Skip to content
20 reacties
877 weergaves

Goed douchen !

Volgende week komt de dokter op school voor het periodiek onderzoek. Precies wanneer hangt af van hoe snel ze op de school waar ze nu bezig zijn klaar zijn. De klassenleraar heeft nu gevraagd of we ons goed willen douchen voor we naar school gaan. Dat is fris voor de dokter en de zuster omdat veel leerlingen door de warmte zweten en plakkerig zijn.. Wij wassen ons altijd goed ! Ook als we niet naar die dokter moeten. Ik zou me bijna niet douchen en we voelen ons echt beledigd. Vraag me af wat jullie ervan vinden.

13 jaar
5 jaren geleden

20 Reacties

  • Hoi jongen van 12, ik was mij ook maar 1 keer per week en ik stink ook niet hoor. Ik was mij al van mijn 8 jaar nog maar 1 keer per week en ik ben dat zo gewoon.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • J15 het kan zijn dat je je eigen lichaamsgeur niet of weinig ruikt. Maar het kan wel zijn dat een ander persoon jouw wel ruikt en het niet lekker vindt. Hetzelfde is dat als jij je “grote behoefte” hebt gedaan dat jij dat niet zo vindt stinken maar een ander persoon over zn nek gaat. Maar ja ik zal wel de enige zijn hierin

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Hey gasten, ik was mij inderdaad maar 1 keer per week. Ik vind mijn lichaamsgeur gewoon niet stinken. Het is inderdaad zo dat ik bijna nooit ziek ben en ik heb ook geen allergie. Je huid beschermt zichzelf met dat dunne vetlaagje en eens dat het op je huid zit, pakt er ook geen vuil meer op je lichaam. Ik voel mij prima zo en zo hard stink ik niet hoor. Alleen als ik hard zweet, ja dan ruik je dat een beetje maar eenmaal ik niet meer zweet dan is die geur weg. Het zweet op mijn huid droogt ook keisnel op met dat huidsmeer laagje op mijn huid. Je moet het gewoon is proberen om je nog maar 1 keer per week te wassen. Je huid voelt na een tijdje dit zo gedaan te hebben, heel zacht.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Bijna iedereen zal van zichzelf vinden dat hij schoon is, maar er zullen heus wel klasgenoten zijn die niet iedere dag douchen. Of ze douchen wel iedere dag maar jongens nemen bijvoorbeeld niet altijd de moeite om hun velletje naar achteren te trekken om de eikel goed schoon te maken. Of ze hebben het zelf niet door dat ze toch wel wat naar zweet stinken terwijl ze gisteravond nog gedoucht hebben (als het bijvoorbeeld een warme nacht was). Enzovoorts enzovoorts. Dus idd niet te persoonlijk opvatten.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Wat een onzin, jongen van 17. Wat maakt het nou uit of de dokter een vrouw of man is ? Je moet gewoon altijd schoon zijn en niet verlegen zijn, want dit onderzoek is voor je eigen bestwil.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • De dokter die bij ons op school komt is een man. Ik vind het daarom niet nodig me vooraf extra te douchen . Mannen hebben nu eenmaal een bepaalde lichaamsgeur en dat is normaal. Wel moet alles hygiënisch gedaan worden. Bij het onderzoek op breuken ( hand blazen ) en je anus moet de dokter natuurlijk handschoenen dragen. Wat mij betreft hoeft dat onderzoek helemaal niet gedaan de worden, maar ik ben geen dokter en moet er dus aan geloven.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • j15 is maar of je lichaamsgeur stinken noemt of dat je het als iets natuurlijks ziet. Punt is alleen dat veel mensen natuurlijke luchtjes zijn gaan zien als "stinken". Ik snap je punt maar regelmatig wassen (afspoelen) zonder al te veel zeep is idd wel goed. Vind het wel grappig want wat jij doet gebeurde vroeger ook toen de mensen 1 x per week naar het badhuis gingen. Ik heb het idee dat er toen veel minder allergieën en overgevoeligheden waren dan nu. Mensen waren gewoon meer één met de natuur zeg maar. Dat had z'n voor- en nadelen, want ik zie de reacties al komen :p

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Schoon zijn op jezelf is altijd belangrijk niet alleen als er een doktor naar je komt kijken. Beetje vreemde opmerking van die leraar.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Jezelf onder de douche om de dag met warm water afspoelen (zonder zeep of douchegel) zo'n een paar minuten ongeveer is afdoende. Je voelt je erna gewoon weer lekker fris. Mijn haar was ik 1x in de twee weken met bijenwas shampoo

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • J15 er mag zoveel niet. Ik zou het niet prettig vinden als ik bij vrienden/familie/school enz. ben en zeggen tegen me dat ik stink. Maar jij moet het zelf weten

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 15 Douche je ook niet als je door de dokter onderzocht moet worden ? Het is toch niet prettig als ze je ruikt als je je uitkleedt en ze je moet aanraken met dat beschermingslaagje op je blote lijf ? Ik zou me schamen als ik niet schoon ben bij een keuring.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Hey gasten, ik was mij alleen maar als ik daar zin in heb. Meestal was ik mij maar 1 keer per week. Ik ruik dan wel wat naar zweet en zo maar ik vind dat juist keilekker. Mijn vrienden zeggen soms wel is dat ik stink en zo maar verder wordt daar geen aandacht aan gegeven. Ze weten dat ik mij maar 1 keer was per week. Trouwens door je zo maar af en toe is te wassen, blijft je huid ook een beetje beschermd want dan was je het dunne vetlaagje er niet iedere keer af. Dat vetlaagje of huidsmeer zoals men dat noemt, beschermt je huid en dat mag je er niet af wassen. Daarom, niet dikwijls wassen dus. Bovendien, zo hard ga je niet stinken hoor en ik kan het weten.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • De dokter is ook niet altijd even schoon en heeft niet altijd van die strakke plastic handschoenen aan.
    Ze houden precies bij of je je prikken gehaald hebt en wie dat niet gedaan had, werd vorige week op school ingeënt. Ik kreeg meningokokken en mazelen ingespoten. Best een goede maatregel, maar ze zeiden er niet bij dat je kon weigeren, omdat het in Nederland niet verplicht is. Je kreeg wel een ontsmettingsmiddel op je bovenarm gesmeerd, maar de dokter droeg geen handschoenen bij het prikken. Ik vind dit niet het goede voorbeeld.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 12. Je hebt gelijk. Ik weet dat eigenlijk niet, want ze zeggen het wel, maar of het waar is ? Wel doen ze het na het sporten en ook op de werkweek werd er door iedereen onder de douche gestaan. Dat was zo'n grote douche waar je met z'n allen onder staat en elkaar dus kan zien.
    Jij zal in groep 8 ook wel naar de dokter moeten. Bij ons werd je in de gymzaal gekeurd. Uitkleden en wachten in de kleedkamer en onder de douche voor je naar de dokter moest. Erg schoon dus en prettig voor de dokter.

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongens wassen zich zeker niet altijd goed, maar volgens mij doen veel jongens dat wel. Bij gym is naakt douchen verplicht en iedereen wast zich dan goed. Toen het zo warm was, moesten we niet alleen na het sporten, maar ook ervoor douchen met warm water. Geen zweetlucht en lekker schone lijven. Omdat er tijd van het gymmen afging door het vooraf douchen , moesten we ons in de op de les volgende pauze weer doucen en omkleden. Dat vind ik niet eerlijk, maar het is niet anders.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Het is goed bedoeld advies dus hou je er aan. Wat andere hier ook al schreven, de dokter en zijn assistenten behandelen jullie met respect. Doe dat dan ook naar hun toe door ervoor te zorgen dat je schoon bent. Dat iedereen zich goed wast geloof ik niet. Toevallig werken een paar mensen van mijn familie in de zorg en je wilt niet weten hoeveel jongens er met de pet naar gooien. Ik weet niet of ik het hier mag schrijven maar heb van hun wel gehoord dat het bij hun oksels, voeten en op de intieme plaatsen (billen, voorhuid) vaak niet schoon is.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Snap ik, is de leeftijd, aan het puberen en zweten wat we doen, wij ruiken het niet altijd maar de docenten meestal wel :)

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • “Wij wassen ons altijd goed”. Hoe weet je dat van je klasgenoten!

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Je klassenleraar bedoelt het goed. Niet boos om maken en gewoon doen wat je altijd doet: douchen.
    Ik denk dat niet iedereen dat doet ( ook niet in jouw klas ) Bij gym zijn er bij mij in de groep een paar jongens die als het warm is ook erg zweten en daar naar ruiken.
    Voor de dokter en de assistent vind ik het beleefd dat je zorgt schoon te zijn. Zij wassen ook hun handen voor ze je aanraken. Voor de hygiëne trekken ze vaak plastic handschoenen aan. Dan kom je niet in contact met bacteriën van klasgenoten die ze eerder onderzocht hebben

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • ach, ik zou het niet te persoonlijk nemen

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten