Skip to content
33 reacties
766 weergaves

Oorbel teveel?

Hoi. Ik heb nu een jaar een oorbel in mijn linker oor. Is een tweede oorbel in hetzelfde oor erbij teveel of kan dat wel? Of toch maar eentje in mijn rechter oor nemen zodat ik in beide oren 1 heb? Twee ringen neem ik dan, heb nu eentje.

17 jaar
5 jaren geleden

33 Reacties

  • @jongen 23 jaar. Ja, ik slaap met mijn oorringen in, dat is geen probleem, want ze zijn niet zo groot. Ik wil binnenkort ook grotere gaan dragen, in grotere tunnels. Ga dit weekend naar een piercingshop om te kijken of ik de gaatjes al wat kan laten oprekken. Dat in de wind tegen je wangen tikken moet inderdaad heel speciaal zijn. Nu al voel ik de ringen een beetje heenenweerwiebelen als ik mijn hoofd beweeg, maar dat wordt met grotere ringen natuurlijk nog een stuk meer. Ja, dat lijkt mij ook wel wat hebben, heel spannend!

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen22, ja dat is best een gedoe.Het beste is om oorbellen in te doen waar je ook normaal mee kan slapen. Jij slaapt wel met je oorringen toch? Mijn ringen hebben geen gewicht maar bewegen al wel behoorlijk. Vooral met bezig zijn en in de wind buiten tikken ze tegen je wangen Dat heeft wel Wat.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • @jopngen 23. Is dat in en uitdoen geen gedoe? Neem aan dat je door het gewicht dan ook steeds voelt dat je die grote oorringen draagt?

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen22, klopt heb nu 3 cm ringen in. Ze zijn voor mij te groot om mee te slapen. daarnaast blijven ze vaak haken in de kussens. Ze liggen op mijn nachtkastje of bij de wastafel en dan gaan ze smorgens weer in.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 23 Aha, vandaar. Ja, het is soms een beetje onoverzichtelijk hier. Nu heb je dus nog ringen van 3cm? Ik heb er in elk oor eentje. Ja, die laat ik met het s;lapen aan., geen probleem. Alleen met een helm op gaan ze uit., dan zitten ze in de weg. Doe jij de jouwe met slapen uit?

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 22, oeps... ja vergeten jou tekst weg te halen. Bij een reactie geven hier kun je niet zien wat de vragen waren. Bij lange teksten kopieer ik ze vaak even om te kunnen terug lezen. Maar jou tekst heb ik per ongeluk erin gelaten. 3 cm is al groot, maar 4 cm zijn flinke ringen idd. Ze komen nog wel een keer in mijn oren maar wanneer en of ik ermee naar buiten ga weet ik nog niet. Kun jij slapen met je ringen? 2 heb je er toch? Draag je verder nog sieraden?

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 23 jaar. Je hebt geloof ik per vergissing mijn reactie achter de jouwe geplakt *smile* Naar 4cm gaan lijkt mij wel fors, weet niet of ik dat zelf zou durven. Eerst maar gewoon wennen aan het feit dat ik oorringen draag. Een ring met kruis eraan is ook niet mijn ding, gewoon zilveren oorringen vind ik het mooist. Ik heb overigens een deel van de normale tussenstappoen over kunnen slaan, want er zijn in mijn oorlellen geen gaatjes geschoten, ik heb erin laten snijden, daardoor hoefde ik niet eerst van die plugjes te dragen en dan te stretchen en zo, er konden meteen die 6mm tunnels in, en 6 weken later mocht ik de eerste ringen in die tunnels hangen. Dat was echt een heel gaaf moment!

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • @ jongen 18 jaar. Dat zijn inderdaad heel forse, 1cm dik. Draagt jouw vriend ze zelf ook?

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 22, ja krijg wel eens commentaar, maar ook wel complimenten en juist complimenten van dames dat ze het leuk en gewaagd vinden. Het zijn ook niet van die hele brede (aso) ringen. Gewoon normaal die de meeste dragen. Ik denk dat ik nog wel naar 4 cm wil gaan. Gaatjes slippen niet maar zo dicht hoor. Deze oorringen slaap ik ook niet mee dat vind ik niet prettig, maar dichtslippen doen ze echt niet. Ja ik snap wat je nu bedoeld met je tunnels. Daarbij denk aan zo'n grote ring in plat in je oorlel zoals die jongen bij mij in de buurt heeft. Jij hebt gewoon dikke oorringen in 2mm in 6mm gaatjes. Ik weet niet hoelang hij al tunnels heeft. Maar zwarte tunnels met daar doorheen grote zilveren ringen met daar nog weer een kruis aan. Ik vind het er niet uit zien maar dat is mijn idee. ik weet heel zeker dat er veel meer jongens mannen oorbellen in willen hebben. Maar doen het niet omdat het best veel werk is. Je moet naar de juwelier of piercer gaatjes laten schieten. 6 weken wachten totdat je de oorbel in kan doen die ze graag in willen hebben. En er is nog steeds een kleine groep die denkt commentaar te leveren op mannen en jongens met oorbellen terwijl diezelfde groep geen commentaar levert op dames met oorbellen. Terwijl de vrouwen het vroeger van de mannen hebben overgenomen. De vrouwen lopen er nu zo bij als de mannen vroeger liepen. Dat is best grappig. Je hebt in beide oren 1 ring van 3cm? Is inderdaad vrij fors. Kreeg/krijg je daar veel commentaar op? Ja heb 6mm zilveren tunnels, met daarin zilveren ringen van 2mm hangen. Dus geen zwarte tunnels voor de zilveren ringen, lijkt mij wel aparte combinatie. Draagt die jongen die al lang? Ja, tunnels zijn natuurlijk ook oorsieraden, maar met ringen in de tunnels is toch wel heel ander effect dan zonder ringen in de tunnels. Merk meteen dat meer mensen kijken, dan toen ik nog alleen tunnels had (gaatjes moesten eerst genezen voor er iets in mocht). Er zijn zoveel jongens die tunnels dragen, dat is heel gewoon, voor ringen geldt dat nog veel minder. Vinden veel mensen bij een jongen misschien toch nog steeds een beetje raar. Ik vind met tunnels om de oorringen heen mooier, zorgt voor mooie overgang tussen oorlel en oorring, maar valt natuurlijk nog meer op dan oorringen zonder tunnels. Maar tunnels is ook handiger, zo kan ik de ringen er makkelijk uitnemen voor een helm (dan zitten ringen echt in de weg), zonder risico dat het gaatje dichtslibt. En ik wilde echt heel graag zilveren ringen, niet zwarte plugs of alleen tunnels. Dat ik nu stoere oorringen draag, vind ik echt supergaaf! Denk overigens dat er meer jongens zijn die heel graag de ringen willen, maar niet durven vanwege mogelijk commentaar. Of hoe zie jij dat?.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb in ieder oor een grote ring van zo 3 a 4 cm en 1 cm dik. Mijn vriend had die gekocht. Mensen kijken veel ernaar. Ik heb al van een paar mannen leuke reacties en complimentjes gekregen. Mijn vriend had gelijk: oorbellen vallen echt in de smaak bij mannen. P.S. ik vind het nu niet meer erg om de oorbellen te dragen. Eerst moest het van mijn vriend, maar door de reacties van mannen vind ik het nu leuk om te dragen. Als het uitgaat met mijn vriend blijf ik ze gewoon dragen.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 23. Je hebt in beide oren 1 ring van 3cm? Is inderdaad vrij fors. Kreeg/krijg je daar veel commentaar op? Ja heb 6mm zilveren tunnels, met daarin zilveren ringen van 2mm hangen. Dus geen zwarte tunnels voor de zilveren ringen, lijkt mij wel aparte combinatie. Draagt die jongen die al lang? Ja, tunnels zijn natuurlijk ook oorsieraden, maar met ringen in de tunnels is toch wel heel ander effect dan zonder ringen in de tunnels. Merk meteen dat meer mensen kijken, dan toen ik nog alleen tunnels had (gaatjes moesten eerst genezen voor er iets in mocht). Er zijn zoveel jongens die tunnels dragen, dat is heel gewoon, voor ringen geldt dat nog veel minder. Vinden veel mensen bij een jongen misschien toch nog steeds een beetje raar. Ik vind met tunnels om de oorringen heen mooier, zorgt voor mooie overgang tussen oorlel en oorring, maar valt natuurlijk nog meer op dan oorringen zonder tunnels. Maar tunnels is ook handiger, zo kan ik de ringen er makkelijk uitnemen voor een helm (dan zitten ringen echt in de weg), zonder risico dat het gaatje dichtslibt. En ik wilde echt heel graag zilveren ringen, niet zwarte plugs of alleen tunnels. Dat ik nu stoere oorringen draag, vind ik echt supergaaf! Denk overigens dat er meer jongens zijn die heel graag de ringen willen, maar niet durven vanwege mogelijk commentaar. Of hoe zie jij dat?.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • @j 22, ik heb vrij grote in momenteel 3 cm eenvoudige oorringen. Bewegen fijn en vallen heerlijk op. Zit een beetje op het randje van vrouwelijk formaat. Ik draag vanaf mijn 17de al oorbellen denk ik en wissel wel eens. Maar zit nu in de fase van het mag wel wat groter en opvallender. Ik begrijp je hebt 6 mm tunnels en daar doorheen weer ringen gehangen? Jongen bij mij in de buurt heeft 2 Cm zwarte tunnels en daar heeft hij weer zilveren ringen in hangen met een kruis eraan. Persoonlijk vind ik dat niet mooi te opvallend voor mij. Maar ieder zijn keuze natuurlijk. Tunnels zijn eigenlijk toch ook oorsieraden. Of er dan Nog een ring door wordt gedaan is dan toch niet zo anders meer? Maar als je het leuk vind om nog verder Te gaan oprekken moet je dat doen. @jongen 18, als jij geen oorbellen wilt hebben dan doe het toch niet? Anders zoekt je vriend maar iemand anders op die wel oorbellen wil dragen. :-)

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 18 jaar. In elk oor eentje? Hoe groot zijn jouw ringen? Sinds wanneer heb je ze? En draagt hij zelf ook oorringen?

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik moest oorbellen toen ik mijn vriend leerde kennen. Ik had daarvoor nog geen oorbellen, maar het moest van hem. Ik draag nu ringen in beide oren die hij voor mij heeft gekocht. Nu zegt hij dat ik nog meer ringen moet gaan dragen. Ik zie daar tegenop omdat deze al zwaar zijn. Maar hij wil het voor zijn genot omdat hij er opgewonden van wordt.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 23 jaar. Wat heb jij voor ringen? En hoe lang draag je die al? Ja, ben natuurlijk ook voor beide kanten gegaan. Draag sinds een week in beide oren in een tunnel van 6mm een zilveren oorring van 2mm dikte en 14mm doorsnee. Was wel even wennen, want het valt natuurlijk toch wel best op, dat je als man plotseling oorringen draagt! Ik wil over een paar weken grotere tunnels (7 of 8mm) laten aanbrengen, zodat ik 3mm dikke ringen (van 15 of 16mm doorsnee) kan nemen. Die lijken mij het mooist.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Oorbellen bij mannen is heel normaal geworden hoor. Vandaag alleen al 2 mannelijke collega's tegen gekomen met oorbellen. Na werktijd even boodschappen gehaald voor mij bij de kassa stond een stelletje waarvan het meisje en haar vriend zelfs dezelfde oorringetjes droegen. En op de fiets bij het winkelcentrum een jongen met flinke diamantjes in zijn oren. En ja het valt mij vaak op omdat ik zelf ook ringen in beide oren heb en ik kijk wat anderen dragen. Maar denk niet dat het mode is want anders hadden er nog veel meer mannen en jongens oorbellen gedragen. In jou geval zou ik ook voor beide kanten gaan. Of in beide kanten 2 doen. Dat is niet veel maar hebt het net even anders dan de meeste jongens en mannen en dat is wel weer leuk.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Opvattingen veranderen nu eenmaal. dat kan geleidelijk , maar ookj vrij abrupt.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Nog afgelopen jaar waren hier nog een paar uitgebreide discussies over oorringen voor jongens, waarbij zich veel jongens meldden die er al jarenlang een droegen en schreven dat dat in hun omgeving heel gewoon was. Zou dat plotseling allemaal veranderd zijn?

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Je ziet steeds minder jongens met oorbellen/oorringen. Volgens mij zijn ze niet erg populair meer.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Waarom zouden ze niet meer van deze tijd zijn? Ze zijn juist helemaal in !

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten