Skip to content
23 reacties
1013 weergaves

Ik wil besneden worden

Vorige week heb ik schoolonderzoek gehad. Toen zei de dokter dat ik nog een te nauw velletje had. Dat klopt wel want ik heb af en toe best last met aftrekken enzo. Ik maak heel korte rukjes of hou mn voorhuid over de eikel anders gaat het pijn doen. M'n ouders hebben gezegd dat ze het niet nodig vinden. Ik twijfel nu wat het beste is. In mijn klas zijn nog 3 jongens besneden en ik vind het best goed uitzien. Ik denk dat het voor mij een goeie oplossing is maar durf er niet tegen mn ouders opnieuw over te beginnen. Wat zouden jullie doen?

15 jaar
5 jaren geleden

23 Reacties

  • Ts je bepaald toch zelf wanneer en of je gaat rukken. Gewoon doen hoor, ik ben op m’n 11e begonnen samen met m’n beste vriend. En het is gewoon super geil om te doen

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • j18 Ik vraag me echt af of je wel helemaal serieus bent als je het voor een jongen van 15 jaar niet noodzakelijk vindt om "al" te masturberen. Als hij nou 9 of 10 was...
    In de eerste plaats is masturberen op die leeftijd doodnormaal (1% die zegt het niet te doen, liegt :p), artsen adviseren het tegenwoordig zelfs omdat het goed is voor je lichamelijke en seksuele ontwikkeling als jongen. Wat jij zegt, dateert met alle respect van 100 jaar geleden. Rukken is gezond en de topic starter heeft groot gelijk dat hij wil dat er iets aan gedaan wordt. Of ik elk geval serieus naar gekeken wordt. Zn ouders maken zich er makkelijk vanaf op deze manier.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik vind het voor een jongen vsn 15 jaar niet noodzakelijk om al te masturberen. Ik begrijp de ouders heel goed die ook zeggen dat het niet nodig is.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Als je je laat besnijden zonder echt advies van de dokter (NIET de huisarts) dan is het echt dom

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • TS hier. tuurlijk gaat het me nu vooral om rukken, maar wil wel zeker weten dat ik later ook geen problemen ga krijgen met andere dingen. Mn ouders zijn tegen omdat ze het overdreven vinden. Zeiden letterlijk "dat het vanzelf nog wel goed komt". Ik ben bang dat het helemaal niet vanzelf goed komt. Misschien als je 6 bent of zo. Ik heb bijna alle berichtjes gelezen hier en zie dat veel jongens andere ervaringen hebben. Schooldokter zei het niet zo maar vermoed ik en mag alleen maar adviseren. Ik moet dus wel degelijk langs mn eigen huisarts maar ja, zou prettig zijn als mn ouders er achter stonden. Vandaar dat ik het hier posstte.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Het is TS volgens mij om het masturberen te doen. Als zijn ouders zeggen dat ze het niet nodig vinden om te besnijden dan zullen ze daar wel een goede reden voor hebben. De dokter vind hdt blijkbaar ook niet nodig anders had hij wel een doorverwijzing gegeven.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • J18, iemand van 15 mag toch zelf over zn lichaam beslissen? Als de ts besneden wil worden moet hij dat gewoon doen!

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Misschien vinden je ouders het juist prima dat je niet kunt masturberen en zijn ze er daarom op tegen dat je je laat besnijden.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Je kunt met de huisarts kijken of er een andere manier dan besnijden is om je probleem op te lossen. Maar als je echt zeker weet dat je een besnijdenis wilt kun je twee dingen doen. Blijven zeuren tegen je ouders totdat ze toegeven of even wachten tot je wat ouder bent. Dan kun je sowieso zelf beslissen.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • TS hier. j12 Ik heb het aan een van de 3 besneden jongens gevraagd en die van hem mogen zien. Snap nu dus ook goed wat het precies inhoudt als je besneden wordt en hoe het er daarna uitziet. Daarom denk ik dat het voor mij een goeie oplossing is. Nu m'n ouders nog

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Durf je het wel aan je klasgenoten te vragen?

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Ff serieus, natuurlijk horen jongens te kunnen masturberen. Is ook best lastig om tegen je ouders te zeggen dat je zo niet kan fappen. Je kunt ook zeggen dat je zo de eikel niet goed kunt schoonhouden. Dan zal je huisarts eerst wat zalf geven, als dat niet helpt kun je altijd nog besneden worden.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Wennen aan een seksloos leven ? ... Een seksloos leven heeft o.a. in de katholieke kerk al tot zeer grote misstanden geleid. een mens heeft nu eenmaal seks nodig en dat is nu eenmaal niet anders.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Gast van 18 zit niet te trollen hier!

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik vind een medische ingreep om te kunnen masturberen te ver gaan. Ik begrijp dat deze jongen ook wil kunnen masturberen en daarom besneden wil worden, maar ik vind dat de dokter zo verstandig moet zijn om daar niet aan mee te werken. Deze jongen moet gewoon leren wennen om seksloos door het leven te gaan.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Tuurlijk masturbeer je, liefst dagelijks, toch? Besnijden kan, een andere optie is een Z-incisie. Gewoon bespreken met je huisarts of dat bij jou genoeg zou kunnen helpen.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Nergens voor nodig. Als je voorhuid te nauw is dan masturbeer je toch niet. Masturbatie is alleen voor lustgevoelens, het heeft verder geen doel. Niet masturberen is ook veel gezonder voor een 15-jarige. Er wordt al veel te veel en te jong gemasturbeerd, en dat alleen voor pure lust.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Je kan ik zelf een afspraak maken bij je dokter. Die zal je dan eerst zalf geven die je voorhuid wat dunner maakt waardoor je hem makkelijker kan oprekken. Helpt dat niet genoeg dan is besnijden de beste oplossing. Je kan het ook zelf proberen op te rekken. Koop een flesje babyolie of potje vaseline. Succes. J.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Je ouders zijn toch duidelijk geweest, ze vinden het niet nodig. Waarom begin je er dan toch weer over. Voor een 15-jarige is er toch ook helemaal geen noodzaak om er iets aan te laten doen. Als later blijkt dat het krijgen van kinderen in de weg staat dan kun je er altijd toch nog iets aan laten doen. Maar voor nu is besnijden helemaal niet nodig.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Als je echt pijn hebt dan moet je het erover hebben ze gaan zich niet schamen/haten als je uiteindelijk besneden wil worden.

    14 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten