Skip to content
13 reacties
501 weergaves

Voorhuid te strak

Mijn voorhuid zit veel te strak en ik ben bang dat ik besneden moet worden. En als ik mijn eikel aanraak doet dat heel veel pijn. Mijn ouders weten hier niet van. Wat moet ik doen?

13 jaar
5 jaren geleden

13 Reacties

  • Dit gaat vanzelf over.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Bij de meeste jongens van 13 jaar is de voirhuid nog wat nauw. Dat is heel normaal op die leeftijd. Er is dus niets aan de hand met jouw. Dit komt vanzelf goed.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Mijn voorhuid was vroeger ook veel te strak en de schoolarts adviseerde een besnijdenis. Mijn ouders hebben de keuze aan mijzelf overgelaten en ik wilde/durfe niet nesneden te worden. Bij mij is alles goedgekomen met de oprekmethode : hierbij moet je dan zo aak mogeijk per dag je velletje zover naar achteren halen totdat het nog net geen pijn doet. Het helpt als je een zalfje gebruikt zoals Nivea of als je het in bad doet : dat maakt de huid wat soepeler (een huisarts kan je een beter zalfje voorschrijven maar je kunt het eerst zo proberen. Deze methode gaat niet snel (mogelijk wel wat maandjes) maar je zal zien dat je na verloop van tijd je voorhuid steeds weer een millimeter verder kan terugschuiven. Als het dan op een gegeven momen wat beter lukt , kun je ook je eikel zoveel mogelijk blootleggen en dan zorgen dat je een stijve krijgt : ook dat rekt de huid wat op.. Maar pas op, absoluut niets forceren, je mag geen pijn hebben. De overgevoeligheid aan de eikel had ik vroeger ook , en dat komt idd doordat je eikel altijd is bedekt. Eigenlijk moet je je eikel gewoon2 weekjes blootleggen in je onderbroek, dan is de gevoeligheid weg. Door de bewegingen en de wrijving met je ondergoed onstaat er een flinterdun eeltlaagje zeg maar. In het begin zal dit niet lukken omdat hetgewoon te gevoelig is. Begin dan ook 's-nachts voordat je slaapt je eikel bloot te leggen. Dat is nog steeds niet fijn, maar tijdens je slaap heb je er nie zoveel last van. Later breid je het uit en doe je het ook overdag Succes !

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Op jouw leeftijd, 13 jaar, hoef je je daar geen zorgen over te maken. Dit komt vanzelf goed.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Bij een strakke voorhuid is het helemaal niet nodig om besneden te worden. Het is ook niet nodig om naar de huisarts te gaan hiermee want het is helemaal geen medisch probleem. Het beste is er gewoon vanaf te blijven, en zolang je gewoon kunt plassen is er helemaal niets aan de hand. Waarom zou je je ouders hierover willen vertellen? Volgens mij maak je je druk over iets wat helemaal geen probleem is.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Naar de huisarts gaan en zeggen waar je last van hebt en liever niet besneden wil worden als het niet hoeft.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Een voorhuis verwijding is 2x niks,het probleem komt terug. Mijn ervaring is laat je direct besnijden,is lekkerder met sex,altijd een frisse penis,en die blote eikel is even wennen voor iedereen.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Idd volledig besnijden wordt alleen nog in uitzonderlijke gevallen gedaan of als je ouders of jij het willen. Je voorhuid moet je wat oefenen en anders krijg je een zogenaamde voorhuidplastiek. Dan maken ze hem met een kleine operatie wat wijder. Daarna paar dagen paracetamol slikken en het is over. Lijkt erger dan het is.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Vaak hoef je helemaal niet volledig besneden te worden. Door oefeningen kan je voorhuid wat wijder worden, of je krijg een sneetje in je toompje.Dan krijg je een verdoving en voel je er niet veel van. Als die is uitgewerkt heb je een beetje pijn, maar die is met een aspirientje wel te dragen.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Niet bang zijn. Als je besneden moet worden, is dat zo en geen heel groot probleem.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Even naar de huis arts en die zal je wss doorverwijzen naar een specialist

    16 jaar
    5 jaren geleden

  • Ik zou het tegen je ouders zeggen en een afspraak laten maken bij de huisarts.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Dit is al heel vaak langsgekomen. Het is het beste om het gewoon met je ouders te bespreken en te vragen of ze een afspraak voor je bij de huisarts maken. Die ziet dit probleem heel vaak en kan het beste vertellen wat er aan te doen is. Huisarts zal je waarschijnlijk eerst een zalf voorschrijven waardoor de huis soepeler wordt. Besnijden is tegenwoordig een allerlaatste oplossing. Dat je eikel pijn doet, is op zich niet erg en komt denk ik omdat hij nu gewend is met je voorhuid bedekt te zijn. Komt vanzelf goed als die wat soepeler is. Belangrijkste is: niet wachten en naar de huisarts gaan.

    16 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten