Skip to content
7 reacties
618 weergaves

massagecursus volgen?

ik studeer in België en zag een flyer met reklame voor een massagecursus;   heeft iemand daar ervaring mee? is dat helemaal naakt? en zie je dan ook andere deelnemers naakt? ik wil dat wel doen met mn vriendin, maar wil toch weten waar we aan toe zijn.

22 jaar
5 jaren geleden

7 Reacties

  • TS, in het begin is naakt een beetje onwennig, maar is vaak de beste manier om te masseren, zeker als er met olie gewerkt wordt.  Ik heb 10 avonden basiscursus gevolgd en daarna een 3 jarige therapeutische opleiding met massage als zg. 'rode draad'. Heb erg veel geleerd en vooral om in de massage altijd aan 3 aspecten vast te houden te weten: veiligheid, respect en liefde aan en voor de te masseren persoon waarborgen!

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • dit lijkt me wel heel lekker allemaal. maar toch denk ik dat ik t nie zou meedoen, want is toch heel intiem om gemasseerd te worden of te masseren met vreemden erbij. een privécursus zou ik nog wel volgen. mn vriendin heeft het daar al s over gehad.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 23 , maar ik had het dus over een sportmasseur waar je echt een opleiding voor moet volgen en een certificaat of diploma voor krijgt, gewoon dus om een beroep uit te oefenen. Maar maakt niet uit zo hoor of leer je weer wat dat er verschillende mogelijkheden zijn.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • jongen 17 jij hebt t over iets heel anders. ik volgde enkele jaren geleden ook een massagecursus als student. dat was relax - en ontspannende massage die niet bedoeld was voor sportieve doelen. toen ik dat volgde kon je kiezen: koppelmassage of als single. ik volgde toen de singe-massagecursus. dat was wel naakt, maar niet van in het begin. werd geleidelijk opgebouwd zodat iedereen zich daar goed bij voelde. het was een soort doorschuifsysteem, waarbij je eens iedereen had gemasseerd en zelf ook door iedereen werd aangepakt. we waren met 6 en op één dag was dat klaar. was niets erotisch, wel heel ontspannend en bijzondere ervaring toch wel

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Bij een echte massage cursus denk ik aan een echte opleiding als sportmasseur, die mensen masseren die aan sport doen om de spieren soepel te maken. en die zijn echt nooit helemaal naakt,want het is niet bedoeld als erotische massage waarvoor er ook denk ik niet een echte opleiding voor bestaat.Een echte masseur weet precies waar de spieren zitten en wat het beste voor een lichaam is om goed te kunnen presteren, en dit hoeft echt niet helemaal naakt, een beroepsmatige masseur zou dit ook niet toe staan bij de deelnemers, en gelijk heeft hij,helemaal naakt is nergens voor nodig,zou jet zelf niet willen en hoef anderen ook niet naakt te zien.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • ik heb zo'n cursus gevolgd samen met mijn vriend. dat is heel ok verlopen.
    de begeleidster deed dit heel professioneel. we moesten allemaal in badjas zijn en een handdoek meehebben. één van ons moest dan op de massagetafel gaan liggen. deze mocht zijn slip aanhouden of deze uitdoen. iedereen was daar vrij in. we leerden elk op elkaars lichaam masseren.
    de cursus duurde twee dagen. in de laatste namiddag werd ons gevraagd om allemaal naakt te zijn, maar niemand werd daartoe gedwongen. de meesten deden dat ook en er was niemand die daar moeite mee had. wij waren wel het enige gay-koppel en dat was soms een beetje vreemd. maar het was ook zo dat we dan ook vaker (zo dachten we tenminste) als proefpersoon door de trainer werden gevraagd om op te oefenen. dus zeker doen als je dat wil

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Er zijn heel veel verschillende soorten massage. Bij de ene kun je al je kleren aanhouden, bij de ander lig je in je ondergoed en bij weer een andere vorm lig je naakt. Mijn ervaring is, dat tijdens cursussen vaak een slipje o.i.d. aangehouden wordt, totdat je elkaar beter hebt leren kennen en (indien de leiding dit toestaat) je elkaar naakt masseert.

    22 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten