Skip to content
5 reacties
1097 weergaves

Aanspreken van een jongen

Hallo ik ben een jongen van 15 jaar en ben verliefd op een vriend van mij. Ik ben niet bang om de vriendschap te verliezen. Hoe moet ik hem aanspreken, hoe zouden het vinden als een van je beste vrienden je benaderd met dit nieuws? Ik ben erg benieuwd naar jullie reactie. Ik hoor graag alles!

15 jaar
4 jaren geleden

5 Reacties

  • Je hoeft het niet te doen he. Maar als je wilt doe het zo

    "Hoi ik weet niet precies hoe ik dit moet zeggen maar ik ben erachter gekomen dat ik homo ben en ik vind je best leuk. "

    "Ik zou graag gewoon vrienden met je blijven maar dan weet je het in ieder geval."

    en misschien zegt hij dan omg ik hou ook van jou

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Weet je of hij ook op jongens valt? Dat maakt het al een beetje makkelijker, misschien. Maar dat betekent nog niet dat hij ook soortgelijke gevoelens voor jou heeft als jij voor hem hebt. Dat zou je moeten aftasten en onderzoeken. Neem daar de tijd voor, zou ik zeggen, en dring hem niets op. Als hij een goede vriend is, zou je er ook voor kunnen kiezen om hem op een rustig moment te vertellen dat je meer voor hem voelt. Maar probeer daar niet heel plotseling mee aan te komen, dat kan hem ook afschrikken. Succes!

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Verliefdheid is altijd vervelend, wanneer het niet wederzijds is. Of het nu op een meisje is of een andere jongen doet er niet toe. Ik heb het meegemaakt, dat mijn buurjongen verliefd op mij was toen ik 14 was. Hij was 4 jaar jonger en we kenden elkaar al 3 jaar sinds ik naast hem kwam wonen. Hij vond mij toen al een ' mooie jongen '. En op een zomerdag lagen we eens samen in een weide, toen hij opeens vroeg of ik hem durfde zoenen. En vlak daarna : ' Je durft niet, he ? ' Ik was niet echt verliefd op hem, maar ik vond hem toch niet mis. Zelf had ik nog nooit iemand echt op de mond gezoend en hij had mooie, volle lippen ... dus waarom niet ? Dus, dacht ik, ik zoen hem wel even, maar toen ik dat deed, stak hij tot mijn verrassing zijn tong in mijn mond. Dat vond ik wel geil en automatisch deed ik het ook bij hem. En zo gingen we nog minutenlang door en daarna opnieuw en opnieuw. Sindsdien deden we het regelmatig met elkaar. Dus kan je bijv. aan je vriend vragen beginnen stellen in de zin van ' Heb je al ... ' of ' Zou je wel eens willen ... ? ' en kijk dan hoe hij daarop reageert ? Dan kan je hem misschien overhalen, samen met jou iets te doen, dat hij zelf heel leuk kan vinden.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Je vraagt hoe anderen het zouden vinden in een vergelijkbare situatie. Wat zou dat voor jou betekenen?
    Verder schrijf je dat je niet bang bent om de vriendschap te verliezen, bedoel je daarmee dat je het niet erg vind als hij straks eventueel je vriend niet meer wil zijn, of ben je zo zeker van die vriendschap dat je overtuigd bent dat het toch niet stuk kan?

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Eerst ff vragen of hij met je wilt logeren en vragen in de avond of hij samrn wil trekken op porno, jongens van deze leeftijd willen nou eenmaal experimenteren... als dat niet lukt gewoon vragen of je zn penis mag zien tijdens het logeren.... als dat niet lukt ga een keer met hem zwemmen en vragen in een gezamelijk hokje.... dat is tot hoever ik kan komen weet niet verder

    15 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten