Skip to content
7 reacties
1837 weergaves

Onderzoek door arts (m.v.) school of werk.

Ik lees hier van die verhalen over lichamelijk onderzoek op school bij de schoolarts en in de antwoorden dat er aan je geslachtsdeel gevoeld wordt of dat een vinger in je anus gestopt wordt het krijgen van een stijve en wat al niet meer.
Een arts is een arts of het een man of vrouw is maakt niet uit ik vraag mij af of dergelijke (rare) reacties ook komen als je voor iets naar de huisarts moet.
Als je een raar plekje op je penis hebt bij voorbeeld mag de dokter je dan ook niet aanraken of als je een pijnlijke anus hebt mag de arts je dan onderzoeken en eventueel in je anus voelen met een vinger.

Laat het eens weten?

20 jaar
5 jaren geleden

7 Reacties

  • Tuurlijk mag een arts je onderzoeken en als het onderzoek het vereist mag de arts ook je intieme delen aan raken. Ik heb een liesbreuk gehad wat dichtbij mijn piemel zat. Kreeg een ruggenprik en een roesje. Lag daar dus in me halve blootje op apegapen. Artsen zijn goed opgeleid, hebben een lange studie gevolgd. En zij doen echt geen onzedelijke handelingen. De arts die mij opereerde heeft echt wel vaker een piemel gezien van een 15 jarige en wordt daar niet anders van

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • J-17 Als de arts aan je zaakje voelt of een vinger in je anus stopt en je krijgt een stijve wat dan nog?
    Onderzoek op je werk kan nooit verplicht worden als je dat niet wilt heb je het recht te weigeren, je werkgever en de arts overtreden zelfs de wet als zij jouw medische gegevens met elkaar delen zonder jouw uitdrukkelijke toestemming.
    J-21 Ik heb bewust niet gekozen voor een mannelijke of vrouwelijke arts, rectaal onderzoek is denk ik altijd een beetje vervelend en wat jij extra vervelend vindt als het een vrouw is komt denk ik door schaamte .
    J-18 Onderzoek voor de verzekering?? is onzin ook daar wordt je beschermd door de wet en de verzekering mag jouw gegevens niet inzien en heeft geen enkel recht om niet uit te keren tenzij het buiten je verzekeringspolis valt.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Vergeet niet dat onderzoek soms ook nodig is voor de verzekering. Kan zijn dat als je weigert en er gebeurt iets, je het zelf moet betalen of dat je allerlei gedoe krijgt. Gewoon meewerken dus. Artsen zijn professional en je moet niet alle (volgens mij dan) fantasieverhalen geloven die hier wel eens gepost worden. Kan alleen maar zeggen dat het goed is als er af en toe eens naar je ontwikkeling en gezondheid gekeken wordt. Heb zelfde ervaring gehad als andere jongen die bleek nauw velletje te hebben. Was er denk ik anders nog jaren mee door blijven lopen terwijl dat niet nodig was.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik had een doorverwijzing naar een gespecialiseerde arts omdat mijn ontwikkeling ver onder het gemiddelde zat. Het kon nodig zijn dat ik een homonenkuur moest om het op gang te breken, ook om onvruchtbaarheid te voorkomen. Voordat je zo een zware en ingrijpende behandeling krijgt doen ze eerst uitgebreid onderzoek. Controle van je erectie en je zaadlozing hoort daar bij. Een assistente doet het dan bij je, maar het gebeurt in een medische setting en voor de assistente is het gewoon haar werk.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Je huisarts kies je zelf uit. Ik heb bewust gekozen voor een man. Intiem onderzoek is ( als dat echt nodig is) dan geen probleem. Ik ben ook een keer rectaal onderzocht. Vinger in je kont om je prostaat te voelen. Bij een vrouwelijke arts arts zou ik daar veel moeite mee gehad hebben. Nu vond ik het vervelend, meer niet.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik denk dat het anders ligt. Als je naar de huisarts gaat omdat er iets met je penis of anus aan de hand is, wil je dat het beter wordt en dan weet je dat hij er naar gaat kijken.
    Bij een keuring mankeer je niets en wil je niet dat DAAR gekeken wordt als puber zijnde.
    Anderzijds is het wel een goed iets dat ze je ook daar onderzoeken.
    Zo hebben ze bij mij gezien dat ik een hele krap voor-velletje had dat zodat je mijn eikel nog niet eens een stukje kon zien.
    Schaamde me natuurlijk 2 x kapot, 1 x omdat hij naar mijn piemmel keek en de 2 x omdat hij er uitgebreid onderzocht wat en hoe het zat.
    Moest besneden worden.
    Achteraf ben ik reuze blij dat hij daar gekeken heeft, anders had ik er zelf nooit mee naar de dokter gegaan.

    Dus als ze daar willen kijken, gewoon laten doen. Kan nooit kwaad...

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Het maakt mij wel uit of de arts man of vrouw is. Bij een vrouw krijg ik een stijve als ze aan mijn zaakje voelt of een vinger in mijn rectum duwt. Die onderzoeken zijn niet verplicht op mijn werk. Toch kom je er bijna niet onderuit. Het gebeurt onder werktijd en ze hebben alles al geregeld. Je moet vragenlijsten invullen en je moet opgeven waarom je het niet wilt. Niemand durft daardoor te weigeren en je gaat dus maar. Zelfs ik, terwijl ik daar alleen in mijn vrije tijd en in de schoolvakantie werk. Gebeurt dit ook bij jullie werk ?

    17 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten