Skip to content
10 reacties
1324 weergaves

Ouders en scheren?

Hey iedereen Ik zit al lang ergens mee maar ik weet niet goed hoe ik het moet zeggen... Graag zou ik een scheermesje/scheerapparaat kopen. Ik wil gwn dat het allemaal een beetje ordelijk is daar vanonder. Maar ik durf het niet aan mijn ouders te vragen... Mijn ouders gaan nooit in op een onderwerp zoals seks/puberteit ofs. Terwijl ik er wel een soort van "nood" aan heb... Heeft iemand tips hoe ik het kan vragen aan mijn ouders? En wanneer hadden jullie voor het eerst een scheermesje/scheerapparaat? En zijn jullie ouders ook zo preuts? Aub help me... Mvg

14 jaar
4 jaren geleden

10 Reacties

  • Ik zou dat ook wel willen zoals jullie met elkaar omgaan en elkaar zonder verlegen te zijn naakt zien en grapjes maken. Ik heb mijn vader nog nooit naakt gezien. Wel in zwembroek. Hij mij wel, maar niet meer sinds ik puber ben.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik laat schaamhaar weer gewoon staan. Mijn vader en broer scheren zich kaal. Ook hun bovenlichaam en bij hun tepels. Okselhaar laten dan weer staan. het zou me te veel werk zijn en ik vind het raar staan. We zien elkaar bijna dagelijks naakt in de badkamer en maken dan grapjes over ons lichaamshaar.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Waarom mogen je ouders niet weten dat je je van onderen scheert ? Dat is niet raar. Ze doen het zelf misschien ook. Mijn vader zie ik wel eens onder de douche. Hij scheert zich . Mijn moeder weet ik niet. Haar zie ik nooit bloot.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • zeg gwn dat je je oksels moet scheren en als je niet weet hoe: google - incognito - tutorial en ik zat er ook mee maar heb toen uiteindelijk het gwn gevraagt

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Als je het niet aan je ouders durft te vragen hoeft dat ook helemaal niet, gewoon een scheermesje kopen en als je het tegen je ouders zegt maakt het je ouders denk ik toch niets uit, heel veel mannen scheren het daar beneden wel eens wat bij en anders zeg je gewoon dat je een snorretje begint te krijgen en die wilt scheren.

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • De eerste keren gebruikte ik stiekem het scheerapparaat van mijn vader. Na het scheren maakte ik alles goed schoon zodat er geen haren meer van mij op zaten en hij niets door zou hebben. Dit deed ik toen ik alleen thuis was. Toen ik 16 was kreeg ik met kerst van mijn ouders een tondeuse en een scheermes om mijn snor en baardje bij te werken. Dat vonden ze wel tijd worden zeiden ze. Maar inmiddels werk ik hier alles mee bij.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • En hebben jullie zelf ook scheergerief?

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Gebruik dan gewoon het scheermesje/apparaat van je vader als ze niet thuis zijn.

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Ts wij zijn niet preuts thuis en wij Zijn naturisten, ik ben nog helemaal kaal daar beneden. M’n vader scheert zich alleen in de zomerperiode, gewoon met een wegwerp scheermesje van de supermarkt

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • En waarom moeten je ouders dat weten?

    12 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten