de baarmoeder is er een foto te zien van een baby die zijn piemel aanraakt Moest seks alleen voor het huwelijk bestemd zijn, dan zou de Schepper wel gemaakt hebben dat we pas goesting hebebn om seks te doen op het moment dat we gaan trouwen !
    God heeft de piemel gemaakt en er het genoegen in gelegd en daar mag je van genieten, dat is God de eer geven en Hem dankbaar zijn voor dat super genoegen die we hebben, ook als we aftrekken. Dus Christenen (elk mens trouwens) mogen gerust masturberen : het is géén zonde en is een dankbetuiging aan de Schepper die dit alles zo mooi gemaakt heeft ...Al die Godsdiensten die zelfbevrediging zonde noemen en verbieden , kennen dan geen God van liefde !!!

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • JA het is geen zonde veel succes

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoii ik ben ook christen en dat mag gewoon, porno mag niet.. maar fappen kan geen kwaad hoor is alleen maar gezond

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Waarbij je bij die uitspraken (Leviticus) ook kan opmaken dat het alleen niet zou mogen als je een partner hebt. Maar jonge jongens hebben die (nog) niet en dus is het zoals al gezegd niet erg, zelfs goed voor je ontwikkeling. Zo heeft een orthodoxe vriend die christen is het me tenminste een keer uitgelegd.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Het moet wel mogen om als Christen af te trekken want in de tien geboden staat dat ge uw moeder moet eren. Zo goed als alle jongens trekken af en soms meer als een keer per dag, en toch krijgen nog veel jongens natte dromen. Als ik al naar de natte dromen van mijn broertje en mij kijk en we trekken allebei iedere dag af. Dus als jongens zich niet meer mogen aftrekken betekend dat dat er 'Smorgens heel veel lakens gaan zijn die onder het sperma hangen van de natte dromen. Hoeveel moeders gaan er dan niet kwaad zijn? Hoeveel vloekwoorden zullen dan tot de hemel gaan? Ik weet niet bij jullie thuis maar mijn broertje en ik mogen het wasmachien absoluut niet aanraken. Dus iedere morgen zijn er miljoenen en miljoenen mama's die de lakens van hun zoontje of zoontjes in de wasmachine moeten stoppen en naar de hemel toe vloeken. Daar maken wij onze mama's niet blij mee, dus om volgens de tien geboden onze mama's te eren moeten wij ons wel iedere dag aftrekken om die kans op natte dromen zo laag mogelijk te houden. We maken onze mama's blij en zorgen ervoor dat ze niet meer moeten vloeken, want vloeken is volgens de tien geboden ook verboden en dus zorgen wij ervoor dat onze mama's zich ook aan de tien geboden houden.
    Zowel mijn broertje als ik houden heel erg veel van aftrekken en ik hoop dat dit een voldoende goed excuus is om als Christen lekker onze gang te kunnen blijven gaan.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik zou niet weten waarom niet. Het is gezond voor je ontwikkeling. Er staan in de Bijbel wel wat uitspraken ( Leviticus ) waaruit je zou kunnen opmaken dat het niet mag, maar daar trekken de meeste gelovigen zich niet veel van aan.

    18 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten