Skip to content
39 reacties
1890 weergaves

Kapper

Gasten Ik betaal al mijn lasten zelf en dus ook de kapper, nu is dat toch weer €15 per 3 weken. Best flinke kosten dus. Ik ben student dus moet zuinig doen. Wat ik nu dacht. Kan je niet met de gasten uit je studentenhuis 1 tondeuse kopen en hem allemaal gebruiken? Eerst een investering, maar wel goedkoop op lange termijn. Zouden jullie dat aandurven? Of durven jullie je niet door vrienden op te laten scheren?

19 jaar
5 jaren geleden

39 Reacties

  • Ik zou inderdaad een andere kapper zoeken, je kunt je haar ook gewoon goed voor iets van 10 euro laten knippen. Als je inderdaad het kapsel heb wat ik heb (en veel andere jongens tegenwoordig) waarbij het lang boven is en wat korter aan de zijkant en achterkant kun je bij veel goedkopere kappers terecht. Die kunnen dit kapsel vaak wel goed knippen.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Sints een jaar ofzo Ga ik kaal. Met wat vrienden geld gelapt en een tondeuse gekocht. Deze ligt bij een maar thuis die er goed mee kan scheren maar het is niet heel moeilijk. Iedereen van onze vriendegroep mag er gebruik van maken. Vaak na de voetbal rijd ik even door naar die ene maat om even weer te millimeteren. Ik wil niet anders meer. Soms gaan we met meer gasten dan scheeren wij elkaar.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Mijn vriendje van 16 laat zich altijd millimeteren door zijn moeder. Het staat hem echt heel leuk. Zijn haar groeid echt snel dus doet ze dat elke week. Vaak op zaterdagochtend. Toen ik er pas bleef slapen vrijdagavond werd hij op zaterdagochtend ook geschoren. Ik mocht toen zijn moeder helpen door hem en ze broer ook te scheren met de tondeuse. In het begin eng om te doen maar er kan niets mis gaan. Ik vind het geen crimineel kapsel.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Helemaal kaal is niet mooi. Echt een kapsel voor criminelen. Veel mooier is om bovenop en aan de voorkant haar te houden waarbij de zijkanten en achterkant wel hoog en kaal zijn opgeschoren (000 stand). Zie op youtube Bianchi haircuts razor fade. Schitterende kapsels voor echte jongens en mannen.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik denk dat het idd een goeie is eerst maar bij de kapper kaal te gaan. Me vrienden zullen er zowiezo wel op reageren maar niemand wil zelf kaal. Zijn allemaal best ijdel met hun haar.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Misschien eerst gewoon je hoofd millimeteren bij de kapper, dan zal vast wel een vriend er wat van zeggen en dan kan je vragen of hij jou voortaan wil bijhouden en jij hem kaal zal scheren. He mag het wel bij mij doen maar afspreken gaat niet. Maar ik weet zeker dat 50% van de jongens hier geil van wordt

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zou best me haar door vriende kaal laten scheren en hun haar terug doen. Alleen weet ik niet hoe ik dit moet vragen en het besprek moet beginnen. Met me kleedgeld en geld van me bijbaan moet ik de kapper ook zelf betalen. Ik wil best me haar millimeter als ik zo geld kan besparen. Elke week of twee weken kapper is voor mij te duur. Iemand tips?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Nee een high and tight is een Amerikaans marinierskapsel waarbij de totale zijkanten en achterhoofd zeer hoog zijn kaalgeschoren en waarbij de bovenkant kort is geknipt in een soort eilandje met een korte rondgeknipte pony.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Is dat niet het zelfde als gemillimeterd?

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Lijkt me een high and tight dan.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 17 vorige keer was het lang genoeg om er gel in te doen en op zij te kammen. Ik denk iets van 7 cm. De kapper heeft nu hetzelfde gedaan maar heeft hij ook de bovenkant met de tondeuze geschoren en het is nu iets van 1 cm. Het is nu dus nog korter en een stuk makkelijker.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • @19. Wat heb je laten doen? Inderdaad groeit het hard waardoor je snel weer naar de kapper moet. Goede keus van jou om voor een razor fade te gaan. Staat geweldig mooi. Hoe kort is het bovenop?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 17, het groeit echt mega snel! Vandaag met een maat naar de stad geweest en ook me haar maar bij laten werken bij kapper. Nog een week is nog best lang.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • @19. Fijn te horen. Nu moet je dit model wel goed onderhouden. Je zult iedere twee weken naar de kapper moeten omdat het anders gaat vervagen waardoor je haar te lang wordt.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • @19. Ik heb het zoals filmpje youtube High and tight haircut (AB Fernandez). Staat geweldig mooi!

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 17, thanks voor je tips! Ik ben net naar de Turkse kapper geweest in de stad (waar ik woon hebben we geen Turkse of Marrokaans kapper). Van Bianchi haircut een filmpje van een razor fade haircut laten zien. Ze wiste meteen wat ik bedoel en beginnen meteen met knippen. Eindelijk hoe ik het wil hebben. Boven kort geknipt. Zijkanten met tondeuse zonder zwart stukje helemaal tot boven opgeschoren en met scheermes daar onder kaalgeschoren. Ik ben er erg blij mee.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen19. Zoek een Marokkaanse herenkapper bij jou in de buurt. Die gaan veel korter dan bij een gewone kapsalon en zijn het veruit het best in opscheren. Vraag hier om je haar hoog en kaal op te scheren. Op you tube staan filmpjes van Bianchi haircuts, een herenkapper in Amerika die de mooiste opscheerkapsels maakt. Effe kijken en laat zo'n filmpje zien.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 17, hoe geef jij dit aan bij de kapper? Ik wil namelijk ook zo iets alleen heb ze het nu geknipt en geschoren maar het is het nog net niet naar me zin.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Bij zeer kort haar is het belangrijk dat een echte kapper dit onderhoud. Een mooie overloop zetten kun je zelf niet. Ik ga iedere twee weken naar mijn herenkapsalon om mijn haar hoog en kaal te laten opscheren. Heb een zeer hoge overloop die mijn kaal opgeschoren zijkanten, achterkant en kruin verbind met het wat langere haar bovenop en voor. Mijn haar moet bovenop opgeknipt worden om een mooie vloeiende overgang te krijgen. Dit kan alleen een kapper doen met ervaring. Ik betaal hier 10 euro voor. Vandaar dat ik iedere twee weken naar de kapper ga om mijn kapsel vers te houden. Al vrij snel begint mijn opscheer te vervagen. Voorheen ging ik iedere vier weken naar een dure barbershop waar ik 26 euro kwijt was. Nu ga ik om de andere week naar een Marokkaanse herenkapper. Ik ben minder geld kwijt en ze kunnen hier als geen ander superkorte tondeusekapsels maken.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb vorige week me haar door de kapper laten millimeteren. Omdat ik ook zelf de kapper moet betalen zeiden wat vrienden en me ouders dat het voordeliger is om het zelf in het vervolg te doen. Me moeder wil dit wel doen voor me. Ik had online een tondeuse gekocht gekocht zodat me ma dit als het weer wat langer is kan scheren. Nu was ik alleen wat eigenwijs door zelf wat met de tondeuse te experimenteren waardoor het nu echt heel kort is (op de kortste kam) en de overloop van kort naar wat langer eraf is geschoten. Dus het is mogelijk om dit zelf te doen of te laten doen maar je moet er wel wat verstand van hebben. En je kan misschien beter op een lange kam beginnen en als je wil korter gaan dan in een keer kaal.

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten