Skip to content
36 reacties
1427 weergaves

Okselshaar

Scheren jullie je okselhaar? Zo ja scheren jullie het kaal of trimmen of knippen jullie het kort? Ik weet niet zo goed wat ik er mee moet doen.

19 jaar
5 jaren geleden

36 Reacties

  • Ik trim het omdat ik veelal een tanktop draag , 'k vind het ranzig als je uw armen omhoog steekt dat die ganse bos haar te voorschijn komt ! @ts pikwijzer laat ik staan maar pik en ballen zijn geschoren alsook mijn benen. (spieren komen beter uit )

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Gewoon een beetje bijknippen als die beharing wat te wild wordt. Kaal en zeker harsen vind ik niet mannelijk.Kwestie van smaak. Wel dagelijks goed wassen en zo nodig wat deo gebruiken.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Okselhaar dien je niet scheren: dat moet geharst worden. Dit kan gewoon in de waxsalon. Kun je meteen de rest ook laten harsen. Wel zo hygienisch met warm weer. Voor vrouwen is dit al volstrekt normaal. Jongens laten het ook steeds meer doen. Is helemaal niet raar.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik scheer mijn oksels in de zomer kort omdat het gemakkelijker is bij het zwemmen en zweten. In de winter laat ik het staan

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Zweet stinkt en dat gaat in je okselhaar zitten. Dan kun je wel deo op spuiten maar dat haar blijft zitten. Daarom scheren heel veel jongens de oksels. Ik dus ook

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Als je zweet stinkt dat en de geur trekt in je okselhaar. Dan kun je wel deo gaan spuiten maar de bron blijft. Heel veel jongens en mannen scheren hun oksels, en heel veel meisjes en vrouwen doen en net zoals veel jongens en mannen niets aan. Laat iedereen gewoon lekker doen wat ie wil. Als een jongen het laat staan is dat normaal, als een andere jongen het scheert, waarom is dat dan vreemd? Omdat de 1 het ook laat staan?

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Okselhaar laat ik staan, maar schaamhaar knip ik een beetje bij. Konthaar houd ik zo kort mogelijk, maar ik scheer het niet. Veel te bang dat ik me zou snijden omdat moeilijk te zien is wat je doet.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Okselhaar stinkt niet. Je oksels wel wassen natuurlijk ! Ruikt heerlijk mannelijk

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Eens in de zoveel tijd scheer ik mijn okselhaar helemaal weg, omdat het dan veel minder gaat stinken.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • ik heb nog geen okselhaar, maar ik zou het laten staan

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Voor jongens is het een keuze of ze hun okselhaar scheren. Vrouwen hebben geen keuze, die moeten zich ontharen. Ik hoor vrouwen daar vaak over klagen. Sommige laten zich harsen en dat doet dan pijn.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik vond het eerst ook wel verwijfd als een jongen zijn okselhaar scheert en zei nog tegen mezelf dat ik dat nooit zou doen. Op de sportschool heeft vrijwel iedereen zijn oksels geschoren en daarom ben ik het ook maar gaan doen. Nu vind ik het ook mooier en frisser uitzien. Gek he dat je mening zo kan veranderen.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik scheer mijn okselhaar al sinds jaren: vind het niet mooi, en is ook frisser geschoren. En ik gebruik deo. Ik wil mijn eigen zweet, maar ook dat van anderen niet ruiken, bah.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik scheer mijn okselhaar eens in de zoveel tijd als het te lang word

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Mannen met okselhaar zijn normaal en worden geaccepteerd. Vrouwen niet. Die moeten geschoren zijn. Het is niet anders. Ik heb ook een vriendin met van die zachte Dove oksels. Voelt zacht aan en ruikt lekker. Ik was me goed, maar ruik als het warm is natuurlijk wel een beetje naar mannenzweet bij de oksels. Mijn vriendin vindt het niet erg.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • "maar als man gebruik ik geen deo".....
    Hoezo niet? Suggereer je hiermee dat mannen geen deo zouden gebruiken???? Natuurlijk wel. Gewoon deso voor mannen. Bv Dove Men+Care. Daar is helemaal niks nis mee.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Mannen zonder okselbeharing zijn wat vrouwelijk. Vrouwen die niet geschoren zijn , worden als een beetje vies beschouwd. Slaat nergens op, want ze zullen zichzelf misschien dagelijks goed wassen en zelfs deo gebruiken. Ik was mezelf natuurlijk wel dagelijks 2x , maar als man gebruik ik geen deo. Zijn er jongens die wel deo gebruiken ?

    16 jaar
    5 jaren geleden

  • Ik scheer mijn okselhaar en schaamhaar helemaal af,dat vind ik mooier staan bij mij.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb niet veel en wat er zit scheer ik, ook schaamhaar. Vind het gewoon niet bij me staan. Vind het bij sommige jongens wel mooi als het waar verzorgd en schoon is.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Eens in de zoveel tijd scheer ik mijn okselhaar volledig weg. Met of zonder, zowel bij mezelf als bij andere jongens, vind ik leuk. Het heeft, om heel eerlijk te zijn, best iets opwindends, althans voor mij, als een jongen een beetje/veel okselhaar heeft.

    22 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten