Skip to content
14 reacties
832 weergaves

Pws avond

Binnenkort heb ik voor school mijn pws presentatie. Veel van mijn vrienden gaan in pak, dit is niet verplicht ofzo, maar komt natuurlijk wel netter over. Wat droegen / zullen jullie dragen op zo’n avond?

17 jaar
4 jaren geleden

14 Reacties

  • Veel te laat maar misschien voor mensen van google.

    Doe geen pak aan bewaar dat voor de diploma uitreiking en evt het eindgala. Doe een overhemd aan met gewoon een spijkerbroek. Maar je kan ook gewoon in gewone kleding komen hoor. Leuke trui met spijkerbroek ofzo. Geen trainingspak dat mag alleen op vmbo.

    Je wordt niet afgerekend op je kleding dus zolang het niet slecht is zit je goed.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik had een wit overhemd en donkerblauwe jeans aan met het overhemd in m’n jeans en een brede cognackleurige riem erom. Staat netjes en toch niet overdreven. Nog een tip: bij ons zijn de presentaties altijd met microfoon omdat er veel mensen zijn die luisteren. Als dat bij jou ook zo is oefen van tevoren als je niet gewend bent om een microfoon te gebruiken. Je wil wel dat je stem goed door de boxen komt en dat gaat weleens mis. Denk aan afstand van je mic tot je mond en hoe je hem voor je mond houdt.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Bij ons droeg iedereen gewoon normale nette kleding. Een paar mensen die een speciale economie richting deden hadden wel een pak aan. Bewaar je pak maar voor de diploma uitreiking en het schoolgala dat is een beter moment.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Bij ons op school was ook niemand in pak. Alle jongens hadden gewoon casual aan. Maar als een pak aandoen iets is wat ze bij jou op school wel doen zou ik het even bespreken met je partner. Als die het wil ga je ook in pak, maar als hij casual niet erg vind en jij ook niet zou ik gewoon lekker dat doen.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Bij ons op school was niemand in pak of iets dergelijks. Trek gewoon een rustige sweater/hoodie aan met een spijkerbroek (liefst zonder scheuren).

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Steve Jobs, had die eigenlijk een pak aan bij zijn presentaties?

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Had een nette blouse aan en een giletje. Grijze spijkerbroek en cognac riem

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Als je toevallig al een pak hebt dan zou je dat aan kunnen doen. Ik zou alleen niet een pak kopen voor enkel een pws presentatie. Voor mijn opleiding moet ik best wat presenteren dus laatst ben ik wel overgegaan naar een pak. Voor een pws presentatie lijkt het mij niet nodig.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zal zelf wel hetzelfde gaan als je partner. Dus of allebei in pak of niet. Ik ben zelf wel in pak gegaan net zoals veel andere bij mij op school. Een vriend van mij kwam er overigens pas laat achter dat zijn partner in pak ging, dus moest op laatste moment pak aandoen. Gelukkig had hij een pak en stropdas, dus toch nog goedgekomen, maar je kan het beter eerder bedenken. Ik zal ook of allebei wel of allebei niet een stropdas dragen. Die vriend van mij droeg namelijk wel een stropdas En zijn partner niet. Komt een beetje slordig over.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Pws = profielwerkstuk

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Zou zelf een nette jeans, colbertje en shirt dragen, geen pak, draag ik anders ook niet, draag gewoon iets wat bij je past.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Uhmm.... Wat is pws?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb volgende maand ofzo ook die presentatie maar ik heb er om heel eerlijk te zijn totaal nog niet aangedacht wat ik ga dragen. Ik denk dat ik gwn een spijkerbroek en shirt aan doe. Zo’n presentatie telt maar voor 10% mee voor je pws en ik denk dat als je een net pak aandoet je mis 1 punt bij je presentatiecijfer krijgt hierdoor zal je uiteindelijke cijfer dan zo’n 0,1 mee naar boven gaan dat is het een duur pak voor huren/kopen niet waard lijkt mij. (Ik weet natuurlijk niet zeker met hoeveel je cijfer omhoog gaat door zo’n pak want ik ben geen docent maar ik denk dat dit een beetje de getallen zijn waar je aan moet denken)

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Op mijn school is het ook niet verplicht, het wordt wel op prijs gesteld. Je laat ook zien dat je het serieus neemt. Ik ben in pak gegaan

    18 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten