Skip to content
8 reacties
1263 weergaves

Cruise

Ik ga begin maart met mijn ouders en broertje op een cruise. Ik vroeg me af wat je dan aandoet. Ben namelijk nog niet eerder op een cruise geweest. Gewoon shirt, overhemd of echt driedelig pak?

17 jaar
4 jaren geleden

8 Reacties

  • Ben ook op cruise geweest en eigenlijk droegen alle jongens van de leeftijd 15-20 zulke kleding. Dus overhemd in katoenen broek met nette schoenen. Tijdens het diner droegen verreweg de meeste jongens (in ieder geval mijn vrienden) wel allemaal een kostuum met das, maar waren ook wel allemaal kakkers. Volgens mij was dit zelfs verplicht. Ook waren er feestjes waar je verplicht al man een smoking aan moest doen. Dit was overigens wel een cruise die erom bekendstond dat ze redelijk nette dresscodes hebben, dat is bij meeste cruises niet zo. Dus raad je wel aan om dit even te checken. Je kan trouwens altijd aan boord nog iets kopen. Had zelf geen vlinderdasje maar daar ter plekke gekocht.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • mijn broertje en ik doen een beetje nette vrijetijdskleding aan. Dus clarks, een beige/blauwe chino en een hilfiger of Ralph lauren casual overhemd. Het is voor iets van drie weken. Zouden jullie dit ook aandoen?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben op een cruise geweest met een maatschappij die heet MSC. Daar zie je echt heel veel gezinnen. Er waren ook meerdere gasten van mijn leeftijd waar ik veel mee ben opgetrokken. Vooral in het zwembad en bij het sportveld en savons stappen. Wel lastig dat ze allemaal uit andere landen komen, maar met engels kom je een heel eind.
    Overdag gewoon lekker zwembroek of korte broek aan. Bij het eten beetje netjes, lange spijkerbroek met overhemd. Je zit normaal bij je ouders aan tafel, maar een keer hebben we alle ouders bij elkaar gezet en zijn we met 8 jonge gasten bij elkaar gaan zitten. Dat was echt kei gezellig. Obers vonden dat ook leuk.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben in de zomervakantie op cruise geweest en droeg overdag gewoon nette kleding. Meestal een overhemd en nette lange broek, want moest van mijn moeder. Er waren niet heel veel jongens van mijn leeftijd, maar degene met wie ik omging waren echt super gezellig. Ook zij droegen bijna allemaal nette kleding. In de avond moet je vaak een pak aan. De restaurants zijn namelijk vrij chique, maar het eten is superlekker.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ga met Holland america lines. Wel jammer dat er weinig jongeren aan boord zijn, maar daar hadden mijn ouders al voor gewaarschuwd. We mochten ook thuisblijven, maar leek ons toch leuk om een luxe cruise te doen. Wat wordt verstaan onder sjique?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Verschilt een beetje van maatschappij. De ene heeft echt diners waarbij je in pak moet, bij de andere gewoon in casual, maar nooit korte broek bij het eten. Overdag is iedereen casual. Wij gaan altijd in de zomer op de middellansezee en dan draagt bijna iedereen korte broek. Zwembroek draag je echt alleen bij het zwembad, wordt binnen niet op prijs gesteld. Mijn opa en oma zijn ooit met de Holland Amerika Lijn geweest, dat is wel echt sjiek iedere avond bij het eten. Maar daar zie je ook weinig jonge mensen.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Op zo'n cruise is er altijd een captain's table bij het diner. Iedere avond nodigt de kapitein gasten uit aan zijn eretafel. De gasten worden geïnviteerd bij lottrekking. Valt het lot op jou dan wordt er wel verwacht dat je in verzorgde kleding aanschuift. De kapitein zal er in volle ornaat zitten en de andere tafelgasten zullen ook uit een doosje komen. Dus neem niet alleen vakantiekleding mee maar ook 1 keurige broek, hemd en jasje.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Een cruise is superleuk. En je draagt gewone kleren, net als anders. Het is een beetje als een gewoon hotel maar dan op het water. Meestal zijn er ook zwembaden enzo aanwezig. Dusja wat draag je... overdag short of zwemshort, t-shirt of zonder t-shirt voor buiten. Hangt van de temperatuur af natuurlijk waar je naartoe gaat... geen zorgen

    20 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten