Skip to content
46 reacties
5557 weergaves

dokter man of vrouw ?

Als ik gekeurd moet worden, ben ik altijd de klos.Vrienden van mij mogen hun onderbroek aanhouden. Bij mij moet kennelijk altijd gekeken worden of ik een man ben en of ik voldoende "ontwikkeld"ben. Als de dokter een man is, maakt het me niet uit, maar als het een vrouw is ( en dat is het bijna altijd ) krijg ik een stijve.
Is dat normaal, of gebeurt dit bij jullie niet ?

17 jaar
5 jaren geleden

46 Reacties

  • Het is natuurlijk nodig in je pubertijd gecontroleerd te worden op je ontwikkeling van jongen tot man. het maakt voor mij wel uit dat het door een man gedaan wordt. die weten zelf hoe een man is en zijn vaak niet zo pijnlijk aan het duwen en knijpen onder de gordel als vrouwelijke dokters.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Of je nou een stijve krijgt bij een manlijke of een vrouwelijke dokter, het is in beide gevallen knap schaamtevol. Maar, voorkomen kun je het niet, en als je je er zorgen over maakt zul je wellicht alleen nog maar sneller een stijve krijgen. Nog erger, misschien ben je van alle opwindende gedachten in je hoofd zelfs wel nat. Dat komt vaker voor. En of je nou een stijve krijgt of zelfs klaarkomt, een arts ziet dat vaker. Een stijve krijgen vindt elke arts doodnormaal, en als je zo snel klaarkomt dat je dat al tijdens het onderzoek overkomt dan is dat balen, en dan moet er ook wat opgeruimd worden. Maar, het komt een enkele keer voor. Het is schaamtevol, maar meer ook niet.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Is je vader bang dat ze hem verdenken als je je niet laat onderzoeken ?

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Zou wel willen weigeren, maar durf dat niet. Volgens mijn vader moet ik dat niet doen, omdat ze anders denken dat je iets te verbergen hebt. Dat je misbruikt of mishandeld wordt of zo Ik laat me dus zogenaamd vrijwillig helemaal betasten door zo'n man of vrouw.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Je hoeft je niet te laten keuren.Je hebt het recht te weigeren. Een arts zal je echt niet de kleren van je lijf rukken en je tegen je wil in gaan onderzoeken. Wie heeft wel eens geweigerd ?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • TS toont zich bezorgd, wanneer hij een stijve krijgt, terwijl een vrouwelijke dokter hem onderzoekt. Professioneel is er geen enkel probleem voor haar, omdat het hier gaat om een normale en zelfs gezonde reflex. Als vrouw kan ze zich zelfs gevleid voelen, hoewel ze dat tegenover jou onmogelijk kan of zal toegeven.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Aan de 19 jarige dame die alles weet. Doe je geneeskunde of zo iets? Loop je stage bij de GGD? Werk je op een school? Gewoon uit nieuwsgierigheid. Mijn moeder is arts, werkt voor de GGD en 1 van haar taken is langs consultatiebureaus en scholen, zowel lagere als middelbaar om kinderen te controleren in de leeftijd van 5, 9 en 14 jaar. Ze noemen haar schoolarts. Je moet je tegenspraak dat de schoolarts is afgeschaft toch ergens op moeten baseren. Ik weet namelijk wat mijn moeder voor werk doet.... Ik weet alleen dat jij het tegendeel roept, maar een bron heb ik in jou verhaal niet kunnen vinden

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Meisje van 19 Wat je opmerkt over het verbod op verplichte keuringen is zeker waar. Het is in NL verboden. Wel kan je gevraagd worden je "vrijwillig "te laten keuren. Of je moet kennis maken met de bedrijfsarts die je dan onder de naam 0-meting toch medisch keurt. Als dat negatief uitvalt , kan je dan in de proeftijd of na afloop van een aanstelling voor bepaalde tijd alsnog worden ontslagen zonder dat het met die keuring te maken lijkt te hebben.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Nee, het verschilt niet per school of schoolarts. Scholen hebben geen enkele zeggenschap over de schoolarts. Zij hebben zeggenschap over het onderwijs dat gegeven wordt, niet over de GGD ( schoolartsen )
    De dokter keurt aan de hand van van een protocol. Hij bepaalt zelf wat hij wil uitdiepen. Hij kan grondiger onderzoeken als hij daar aanleiding toe ziet. Bij mij heeft hij gekeken en gevoeld aan mijn pik en zaadballen. Geen echte soa-test dus. Ik weet niet waarom, maar hij heeft ook nog gekeken of ik aambeien heb ( niet dus )Je moet dan gaan staan en voorover bukken en je billen met je handen uit elkaar trekken. De dokter kijkt dan naar je anus. Gelukkig geen prostaat onderzoek.Hij voelde wel aan mijn perineum.
    Wat dit met neuken te maken heeft, zou ik niet weten.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen17,
    thnx, ja misschien verschilt het per school of schoolarts dan. Heb jij een SOA test gekregen dan, ik niet. Ja, volgens mij geven ze ook wel voorlichting op scholen aan hele klassen. Voorlichting geven aan mensen, die al seks hebben gehad is idd een beetje te laat eigenlijk. Ik heb ook geen gratis condooms gehad btw

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • jongen 17 Ik weet dat zeker omdat ik werd opgeroepen en aan die dokter heb gevraagd waarom dat was. Hij antwoordde dat iedereen die had ingevuld geneukt te hebben werd opgeroepen. Dat is omdat ze willen controleren op een soa en omdat ze je voorlichting willen geven over veilig vrijen en ze geven je gratis condooms en leggen uit hoe die te gebruiken. Ze zouden dat eigenlijk ook moeten doen bij jongens die nog "maagd"zijn.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Hier weer 'de vrouw van 19 die alles beter weet'.........

    Jongen 20; ik deel je mening voor een heel groot deel. Alleen een korte aanvulling; bedrijfskeuringen in NL bestaan / mogen niet meer (tenzij je zelf toestemming geeft). Aanstellingskeuringen zijn in NL al vele jaren verboden. En een werkgever mag zelfs wanneer je je ziek meldt niet eens vragen wat je mankeert (of beter; jij hoeft daarop niet te antwoorden).

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen17,
    nou van eentje weet ik zeker dat ie het ook heeft ingevuld, dus ja. Maar hij is niet misbruikt. Misschien dat ik daarom wel en hij niet moest komen. Van die andere jongen weet ik idd niet zeker wat ie ingevuld heeft, maar ik weet wel dat hij al geneukt had.
    Maar hoe weet je eigenlijk dat iedereen, die wel eens geneukt heeft moet komen voor een keuring?

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik begrijp niks van dit gezeur over de schoolarts en al helemaal niet of het een mannelijke of vrouwelijke arts is wat maakt het uit!.
    Ik begrijp niks van het gezeur of de arts je naakt ziet en ook niet over het aanraken van je lichaam en intieme delen.
    Ik begrijp niks van de problemen om vragen over aftrekken sperma en neuken of seksuele geaardheid, ik ben namelijk altijd gewoon gegaan en heb mij laten onderzoeken, kreeg GEEN vinger in mijn anus er wordt NIET aan je pik en ballen gevoeld, je moet wel blazen als controle op liesbreuk en een keer is er gevoeld of allebei mijn ballen waren ingedaald maar dat was vlak na mijn geboorte ( bij 0,0 jaar dus) en ik weet er zelf niks meer van.
    Ik begrijp helemaal niks van de paranoïde onzin welke hier verzonnen wordt, er wordt gekeken naar je lichaamsbouw, je ontwikkeling je houd je onderbroek gewoon aan en alleen bij het blazen voor de liesbreuk trekt de dokter de voorkant van je onderbroek naar beneden tot net boven je pik.
    Ik begrijp niks van deze onzin begrijp niet waarom sommigen dit schrijven en zeggen, de man of vrouw is arts en is absoluut niet geïnteresseerd om jou naakt te zien om een andere reden dan als nodig is om een correct onderzoek te kunnen doen.
    Er zijn misschien wel 50000 artsen in Nederland en ja er zal best wel een foute mannelijke of vrouwelijke arts tussen zitten maar de kans dat die arts net jou moet onderzoeken is zo klein dat ik alle bovenstaande verhalen gewoon niet geloof.
    Ik moest laatst zelf naar de huisarts vanwege een irritatie op mijn penis en ja het is een vrouwelijke arts en ondanks dat ik al jaren nudist ben is het toch altijd even weer spannend om je broek te laten zakken en de arts ernaar te laten kijken maar meer is het echt niet, zalfje op recept en over 6 weken terug komen goh jongens wat een ramp.
    Ik wordt niet meer medisch gekeurd of het moet een bedrijfskeuring zijn maar ik ga er wel heen en ik werk wel volledig mee en ja ook alle vragen beantwoord ik netjes, ik ga er van uit dat het voor mijzelf het beste is en als er iets ontdekt wordt wat niet goed is sturen ze je door naar je huisarts.
    Ik vraag mij dus dan ook af of jullie dergelijke flauwekul ook schrijven als je naar de huisarts moet voor bijvoorbeeld aambeien, mag de dokter dan ook niet kijken en of voelen om een juiste diagnose te kunnen stellen?

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 17 Die jongens uit je klas zijn niet opgeroepen omdat ze niet geneukt hebben of dat niet hebben ingevuld, want anders waren ze opgeroepen. Ze hebben waarschijnlijk gewoon tegen je opgeschept.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen15 jaar,
    ik wist niet dat iedereen die wel eens geneukt had of was opgeroepen werd. Ik had ook wel ja ingevuld, maar bij die vervolgvragen ook nog dingen over dat ik gedwongen was en er spullen voor gekregen had enzo. Ik dacht dat de dokter zei dat ze me daarom hadden uitgenodigd. Ik ken ook wel jongens van toen uit mn klas, die ook wel eens geneukt hadden en die werden niet uitgenodigd.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Als je op het vragenformulier invult dat je seks ( neuken ) gehad hebt, word je altijd opgeroepen. Voor zover ik me herinner wordt er niet gevraagd of je masturbeert. Dat doen ze niet, omdat iedereen dat doet. Ik denk ook niet dat meisjes moeten invullen of ze vingeren. Dat doen ook bijna alle meisjes. Het onderzoek van de geslachtsdelen is bij jongens omdat alles makkelijk bereikbaar is een stuk grondiger dan bij meisjes. Wel wordt er bij meisjes aan hun borsten gevoeld, wat bij jongens natuurlijk niet gedaan wordt. Ik zie niet echt uit naar dit gedoe, maar ga er wel naar toe, omdat ik anders nooit gekeurd word.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen14, de schoolarts deed gewoon de normale onderzoekjes, zoals dat ik op mn hand moest blazen en verder keek die in mn onderbroek. Hij deed handschoenen aan toen hij mn piemel en ballen aanraakte, wat ik ook niet meer als normaal vind. Hij vertelde elke keer wat hij ging doen, dus niks kwam als een verrassing. Ik weet niet waarom die dat bij jou niet deed.

    @meisje19, het klopt niet allemaal wat je zegt. Op middelbaar onderwijs in NL is zeker wel een schoolarts. Je krijgt vragenlijsten en afhankelijk van je antwoorden kan je worden uitgenodigd bij de schoolarts. Ook kun je zelf een gesprek aanvragen. Op sommige scholen is het zelfs zo dat de hele klas wordt uitgenodigd.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Vrouw van 19 Weer typisch de reactie die je altijd meent te moeten geven.Je kleineert andere forumleden en weet alles uiteraard beter. Ook je "feiten" kloppen niet helemaal. In Nederland wordt je nog steeds onderzocht als je 5, 9 en 14 bent. Er is niets veranderd of afgeschaft. Als je 14 bent word je op school gewogen en opgemeten door meestal een verpleegkundige. Je hoeft alleen je schoenen uit te doen. Als de verpleegkundige dat nodig vindt word je door de schoolarts opgeroepen voor een volledige keuring.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Wat een onzinverhalen allemaal weer. Klaarblijkelijk is dit een onderwerp wat bij veel jongens / mannen leeft en waarover veel wordt gefantaseerd. Onverwerkte jeugdtrauma's misschien?
    Jongen 20jr.; ik weet niet naar welke school jij gaat maar in NL is er alleen nog een schooldokter op de basisschool. En bij een onderzoek worden jongens nooit aan hun ballen of in hun anus bevoelt. Hooguit moet er op de hand worden geblazen waarbij de dokter snel kijkt of er geen breuk is. Gelijk kijkt hij dan snel of de balletjes al zijn ingedaald. In België gaat het iets anders. Daar is er ook nog in het secundair onderwijs een schoolonderzoek. Soms wordt dat bij het CLB gehouden. In België worden de teelballen van een jongen wel bevoelt. De dokter heeft dan ook een kralenketting in de hand en vergelijkt zo de grootte van de teelballen met de kralen en kan dan vaststellen of ze voldoende gegroeid zijn of niet.
    Hier een animatie hoe een onderzoek in Blg verloopt;
    https://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=24128

    19 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten