Skip to content
8 reacties
337 weergaves

Ze zeggen dat ik vies ben

Mensen van mijn klas vinden dat ik vies ben omdat ik niet elke dag douch maar allen 3/4 per week douch (altijd wel met shampoo) is dat nou echt zo vies of ligt dit aan mij?

16 jaar
5 jaren geleden

8 Reacties

  • Slaata nergens op ik douche alleen op wo en za

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi gast van 19, een jongen mag zeker een beetje ruiken dat hoort ook zo. Ik douche mij maar 1 keer per week en ik ruik een beetje ja maar echt stinken doe ik niet.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen mag ook wel een beetje ruiken toch?

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi gast, ik douche mij maar 1 keer per week en ik ben ook niet vies. Mijn lichaam is volledig bedekt met een vettig beschermlaagje en dat mag je er ook niet af wassen. Dit vettig laagje is de natuurlijke bescherming van je lichaam tegen vuil. 1 keer per week is even onder de douche staan en al het eventuele vuil stroomt met het water zo van het vettig beschermlaagje. Je moet daar geen zeep voor gebruiken, gewoon het water over je lichaam laten lopen en al het vuil loopt er zo af. Je kan terwijl het water loopt ook met je handen zachtjes over je lichaam wrijven en je bent terug zo proper als je maar kunt zijn. Dus maak je niet ongerust gast, je bent niet vies hoor als je je op deze manier wast. Ik was mij al altijd zo en ik ben ook niet vies. Mijn ouders hebben mij geleerd om mij zo te wassen. Ik stink ook niet hoor, maak je niet ongerust. Als ik is zweet dan ruik je dat maar een klein beetje want dat vettig laagje dempt de geur van zweet, het neemt de geur van zweet grotendeels weg. Als ik niet zweet dan ruik je gewoon niks aan mij.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Mensen die zich niet niet erg vuil maken overdag hoeven ook niet elke dag te douchen : ten eerste is dit verspilling van drinkwater (!) en ten tweede verwijder je zo een beschermend laagje dat je vrijwaart van infecties en allergische reacties. Overhygiëne die dus kan leiden tot tal van problemen.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik moet iedere dag onder de douche, maar gebruik nooit zeep. Ik was mijn kont altijd als ik naar de wc ben geweest. Dat doe ik alleen thuis als ik ben opgestaan.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ligt aan hun, ik douche ook niet elke dag maar was wel mijn geslacht, kont en oksels elke dag aan de wastafel, ik douche niet meer als 3 keer per week.
    Het veel gebruiken van zeepmiddelen is slecht voor je huid en ik gebruik dus een huidverzorgende douche crème.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • neen, is niet vies. Eigelijk is om de 2 dagen beter, elke dag is minder goed voor je huid. Je huid krijgt een iets vetter beschermlaagje datje telkens weg wast. Als je veel zweet of sport is het wel frisser om toch elke dag te douchen...

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten