Skip to content
10 reacties
316 weergaves

Schaamte

Ik heb een vraagje hoe kom ik beter van me schaamte af? ik schaam me voor me lichaam en eigenlijk alles en las laatst iets over naakt slapen en borst voor uit en glimlachen. Dit heeft echter niet geholpen bij mij maar me meer onzeker gemaakt ??

16 jaar
5 jaren geleden

10 Reacties

  • Nee ik weet niet hoe ik het moet brengen naar ze

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • En heb je er al eens met je ouders of huisarts over gepraat?

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ts hier ik ben en wordt nog steeds vaak gepest wegens me lengte 1,60 en ik ben niet de dunste maar ik sport veel 3 tot 5 x in week. En tegen me zelf zeggen hoe goed ik er soms uit zie lukt me al niet meer, het wordt elke dag gezegd dat ik er niet uit zie. Ja het is super slopend ik slaap er slecht door ben op bepaalde momenten bang dat er iets gezegd gaat worden tegen mij.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Dat is of kan lastig zijn, vraag jezelf eerst eens af waar je je precies voor schaamt, penis billen buik ben je dik?
    schaam je je specifiek voor een bepaald lichaamsdeel of delen kun je daar mogelijk door te gaan sporten verbetering in krijgen.
    Is het gewoon dat je je schaamt als je naakt bent zou ik je aanraden daar eens met iemand over te praten met je ouders of de huisarts bijvoorbeeld.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ga je een antwoord geven waar je misschin van schrikt maar wat natuurlijk niet zo bedoeld is. In de eerste plaats is schaamte vrij normaal op jouw leeftijd. Je hebt net een periode van grote veranderingen achter de rug of zit daar nog middenin. Je bent onzeker of het allemaal OK is bij en met jou. Ik hoop dat je mensen om je heen hebt, die als het niet OK zou zijn, allang hadden ingegrepen. Met andere woorden, ga er van uit dat er in principe niets mis is met je. Tweede, weet ik niet of je in de gelegenheid bent geweest jezelf op een vertrouwde manier met anderen te vergelijken. Als dat niet zo is, zoek die gelegenheid dan op, hoe confronterend dat ook is eerst. Je zult zien, als je heel extreem bijv. naar een (officieel!) naaktstrand zou gaan, dat iedereen anders is en dat 'het perfecte lijf' niet bestaat. Iedereen heeft wel wat, kan echt een enorme eye opener zijn. Mij heeft het enorm geholpen om mezelf te accepteren (heb nl. zeker geen Sylvester Stallone uiterlijk) en me prettig(er) in m'n lijf te voelen. Misschien kun je nog iets meer van je achtergrond vertellen, zodat we je nog beter kunnen helpen, zoals heb je vriend/vriendin die je kunt vertrouwen, woon je in een stad of buiten enz. Suc6!

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi TS, Ikzelf was een tijdje ook best onzeker over mijn lichaam. Op een gegeven moment kom je erachter hoe slopend dat is en het heeft eigenlijk geen zin om je hele leven zo somber naar je lichaam te kijken. Op een gegeven moment moet je gewoon denken 'fuck it' en gewoon doen waar je zin in hebt, doe je shirt lekker uit en ga je niet schamen voor je lichaam. Wat maakt het jou nou uit wat andere mensen denken? Jij bent hier diegene die plezier moet gaan maken en van je leven moet gaan genieten, laat dat niet verpesten door andere mensen! Soms moet je ook ff de spiegel inkijken en denken 'ik zie er wel héél goed uit vandaag!'. Soms moet je het zelfvertrouwen gewoon ff jezelf inpraten! Soms luister ik ook gewoon (vrolijke) liedjes waar ik dan heel zelfverzekerd van word (Lizzo!). Ik hoop dat je van je schaamte afkomt!!

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Misschien best toch eens bij een psycholoog langsgaan. Zo krijg je vast een beter inzicht over die 'schaamte'.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Schamen is zonde van de tijd die je voor heel fijne dingen kan gebruiken

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ts hier ik schaam me overal ??

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Bij wie schaam je je voor je lichaam? Bij meiden? Bij vrienden!? Bij voetbal?

    16 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten