Skip to content
6 reacties
559 weergaves

Schaamhaar en Snor

Hi, ik ben 14 jaar en heb al sinds mijn 12,5 ste schaamhaar. En ik scheer me sinds mijn 13e. Maar hoe is dit bij jullie. Op school was ik er altijd al vroeg bij en nu nog steeds. (Bijna) niemand heeft een vage snor of okselhaar en ik wel. Zijn er meer mensen die dit hebben? En wanneer begonnen jullie met de puberteit enz?

14 jaar
5 jaren geleden

6 Reacties

  • Begon pas schaamhaar te krijgen op mijn 15j. Te vroeg is niet leuk maar te laat ook niet. Op 14j hadden meeste jongens uit mijn groep al schaamhaar en gegroeide piemels. Bij de schooldokter werd ik op mijn 14j extra gecontroleerd of ik wel nog zou groeien. Ze vergeleken mijn ballen met een snoer. De ballen waren al een beetje gegroeid en daarom was de dokter niet zo ongerust. Heb mijn klasgenoten wel ingehaald de jaren nadien.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben nig overal kaal op m’n bolletje na dan. Ik vindt het prima zo. Al dat haar lijkt me maar kribbelen

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb precies hetzelfde, ik had ook al een vage snor en schaamhaar op mijn 14de Alleen het verschil is dat ik laat was omdat heel mijn klas al een vage snor heeft. Schaamhaar weet ik niet hoef ik ook niet. Maar maak je niet druk. Ik vind dat juist mooi dat betekent dat je al een man word.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Hey, ik heb al sinds 12 een snor maar ik haal hem niet weg omdat het wel leuk staat. Schaamhaar heb ik al sinds ik 9 of 10 was (ik laat het staan btw) een vroege puberteit had ik dus.(en ik zit er nog in.) In de 1e was ik de langste in de 2e zat ik bij de 4 langste en in de 3e en 4e ben ik nu de kleinste (1.65) Kheb ook veel ben haar enz. In mn klas heef iedereen oksel en schaam haar. Meer dan de helft begon pas rond hun 15e met puberen. Verder zijn mijn piemel en ballen veel kleiner dan die van in mijn klas: we zijn heel open met elkaar en na gym bij het douchen gingen we vergelijken met een liniaal en allemaal waren ze 5-7 cm groter dan mij en hun ballen ook het dubbelen groter. Daarvan was ik best geschrokken en dus een week later naar het zieken huis gegaan en ze zeiden dat het nog KAN komen en ze durfden het eigenlijk niet zeker te zeggen. Maar zelf heb ik wel een iedee hoe het komt het is omdat ik dik ben en hun zijn allemaal dun en lang dus ja :(. maar voorlopig ben ik nog lekker aan het puberen!

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik was toen ik 13 was al 1.75 m lang en ook mijn ontwikkeling liep heel erg voor. Ik vond het vreselijk, want ik zag eruit als zeker 16.Mijn klasgenoten hadden nog vrijwel geen enkele ontwikkeling. Ik ging daarom met jongens uit de vierde klas om en mocht met hun gymmen,want in de eerste klas ging het echt niet .Het is heel vervelend als je lichamelijk te ver ontwikkeld bent, want dat gaat niet samen met je kennis en met wat je ervaren hebt.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik begon op mijn 14de te puberen. Je moet op die leeftijd natuurlijk naar de schooldokter. Ze zei dat ik vroeg was in mijn ontwikkeling. Al wat schaamhaar en vollere testikels dan klasgenoten. Bij gym onder de douche was ik ook de enige die al puberde. Gelukkig begon het bij de andere jongens na een tijdje ook op gang te komen. Toen ik 16 was heb ik de eerste keer een meisje gehad met wie ik neukte. Zij was 18, maar vond mij beter dan jongens van haar eigen leeftijd.

    18 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten