Skip to content
9 reacties
327 weergaves

Zijn jullie tevreden over je ouders?

Zijn jullie tevreden over je ouders dus. Kunnen jullie een score geven van 0 tot 20 en toelichten waarom? Alvast bedankt.

18 jaar
5 jaren geleden

9 Reacties

  • Tja, jongen16. Men zegt dat mensen die nooit liefde gekregen hebben in hun jeugd later ook moeilijk liefde kunnen geven. Dat noemt men ongelikte beren. Een berejong wat na zijn geboorte niet of nauwelijks gelikt werd door mamabeer wordt eenmaal volwassen een stugge, norse beer. Het is bij de mensen niet anders.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • 20/20 Echt waar! We zijn met zn 3tjes, mn dad, broertje en ik. Ik vind mn vader top! Hij is er altijd voor ons en we kunnen echt overal over praten, of dat nou over auto's gaat of over problemen die ik tegen kom in je pubertijd, overs seks, echt alles. Hij weet ook dat ik gay ben en ook dat is geen probleem. Soms kan hij best wel es streng zijn maar daar is hij vader voor denk ik dan maar. Maar echt boos wordt hij nooit. Al zou hij 16 zijn zo t mn beste vriend zijn. Ik vind het echt erg wat ik hier lees over dads die mega streng zijn en geen liefde kunnen geven. Vraag me dan srs af waarom je dan kids hebt genomen.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen17. Nee, mama was nog van het oude principe dat je als vrouw nooit je man afvalt waar de kinderen bij zijn. Maar zodra hij naar zijn werk was, draaide ze de straf (meestal kamerarrest) weer terug. Op die manier hadden we een haast permanent geheim complot van ons drietjes tegen vader.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Mijn ouders beiden een 19, altijd begrip,jongen 21 het leek bij jullie thuis wel een kazerne? Wat vond je moeder er van, protesteerde die dan niet?

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Idd @jongen14. Een ontroerende reactie. ik wens jullie ook veel sterkte. Dan heb ik meer geluk. Mam 20/20. Een droommama. Zacht, lief, nooit boos en vooral heel geduldig. Dat was niet evident met twee belhamels van zonen. Pap 14/20. Hij is ex-marineman en heeft ons met militaire discipline opgevoed. Orde, gehoorzaamheid, strengheid en straffen, eindeloos straffen. Hij praatte niet echt met ons, hij blafte zijn bevelen die je onmiddellijk diende uit te voeren. Maar hij heeft goed voor zijn gezin gezorgd op materieel vlak. Maar het had allemaal wat liefdevoller gemogen. Het is pas nu we allebei het huis uit zijn dat hij ons als gelijken is gaan beschouwen. Maar dat is rijkelijk laat. Daarom: niet gezakt als vader maar ik ben vast besloten het beter te doen.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • @j14 heftig... sterkte. Blij dat jullie met mama zo hecht zijn. Houden zo :)

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • 10/20 Ze hebben me niet mishandeld of wat dan ook, maar ik kan me niets bedenken wat ze super goed hebben gedaan. Dus ergens in het midden zit de score.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Tevreden of niet, je zal er je hele leven mee moeten doen. Je kan zie niet uitkiezen, je krijgt ze er gewoon gratis bij.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Mama 20/20. Mama is er altijd voor mijn broertje en mij en wij kunnen haar alles zeggen en vertellen over wat dan ook en ze staat altijd klaar voor ons. Als we een knuffel nodig hebben dan krijgen we een knuffel en als we een kus nodig hebben dan krijgen we die ook. We hoeven ons over niks te schamen bij mama en als we gestraft worden dan weten we ook dat we dat verdiend hebben. En als mama een knuffel of kus nodig heeft dan krijgt ze die ook van ons alletwee.

    Onze vader: 0/20. Die heeft ons twee jaar geleden in de steek gelaten voor een of andere vrouw en heeft mama afgerammeld gehad. Zowel mijn broertje als ik willen niks maar dan ook gans helemaal niks meer met die vent te maken te hebben. Heeft zelfs een nieuw zoontje en wilt dat we komen om naar ons broertje te kijken. Dat is ons broertje niet want die is niet van mama. Als die aan de schoolpoort durft nog eens te staan mogen we zelfs de politie bellen want dat mag die niet meer. We willen graag de achternaam van mama hebben in plaats van onze vader (papa noemen we hem niet meer want hij is geen papa meer voor ons) maar dat gaat niet zo gemakkelijk omdat die nog steeds geld voor ons betaald. Ik zeg altijd dat als ik groot genoeg ben dat ik die ga aframmelen zoals die mama afgerammeld heeft maar dat mag ik niet van mama. Zowel mijn broertje als ik hebben er nog heel dikwijls nachtmerries over en wij denken mama ook maar dat wilt ze niet tegen ons zeggen omdat ze sterker wilt lijken dan ze is. Maar dat weten wij en zij weet dat wij dat weten. Maar dat doet niks want wij drie zijn heel hecht.

    14 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten