Skip to content
15 reacties
478 weergaves

benadrukken homosexualiteit

Om mijn homosexualiteit te benadrukken draag ik laarzen met hoge hakken. Deze zijn eigenlijk bedoeld voor travestie maar ik draag ze gewoon bij een jeans, buiten op straat. Ik doe dit om te laten zien dat ik homo ben, maar het geeft heel veel negatieve reacties. Wat moet ik doen? Stoppen met hakken dragen?

18 jaar
5 jaren geleden

15 Reacties

  • Laarzen met hoge naaldhakken zijn onderdeel van mijn identiteit. Ik wil en blijf ze dan ook dragen. Zulke laarzen worden juist ook gemaakt voor jongens zoals mij, zodat ik mij kan uiten en volledig mijzelf zijn. Dameslaarzen gaan maar tot maat 42, Deze laarzen worden gemaakt tot en met maat 46, dus voor mannen bedoeld. We moeten blij zijn dat in onze maatschappij zulke laarzen worden gemaakt en verkocht worden. En dat het gewoon voor mannen toegestaand is ze te dragen als je dat wilt. Mensen zullen het moeten accepteren dat mannen ook op hakken lopen. Hoe meer weerstand ik krijg, hoe vastberaderender ik wordt om door te gaan en ze te blijven dragen. Gelukkig krijg ik ook veel postieve reacties, vooral van meisjes, dat ze het knap vinden dat ik op zulke hoge palen loop, Zij stimuleren mij ook om er mee door te gaan. Hoewel dat vaak moeilijk en zwaar voor mij is.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik vindt dat je mag dragen wat jij zelf wil, maar mensen willen graag overaal er me bemoeien. Jij Jan het zelf wat aan doen, stoppen met dragen overdag en wel dragen in de nachtelijke uren?

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik vind dit een topic wat thuis hoort bij een sexuoloog of psycholoog.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Als ik op de haklaarzen de deur uitga kan ik mijn homosexualiteit niet meer "verstoppen". Dat is juist wat ik wil. Altijd en overal duidelijk zichtbaar homo zijn. Alhoewel ik in sommige situaties zou willen dat ik de laarzen niet aan had en niet zo opvallend was. Het dragen van de laarzen is dan erg zwaar. Het is voor mij dan ook elke keer weer een hele opgave om de laarzen aan te trekken als ik de deur uitga, omdat ik weet in welke moeilijke situaties ik kan belanden. De laarzen voelen inderdaad regelmatig als straf voor mijn homosexualiteit.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Belangrijk is dat je doet waar jij je het best bij voelt. Je hoeft geen hakken te dragen om aan anderen te benadrukken dat je homo bent: je mag je kleden zoals je wilt. Maar als je het leuk vindt om hakken te dragen, dan mag je dat zeker doen! Laat je manier van kleden niet bepalen door stereotypes over je geaardheid, maar door wat je zelf graag wilt dragen.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen17 heeft gelijk, in de oorlog moest je een labeltje dragen om te laten zien dat je homo was. Datzelfde idee wil je nu dus een soort van opnieuw maar modern benadrukken. Waarom zou je? Het boeit niet dat je homo bent, het is niemands zaak.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • jongen 18 Ik begrijp niet waarom je jezelf dit aandoet. Het lijkt wel of je jezelf wilt straffen omdat je homo bent. Aanvaard je geaardheid. De meeste hetero's hebben er geen moeite mee. Waarom jij dan wel. Je bent zo geboren en het is niet anders. Kop op, maar niet op vrouwenlaarzen, want je bent geen vrouw.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik draag de laarzen met de hoge hakken om een aantal redenen: het is dan voor iedereen meteen duidelijk dat ik homo bent als ik op hakken loopt. Door de hoge hakken kan ik dan niet meer "gewoon" lopen, want de hoge hakken dwingen tot een manier van lopen die mijn homosexualiteit benadrukt. En de belangrijkste reden: ik kan dan niet meer "ontsnappen" aan mijn homosexualiteit omdat de laarzen met de hoge hakken zo ontzettend opvallen. Onopvallend "neutraal" lopen is echt onmogelijk. Ik ben dan echt altijd en overal "homo", want ik kan maar moeilijk midden op straat de laarzen uittrekken. Psygisch hebben de laarzen een enorme impact omdat ik constant moet dealen met de blikken, opmerkingen en reacties van de mensen op mijn laarzen. Dit is een niet te beschrijven ervaring als je het zelf niet hebt ondergaan. Maar ik denk dat ik er sterker van wordt.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Wees blij dat je geen roze driehoekje meer hoeft te dragen zoals in de kampen in nazi- Duitsland.Waarom zou je seksuele geaardheid aan ieder kenbaar gemaakt moeten worden ? Moet iedereen herkenbaar zijn als homo, hetero, rukker, machogist, beffer, a-seksueel enz. ? Slecht idee lijkt me.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Jij moet doen wat jij het prettigst vindt. Dat kan een ander niet voor jou bepalen. Maar waarom wil je eigenlijk zonodig je homoseksualiteit benadrukken? Dit interesseert anderen minder dan jij denkt hoor. Wees gewoon jezelf, daar wordt je ook een stuk gelukkig van.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Sorry dat ik het moet zeggen maar als ge dat bij ons op de school doet zijt ge gewoon aan het vragen om gepest te worden. Ik ben zelf absoluut geen pester maar soms denk ik toch dat diegenen die gepest worden er om vragen. Maar dat is maar zo heel zeldzaam. Meestal word er gewoon gepest omdat pesters nu eenmaal iemand zoeken om te kunnen pesten en liefst iemand die zich niet kan verdedigen want pesters zijn nu eenmaal hele grote laffebekken. Ik heb er plezier in pestkoppen te grazen te nemen en heb er al een paar keer strafstudie voor gehad. Mijn broertje en zijn beste vriend zijn een koppel sinds een paar maanden en dat was niet gemakkelijk voor hunzelf om te ontdekken en al zeker niet de reacties op school. Ik heb de ergste pester toen heel hard aangepakt omdat het mijn broertje is en nu pest er niemand mijn broertje en zijn vriend meer. Het zijn gewoon twee jongens en ze gedragen zich ook als twee gewone jongens enkel zijn ze verliefd op elkaar. De school is het gewoon en niemand zegt er ook nog maar iets van. Als ze hun homo zijn gaan benadrukken dan zullen ze wel weer gepest gaan worden, maar het zijn gewoon twee jongens en ze gedragen zich als gewone jongens en iedereen aanvaard ze dan ook als gewone jongens. Misschien niet het antwoord dat ge wilt horen maar zo is het. Als mijn broertje raar begint te doen (wat hij niet zal doen) dan zal ik de eerste zijn om hem tegen te houden en te zeggen dat hij gepest en afgerammeld zal worden als hij raar gaat doen.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik vind homo zijn niet anders. Coming out is benadrukken dat je anders bent, waarom? Is het vragen om acceptatie? Wat is er dan mis mee? Dus: waarom zou je het willen benadrukken? Is dat je diepste uitingswens? Wil je graag dat anderen je accepteren? Wil je graag dat anderen jouw seksualiteit accepteren? Zo maar wat vragen, net zo goed voor mezelf, om over na te denken.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Waarom wil je zo graag benadrukken dat je homo bent? Geniet gewoon van wie en hoe je bent, dat 'benadrukken' met 'hakken dragen' doet alleen maar afbreuk en sorry: je maakt jezelf en homo's in het algemeen er nogal belachelijk mee. Er staan al genoeg mannen af en toe met rare outfits op een bootje te vieren dat ze homo zijn... Nou en? Boeit toch onderhand geen hond meer? Stoppen dus zou ik zeggen en begin met oprecht jezelf te zijn, dan ben je 'mooi' genoeg!

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Waarom zou je op deze manier duidelijk willen maken dat je homo bent? Mensen die hetro zijn lopen toch ook niet met een bordje om hun nek waar hetro op staat. Je moet natuurlijk lekker doen wat je zelf wil maar ik vind het zelf altijd een beetje storend als mensen te veel aandacht trekken naar hun seksualiteit. Denk bijvoorbeeld aan veganisten die altijd en overal duidelijk willen maken dat ze veganist zijn. Het enige wat je daarmee uitlokt is irritatie bij anderen.

    Nogmaals als jij laarzen met hoge hakken wil dragen moet je dat lekker doen hoor. Ik heb daar niks over te zeggen, dit is gewoon hoe ik er tegenaan kijk.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Je moet gewoon doen waar je je goed bij voelt. Maar waarom wil je je homoseksualiteit zo benadrukken? Het is niet iets om je voor te schamen natuurlijk, maar waarom zou je er zo mee te koop lopen? Een hetero zal zich ook niet extra 'hetero' kleden (als dat al bestaat), omdat hij/zij hetero is. Maar goed, voel je vrij.

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten