Skip to content
23 reacties
1139 weergaves

Hoe kan je weigeren ?

Ik moet maandag naar de schooldokter. Je wordt uit de klas gehaald. Hoewel het "vrijwillig" is kan je niet weigeren, want dan hoort de hele klas dat en gaan ze je pesten dat je bang voor de dokter bent. De vorige keer zat die man in m'n zak te voelen en ook nog in m'n kont.
Hoe pakken jullie dit aan. Wel eens met succes geweigerd of lukt dat niemand ?

16 jaar
5 jaren geleden

23 Reacties

  • Ik zou er heen gaan, is nooit verkeerd. Je denkt dat je niets mankeert omdat jij je goed voelt, maar het als de jongen van 18 die de pech had dat er elke keer wel wat was. Hij dacht waarschijnlijk ook dat er niets was. Bij mij hebben ze een vernauwde voorhuid ontdekt en ben nu blij dat ik er nu lekker mee kan spelen...

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Hier TS Ik blijf een grote hekel aan dit soort keuringen hebben. Als ik klachten zou hebben, is het anders. Dan zou ik er geen enkel probleem mee hebben mijn broek omlaag te trekken voor onderzoek door de dokter. Dat is heel iets anders dan dat er zomaar in je kruis gegraaid wordt onder een zekere dwang. De meeste jongens hebben er kennelijk geen moeite mee. Ik wel.

    16 jaar
    5 jaren geleden

  • Ik vind,dat je een onderzoek van de schoolarts niet moet weigeren.Soms komen er dingen aan het licht,waar wat aangedaan moet worden. Ook de piemel en ballen controle is heel belangrijk.Als ik hier al lees,hoeveel jongens voorhuid problemen hebben.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Zo zie je maar J16 dat het eigenlijk niets was om je zorgen over te maken. Gaat snel vooruit en dan weten ze of alles in orde is. Ik ben blij dat ze dat deden want zo hebben ze mijn niet-indaling van mijn linkerbal ontdekt op mijn 12j. Op mijn 14j vonden ze jammer genoeg spataders toen ik op mijn hand moest blazen en op mijn 16j was het een strakke voorhuid. Ik was een laatbloeier en wat beschaamd maar anders hadden ze het nooit ontdekt en zat ik nu met problemen. Niemand vind het fijn maar het drama dat sommigen er van maken om je boxer 10 seconden te laten zakken is het toch niet.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 16 De keuring die je maandag op school kreeg, is standaard. Bij ons gaat het ook zo. Alleen de zuster is niet in de onderzoekkamer aanwezig. Ze zit bij ons in een apart kamertje waar je eerst even moet voor meten en wegen en dat soort dingen.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 16 Heb je niet eens geprobeerd te weigeren ? Dan zal het altijd wel zo blijven doorgaan.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 16 Afgelopen maandag was ik heel gespannen. Ik moest na de pauze naar de dokter. Die zat in de decaankamer want die isc er alleen op donderdag. Er zat ook nog een verpleegkundige bij die de administratie deed en me eerst ging meten en wegen in m'n onderbroek. De dokter was een man wat ik prettiger vindt bij een keuring. Hij keek in m'n oren met een apparaat , een ogentest, plaatjes om te zien of je getallen kon lezen. onderzoek met de stethoscoop, kloppen op m'n lichaam enz. Onderbroek moest omlaag. Voorhuid werd naar achteren getrokken zodat m'n eikel helemaal bloot lag. Er werd aan m'n ballen gevoeld en ik moest natuurlijk op mijn vuist blazen en had gelukkig geen liesbreuk. Toen mocht ik me aankleden en nog wat vragen beantwoorden. Vooral over of ik een meisje had en me aftrok enzo. Die assistente schreef de antwoorden op. Ik kreeg van alle twee een hand en mocht terug naar de klas. Ik ben blij er nyu van af te zijn.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Je wordt gemeten en gewogen, het zicht wordt gecontroleerd en er zijn kleurenblindheidstestjes, een gehoortest, er wordt gekeken of je een rechte rug hebt, enkele evenwichtsoefeningen, blazen op je hand om liesbreuk te ontdekken, kijken of de balletjes zijn ingedaald en het velletje los zit, kijken of je geen platvoeten hebt

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 16 uit Vlaanderen Gebeurt dat op school en wat doen ze dan met je ?

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 16 jaar hoe is het onderzoek verlopen afgelopen maandag is het meegevallen

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • In Vlaanderen word je onderzocht in het derde middelbaar.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • @Jongen 16, Ik kom uit België dus werkt dat net iets anders maar ik wordt volgend jaar nog eens gecontroleerd als ik me niet vergis.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Niet bang zijn, die gasten zien 200 jongens van jouw leeftijd op een dag. Ze kijken naar je ballen of deze gezakt is wat normaal hoort bij jouw leeftijd! Niets ergs hoor.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Klopt dat je in het jaar dat je 5, 9 en 14 wordt naar de schoolarts moet. Afhankelijk van je geboortemaand kan je bijna 6, 10 en 15 zijn. Het kan dat de dokter op school komt en je uit de klas wordt gehaald of dat je zelf naar het gebouw van de GGD moet. Het onderzoek vindt plaats zonder dat je ouders daar bij mogen zijn. Je moet eerst allerlei vragen beantwoorden en formulieren invullen.
    De keuring zelf gaat aan de hand van een lijst die de dokter gedeeltelijk tijdens het onderzoek invult. In principe kan je weigeren, maar dat wordt je niet verteld. Je durft dat in de praktijk ook niet als je die leeftijd hebt.
    Ik kan me eigenlijk alleen goed herinneren hoe het ging toen ik 14 was.
    Die dokter zit echt overal aan en wil allerlei zeer persoonlijke dingen van je weten. Wat doen ze eigenlijk met die gegevens? Wat gaat het ze aan of je al behaard bent, rukt e.d. zaken? Ik ben blij dat ik er nu van af ben en er nooit maar heen hoef. Ben ik de enige met slechte ervaringen bij de schoolarts ?

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 16. De school en het schoolbestuur is alleen voor het onderricht (lesgeven dus) Zij bepalen de lesmethode die jij krijgt. Dat is wettelijk vastgelegd door het ministerie van onderwijs. De GGD gaat over je gezondheid en welzijn. Tot je vierde ga je naar het consultatiebureau, als je in groep 2 zit ga je voor het eerst naar de schoolarts. Die ziet je op de lagere school nog een keer in groep 7. Het laatste bezoek is in het schooljaar dat je 14 wordt. Tussentijds is het voor je ouders/verzorgers mogelijk om een afspraak te maken als ze twijfelen over je ontwikkeling. Na je 14de is je gezondheid en verdere welzijn voor de reguliere gezondheidszorg

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 14. Wanneer je naar de dokter moet, hangt van het schoolbestuur af. Bij ons moet je niet alleen als je 14 bent, maar ook als je 16 bent. Ze volgen je lichamelijke ontwikkeling. Je wordt zelfs vaker opgeroepen als daar reden voor is.
    Word jij niet meer gekeurd nadat je 14 bent geworden? Vreemd, want dan kom je pas in je puberteit en is het belangrijk je ontwikkeling te volgen. Wat hebben je bij jou onderzocht ?

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Dan ben jij heel laat want normaal ga je op je 5de, 9de en 14de naar de schoolarts. Ben jij de enige uit de klas die daar heen moet?

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Weigeren vind ik dom. Als ze aan je merken dat er iets scheelt kan je dat vroegtijdig aanpakken. Als je het pas verzorgt wanneer je er echt last van krijgt is het soms al te laat om het (volledig) te genezen. Nu denk je waarschijnlijk: "Bij mij is nog nooit bij het medisch onderzoek gezien dat er iets scheelde." Maar ik ken wel mensen die dat hebben voorgehad. Zoals ze zeggen: liever voorkomen dan genezen.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • In Nederland zijn de scholen in verschillende provincies al begonnen, in andere beginnen ze volgende week en er zijn ook provincies waar ze pas begin september weer beginnen. De schoolarts is natuurlijk niet gratis. Het wordt via de belasting betaald.
    Weigeren kan wel. Ik moest van mijn vader, dus ben ik gegaan Ik had me van onder kaal geschoren en de dokter zag dat natuurlijk. Hij zei er gelukkig niets van. Hij zit wel aan je piemel en ballen. Als je nog niet helemaal ontwikkeld bent, kan het nodig zijn onderzocht te worden. Het verbaast me dat je in België niet van achteren wordt onderzocht. Dat doen ze hier meestal wel. Er wordt gekeken naar aambeien, maar ook of je misbruikt bent. Het is niet waar ik op zit te wachten, maar zo erg is het nu ook weer niet. Ze zijn in nog geen twee minuten met je klaar en mag je je weer aankleden. Geen big deal dus.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Waarom zou je weigeren? Later moet je betalen voor een keuring. Maak er niet zo'n punt van, die dokter doet gewoon z'n werk en is echt niet in jouw xxx geinteresseerd. Ik ben blij met die onderzoeken want daardoor werd al vroeg duidelijk dat ik een bril nodig had en een allergie had. Was anders pas veel later ontdekt.

    17 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten