Skip to content
17 reacties
1082 weergaves

onzeker over internaatsbelevenis, normaal of niet.

Hoewel verboden hebben mijn vriend en ik ons door den commissie van een Belgische jongensschool intern laten spanken. Natuurlijk in geniep en beloofde geheimhouding, Dit omdat we dan niet bij den leiding op rapport zouden komen en onze ouders niet verwittigd zouden worden dat we te laat binnen kwamen op een zaterdagavond. Wil het zeer zeker geen mishandeling noemen, hun gebruikten hun machtsmisbruik, en misschien uit verveling. Zag wel hun leedvermaak, Gek achteraf nu hebben mijn kameraad en ik er nog wel eens over als we mailen met elkaar, ergens was het wel spannend, we zeggen weleens het gaf toch een soort verbondenheid die we nu missen. Ergens begrijpen we het niet en mijn kameraad zinspeelt eigenlijk dat hij op jongens valt. Komt dit hier door, plesant, maar meiskes zeggen me ook steeds minder. Maar den commissie leden waren van den meiskes alleen den leider betwijfelen we, omdat mijn kameraad ook met hem mailt en er over praat. Hij wil zelfs ook graag mailen met mij en weet dat hij graag contact wil, mijn kameraad zegt dat we geselecteerd zijn ergens omdat we nogal stevig gebouwd zijn. Ik zelf was hier nogal onzeker over, maar gek die commissie heeft bij mij zelfvertrouwen gekweekt, had den indruk dat ze mij hierom juist een spannende jongen vonden.

18 jaar
5 jaren geleden

17 Reacties

  • Als internaatjongen heb ik dit nooit mee gemaakt, nooit lastig gevallen, nooit geen intimidatie, was een mooie tijd en kan alleen maar positief zijn over mijn medebewoners en de leiding.Iedereen had het daar naar zijn zin.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • ja, geen homosex, wel latent.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Herkenning, groepsgedrag, groepsvorming speelt nog altijd op internaten of instellingen, zelf nu nog met deze cultuur bekend maar geeft een soort status ondanks je te maken krijgt met intimidatie soms, of meer uitdaging,beetje macho gedrag, en afgeschermd van thuis en de meiden.En heb het niet over homosex, dat niet, maar over stoere jongens gedrag,waarbij schaamte jegens elkaar geen rol speelt, maar nu hoor ik er wel helemaal echt bij.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Heftig soms. maar dit niet mee gemaakt van de ouderen dat ze je misbruikten, wel machtsvertoon als je als nieuwkomter binnen kwam, soort ontgroening, zovan even kijken hoe dat gastje reageert, uitdagend uit testen. Maar was gewaarschuwd geen bangheid tonen, beetje onverschillig doen,en na een ruime week van soort intimidatie en uitdaging hoorde je erbij en later nergens last meer van gehad.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • hoi gasten , ja ouderen waren soms smeerlappen, kwamen bij staan en snoerden je mond en toen moest je je wel draaien, zodat ze hun ding konden doen, gewoon je hol neuken en hop , eens ze je vast hadden, was je inhun macht, overal waar je met jongens samen slaapt gebeurt dit , denk in het leger ook , het is de natuur de drift van sommigen, vroeger waren priesters opvoeders in internaten, wie weet wat daar gebeurde

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Gays zijn in de minderheid, mijn ervaring was dat niet de gays oppermachtig waren, maar de ouderen , maar heb het over de internationale scholen. Ook een tijdje op een Nederlands internaat gezeten, gemengd, veel vrijheid, eigen kamer, en totaal geen last van pesten,intimidatie of wat ook.Pesten wil ik het niet noemen, maar heb wel de traditie beleefd die gold op de internationale school, en overwegend hetero's die fanatiek hun gezag lieten gelden.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Zeker een nare ervaring. Gays waren er oppermachtig en interesseerden het niet of je wilde of niet.Ze keken altijd als je je uitkleedde, en onder de douche stond. Ze zaten ook aan je als je dat niet wilde. Goed dat er geen internaten meer zijn in Nederland. Ik heb er gelukkig maar een paar maanden op gezeten. Toen kon ik weer naar huis omdat mijn ouders terug kwamen uit het buitenland.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • internaten zijn gewoon haarden waar homo gevoelens aan gekweekt worden en werden vroeger , ik zat ook op internaat en werd er ook gepest , gelukkig werd het afgeschaft door te weinig leerlingen maar ik kan u zeggen er waren wel gays tussen die het 'snachts deden

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Machtsverhouding, en intimidatie is niet normaal, evenals de onderdanigheid die gekweekt wordt in zo'n instituut, maar het is net hoe je het bekijkt, maar snap wel dat buitenstaanders hier vreemd van opkijken.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Wie geen ervaring heeft kan ook niet mee praten of beslissen, zelf enige tijd op een highschool voor jongens gezeten en mooie tijd beleefd, kameraadschap werd verbonden door eer en traditie's wat meiden niet begrijpen en voor behouden is aan ons .Dit moet je geheim houden maar onzin om dit te koppelen aan latent gay, dit gevoel komt boven bij bina iedereen in zo'n situatie, vond het spannend en vond het fijn om dit te ervaren.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Moeilijk een mening te geven als je het zelf niet mee gemaakt hebt, maar blij dat ik gewoon thuis kan wonen.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Verveling, van huis, allemaal reden voor oudere jongens om de nieuwelingen uit te dagen. Zeer herkenbaar, ook op international. Commissie, schoolraad, klasoudsten, veel benaming. Iedereen heeft wel een voorbeeld ,ook ik. Uitdaging nr 1 was, ben je homo, no, wat no, nor Sir. Do you now, yes ,wat yes Sir, werd ik aangekeken, okay, than we make,en dan begint het , ga over in Nederlands maar weer. Dan maken we wel een homo van je, zo begon het uitdagen en na een tijd stopt het ook weer, een soort inwijding om je te testen.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 18 wil het nogmaals duidelijk stellen, wat leiding betreft den directeur en begeleiders wisten dit niet. Slaan was ten strengste verboden en gebeurde ook niet door hun.
    Wat den commissie betreft hun waren weinig ouder dan wij, éen of twee jaren, dit waren oudere leerlingen die gekozen werden als een soort onderlinge raad, die rapport overbrachten bij den echte leiding. Dit was om de afstand te verkleinen . Maar mijn kameraad en ik daagden hun uit, wij deden waar we plesant in hadden. Te laat binnen komen en nog wat andere ondeugd en daarom werden wij ter verantwoording geroepen en kregen een berisping. Hun waren verplicht om dit te melden bij den directeur alleen dit wilden ze niet. Kregen wij dit op ons rapport, ouders konden bericht krijgen hiervan,en dit wilden ze niet,maar wel wilden ze hun gezag laten gelden. Het werd een beetje een uitdaging zovan wat willen jullie en zijn jullie wel zo stoer.Toen stelden ze een eis en een voorwaarde waarin we mee in stemden, maar dan wel onder geheim . We hebben er niets aan over gehouden, echte misbruiking wil ik het niet noemen, dan verder konden we wel goed met deze jongens om gaan, dus dit had niets met de echte leiding te maken die hier niets van af weet. Om de politie te verwittigen nu vind ik te ver gaan en mijn kameraad zou dit ook niet willen, en voor mezelf wil ik het ook niet aan mijn ouders vertellen,en het is al twee jaren geleden, en hun zitten ook niet meer op dat internaat, maar bedankt voor de reactie en hoop dat ge het begrijpt hoe het echt zit.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Sorry, maar is het raar dat ik dit een beetje verwarrend vind...? Beweer je nou dat de leiding (volwassenen) van jouw internaat jullie seksueel heeft geslagen (gespankt)? Dit is hartstikke verboden als het om leiding van jullie gaat! Als ik jou was zou ik een vertrouwenspersoon/ouders inschakelen en anders de politie hiervan op de hoogte stellen. Ik kom zelf uit Nederland en hier is nooit sprake van een internaatleven of scholen waarbij geslacht gescheiden is (gelukkig maar!!). Ontucht bij de leerlingen wordt altijd bestraft. Laat je niet bang maken door chantage van je leiding of door jullie gezworen ‘geheimhoudingsplicht’. Jouw leiding verdient dit niet, ze verdienen straf.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Op een gemengd internaat met jongens en meiden kan ik uit ervaring zeggen dat dit niet speelde bij ons. Had ook niet de sfeer van wat ik hier lees, net als thuis eigenlijk, privé, eigen kamer , goede begeleiders,van machtsmisbruik en intimidatie was en is totaal geen sprake.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Je staat wel onder druk. Ik heb me tegen mijn gevoelens in op een internaat door een jongen van 17 laten aanraken op intieme plaatsen. Dit gebeurde ook bij anderen . Weigeren kon bijna niet. Dan werd je wel op een andere manier "gepakt"

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Dit is het bewijs van latent homogedrag wat zich afspeelt wanneer je in een typisch jongensomgeving zit waar meiden geen toegang tot hebben.Ook herkenning zelf op internationale school.

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten