Skip to content
31 reacties
1814 weergaves

Uit de kast komen

Hey, Sinds een paar maanden heb ik van mezelf kunnen accepteren dat ik homo ben. Dit was een grote stap, omdat ik altijd dacht dat dit raar was. Laatst ben ik uit de kast gekomen voor 2 goede vrienden. Dat voelde heel fijn! Ik kon mijn 'geheim' met iemand delen en dat luchtte op. Nu voelt het alsof ik iets voor m'n ouders aan het verbergen ben. Mijn moeder heeft ons (gesprek aan tafel) al vaak laten weten dat ze er nooit een probleem zou hebben met als iemand homo zou zijn. Alsnog vind ik het echt heel eng om het tegen ze te vertellen. Het heeft voor mij namelijk jarenlang als eeen enorm groot geheim gevoeld. Zouden jullie je ervaring willen delen met uit de kast komen? En hebben jullie tips??. Thnx

17 jaar
5 jaren geleden

31 Reacties

  • Hoi ik ben zelf ook homo :) En wat ik heb gedaan is een appje sturen en alles uit gelegd! Klinkt heel dom maar het werkte wel en lucte ook op. Natuurlijk komt je moeder dan even met je praten. Maar dat moet dan zo en dat is dan veel minder eng als ze het al weet. Veel succes!! Laat het horen als het is gelukt :)

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste jongen 13, Jij denkt dat je homo bent en je vindt een andere jongen die al uit de kast gekomen is leuk. Ik begrijp dat je bang bent om afgewezen te worden maar je kunt toch op een andere manier contact met hem hebben dan als zijn vriendje? Iemand die ontdekt homo te zijn voelt zich eenzaam want je bent anders, en dat is helemaal niet leuk. Of die jongen die jij leuk vindt een vriend heeft weet ik niet, maar hij vindt het vast wel fijn als er iemand anders is die net als hij is en die begrijpt hoe hij voelt. Dus jij kunt gerust naar hem toe gaan en zeggen dat jij net zulke gevoelens hebt als hij en vragen of je daar eens met hem over mag praten. Ik weet zeker dat hij dat wel wil, en wie zegt dat hij jou niet aardig vindt? Verzamel al je moed en doe het gewoon. Veel succes en veel liefde!

    Aan TS: Het zal wel niet meer nodig zijn, maar waarom denk jij dat je moeder zo vaak zegt dat ze er geen probleem mee heeft dat iemand homo is? Ze weet het al lang, ze houdt van je en ze wil dat jij weet dat ze jou helemaal accepteert zoals jij bent. Ze wil helemaal jouw moeder zijn en je alle liefde geven die ze heeft. Ik denk dat je inmiddels wel helemaal uit de kast bent dus het zal nu wel niet meer nodig zijn, maar voor het geval dat.... Veel liefde en vriendschap gewenst!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • ik heb een vriendin maar ben bi en denk dat ik homo ben maar ik ben verliefd op een jongen die zojuist uit de kast is gekomen ik vind hem al maanden leuk maar ik denk dat hij mij niet leuk vind en ben bang om gekwetst te worden wat moet ik doen

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Hier nog een keer de voetballende homo. Nog steeds alleen maar normale reacties gehad. Ik loop ook niet met een handtas of zo, dat scheelt ook lijkt mij. Ik heb een leuke vriend en die komt regelmatig kijken naar een wedstrijd. Hij voetbalt niet maar tennist. Twee jongens is toch niet gek meer in 2020. Mijn vriend slaapt vaak in het weekend bij mij en dat vinden mijn ouders prima.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben ook homo en wil ook graag uit de kast komen, ik schaam me er niet voor en zou niet weten waarom ik het niet zou zeggen, maar om een of andere reden klap ik gwn dicht als ik het wil zeggen.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vind dat ik voor mijzelf naar iedereen toe gewoon eerlijk mag zijn. JA ik hou van jongens, ze zijn zo schattig en speciaal en ik hou erg van blonde jongens. zo...dat is eruit en moest van mijn hart af.

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi, ik herken je probleem heb ik zelf ook gehad maar ik heb het uiteindelijk toch verteld waarop mijn ouders antwoordden dat ze het al wisten ze hadden gezegd dat ze mij wel thuis zagen komen met een jongen dus kortom wil ik je adviseren om het gewoon te vertellen of schrijf het op een papiertje en geef d ast aan een van je ouders op die manier kun je ook uit de kast komen Succes

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Voor 3000 jaar was homosexualiteit onder de oude grieken heel normaal, met vrouwen deed je het om kinderen te krijgen, maar het mannenlichaam was mooi vond men, vandaar ook dat de olympische spelen werden op gericht,wat alleen voor mannen was voor behouden vanwege de naaktheid.En nu moet je uit de kast komen,,,balen toch.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • In mijn team voetbalt ook een jongen die homo is. Hij is een prima voetballer en n hele toffe gast. Wordt geen probleem van gemaakt. Is ook een van mijn beste maatjes in het team en wil ik zo houden

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja dat vond ik ook heel vervelend worden dat iedereen maar vroeg wanneer er n vriendin kwam. Ik durfde gewoon nog niet te zeggen, ik ben homo er komt wel n vriend masr geen vriendin.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Er voetballen wel meer homo's. Ook in het betaald voetbal, alleen die durven het niet te zeggen omdat ze bang zijn voor gezeik. Heel goed van je dat je uit de kast bent gekomen. Ik vond het ook altijd zo irritant als mensen gingen vragen wanneer ik nou eens een vriendin kreeg.. Ja NIET dus. :)

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben homo en sinds een jaar uit de kast. Ik vond het niet makkelijk maar op een gegeven moment merk je dat je vrienden een relatie krijgen met een meisje een jij niet. Soms vragen mensen om je heen waar due vriendin blijft. Om van het gezeur af te zijn heb ik gewoon n keer tegen n paar van die mensen gezegd dat ik homo ben en geen vriendin heb. Mijn vrienden vinden het prima, en ja er worden soms grappen gemaakt als we gaan sporten en daarna douchen. Als die grappen een beetje beschaafd blijven kan ik er om lachen. Verder accepteert iedereen het zekf in mijn voetbal team. En dat is heel wat hoor een homo die voetbalt.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen14 Oh heerlijk... de liefde... HEEL veel geluk nog verder samen!
    @jongen13 wat fijn dat je een broer hebt en dat die voor je is opgekomen! En superfijn dat het zo fijn was. ;) Heel veel geuk!

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Zeker niet voor een rolmodel te willen zijn maar ik heb het erg moeilijk gehad om te aanvaarden dat ik homo was en uit de kast komen helpt erg echt om het voor uzelf te kunnen aanvaarden. Anders blijf ik mijn eigen voor de zot houden en die veel bij u zijn weten het toch al blijkt het. Mijn broer wist het en mama wist het en veel vrienden dachten het ook al wel. Ik ben helemaal niet tot meisjes aangetrokken alleen maar jongens en dat gaat niet veranderen. ik ben heel erg blij dat ik uit de kast gekomen ben. Maandag op school was helemaal niet plezant maar na een paar dagen zei niemand er al meer iets van. Mijn broer heeft een jongen van 18 afgerammeld omdat die wel hele erge dingen zei. Die jongen is drie dagen geschorst geworden voor wat hij allemaal zei en mijn broer heeft straf gekregen maar nog niet eens strafstudie. Maar alles is nu normaal en sommige jongens vragen stiekem hoe het is, dus er zijn best wel meer jongens die het voor jongens hebben maar die het gewoon niet durven zeggen. Dezenacht hebben mijn vriend en ik onze eerste keer samen slapen gehad en dat was echt heel erg super fantastisch.

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben ook al 2 jaar uit de kast. Heb verkering met de buurjongen, hij is net 16, ik bijna 15. Ook bij ons zagen onze moeders het wel aankomen. Maar het was niet negatief. Wel iets van... Gaan jullie niet te snel? Kan nog anders zijn. Maar hebben nu wel laten zien dat we echt voor elkaar gaan. We hebben veel seks wat super is. Zijn lul is best wel groot en ik ben super skinny maar het past. We doen het zonder condoom, omdat we elkaars eerste liefdes zijn. Als hij klaarkomt wil ik altijd zijn gezicht zien. Eerst sliepen we in ons eigen bed en was samen een uitzondering. Maar slapen nu samen als het zo uitkomt ook op schooldagen. Vaak de ene nacht in zijn bed, de andere nacht in mijn bed. Xxx M

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • @j21 De jongen van 12 kan het wel zeker weten: als hij zich alleen seksueel voelt aangetrokken tot jongens is hij hoogstwaarschijnlijk toch echt homo. Ik wist het ook al heel jong, dus ondenkbaar is het niet.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Wees maar blij dat je al zo vroeg weet wat je wil. Scheelt een hoop ellende in de toekomst. Ga lekker met je vriendje van je puberteit genieten.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • @j21. Anderen, onze ouders, familie, vrienden zien het ook... Dus ja, dan ben je wel uit de kast

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Blijkbaar ben ik de enige niet die 12 jaar en uit de kast was. Sterkte voor iedereen die er nog in zit!

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Nogmaals : ik vind het grappig, te lezen dat iemand op 12-13 al meent dat hij uit de kast komt, wanneer hij een andere jongen zoent of aanraakt enz. Dat heb ik op die leeftijd ook gedaan en ja, ik was ook op tal van andere jongens 'verliefd' zonder meer. Dat was nu eenmaal zo en het gebeurde gewoon. Maar bij mij was dat slechts tijdelijk. Ik denk wel, dat iemand die homo is dat ook al was op zijn 12-13 ; maar hoe kan je het op die leeftijd al zéker weten ?? Bestaat er een test ? Stel, men vraagt je een bepaald meisje te zoenen. Zou je het doen of niet ? Zou je het vreselijk vinden ? Geen zorg : ik zou ook niet àlle meisjes of vrouwen willen zoenen ; maar met een man zou ik het vreselijk en zelfs walgelijk vinden nu.

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten