Skip to content
22 reacties
2012 weergaves

Ontgroenen

Binnenkort worft ik ontgroend omdat ik overstap naar een oudere groep Ik ben 13 en zij die mij gaan ontgroenen zijn 14. Is er iemand die weet wat ze met mij gaan doen Graag war details aub Doen ze kleren ui of scheuren ze die uit Word ik vastgebonden Wat gaan ze over mij gieten En insmeren De waarheid zeggen of ze zien mij Daar niet Geef mij je mening maar eerlijk en zo veel mogelijk ant,woorden please Zou ik het laten doen ja of nee en waarom

13 jaar
4 jaren geleden

22 Reacties

  • J21 ik denk zondagavond rond 10 uur terug thuis te zijn As je wil vertel ik je da n alles wat ik moest doen of laten doen. Vandaag rond vijf uur vertrek ik. Mijn leider heeft gezegd dat hij me eerst nog eens wil straffen omdat ik andere jongens gepest heb. Die jongens zullen er ook zijn en ze mogen mij vastbinden op zijn bed e.n van alles doen met mij Zondag gaan we gans de dag naar de Ardennen Daar moet ik eerst vechten en me dan laten vastbinden aan een boom met mijn super mini shortje aa^n want hij wil me zien met gans mijn billen bloot Hij gaat me de hele namiddag laten staan to het donker is Ik laat alles doen want hij gaat foto's en filmen nemen Terwijl ik gebonden ben gaat hij alles filmen en foto's nemen De andere jongens die ik ooit gepest heb mogen met mij doen wat ze willen il ben toch volledig weerloos Tot zondagavond als je wil Probeer me voor ik vertrek.me te overtuigen om niet te gaan. Wat kan er gebeuren?niks toch Ik doe denk ik toch mijn zin Want er heeft mij nog niemand gezegd war er mij allemaal te wachten staat Ik zie er al naar uit

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Als het niet te erg is wil ik me wel eens laten ontgroenen en vernederen Er zijn jongens die me gezegd hebben dat het keitof is Ik geloof ze of ben ik verkeerd?

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Nog even een laatste opmerking van mij over het 'verbieden' (al dan niet) van ontgroeningen. In België zijn bij een ontgroening aan de unief van Leuven vorig jaar of zo doden gevallen. Enerzijds betekent dit, dat dit soort toestanden behoorlijk kan ontsporen en anderzijds dat een aantal gestoorde geesten op die manier straffeloos zijn gang meent te kunnen gaan. 'Verbieden' is dan nog het minste kwaad. 'Vrijheid' daarentegen betekent niet dat men zich gelijk wat kan permitteren. En wat 'keuzevrijheid' betreft mag een jongen van 13 best wel tegen zichzelf in bescherming worden genomen.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoe ontstaat zoiets, in een groep en nog steeds ben ik altijd de pineut,en soms vraag ik me af of ik me uit laat dagen omdat ik mezelf bewijzen wil als stoer, ook omdat ik nogal fors gebouwd ben, en sterkter dan die andere jongens die toch een soort macht over me krijgen door gezamenlijk me uit te dagen,door een ontgroening of inwijding te bedenken.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 13, als ik zo lees wat er allemaal gebeurt bij die club van jou dan vind ik dat daar een behoorlijk ongezond sfeertje hangt. Die leiders van jou willen je maar zoveel mogelijk bloot zien, vastbinden, kleren kapot scheuren, insmeren met van alles en nog wat enzovoorts. Bij elke gelegenheid moet er "ontgroend" en moet er "gestraft" worden . Het raakt aan sadisme en ongepaste spelletjes met een sexueel tintje met jonge jongens. Je wordt uitgedaagd om mee te doen en omdat je je niet wilt laten kennen doe je ook mee, net als die vriendjes van je. Het is een psychologisch spelletje dat die leiders met jullie spelen om jullie zover te krijgen dat jullie doen waar zij opgewonden van raken. Nu willen ze weer dat je meegaat naar de Ardennen, je laat vastbinden aan een boom, zo naakt mogelijk, en dat je bij een leider gaat slapen. Is dat wat stoere jongens met zich laten doen? Snap je nu echt niet waar het hem om gaat? Als je dat allemaal wel leuk vindt, ga vooral je gang, maar praat je wel eens met vrienden op school of met je ouders over wat er bij die club gebeurt en wat die leiders doen? Dingen waar je met vrienden, ouders of leraren niet over wil praten zijn foute dingen.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Verbieden hoeft misschien niet, maar iemand dwingen of ernstig onder druk zetten hoeft ook niet. Keuzevrijheid zonder enige vorm van dwang dus. In ieder geval : TS en anderen zijn hiermee voldoende geïnformeerd.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 13 lees 2 reactie's volgens mij ben jij dezelfde jongen, zo niet , lees ben onlangs ontgroend, en volgend weekend ontgroend, wat is het nu. Als je al ontgroend bent en je zegt zelf dat je het plesant vond, nu niks mee, als het maar om de lol gaat, neem aan dat het scouting is. Je hebt je gewoon dapper gedragen. En als je niet dezelfde jongen bent van 13 en je wordt volgend weekend ontgroend ,ja, de keus ligt bij jou, maar neem aan dat je niet de enigste bent. Dan jongen 22 wil niet door zeuren, zelf totaal geen ervaring met ontgroenen en jii ook niet, prima toch, maar in andere landen op highschools, het leger gebeurd het wel nog, en wil de grootste meerderheid niet dat het afgeschaft wordt. En natuurlijk ben ik het niet over al mee eens, en mag er best vernieuwd worden, en mogen oude traditie's afgeschaft worden, maar verbieden is iets anders dan vrijwillig wel of niet mee doen,laat iedereen zijn of haar eigen keuze maken.En of je ergens wel of niet bij wilt horen.Gelukkig kan bijna iedereen in Nederland zelf kiezen.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • J18 ik word volgend weekend ontgroend bij onze jeugdgroep. Laten doen of niet en waarom De waarheid please,trouwens ik ben heel stoer en heb van niks schrik

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 18. Een polemiek hierover voeren interesseert mij niet. Maar de tijd van jouw vader is heel wat jaren geleden. Ooit moest de vrouw dienstbaar zijn aan haar man en had ze weinig of geen rechten. Ook dat was ' een oude traditie ', maar kijk waar we nu staan. De maatschappij evolueert constant en daarbij worden continu vroegere gewoontes in vraag gesteld. Wat voor zin heeft het dan om het te hebben over ' een oude traditie ', alsof het een natuurwet is ? Je zegt toch zelf, dat ' het inmiddels verboden '
    is ? Waarom er dan verder over doorzeuren ? Alsof het niet meer dan normaal is, om zich als mens als een lam naar de slachtbank te laten leiden.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • J18 ik ben onlangs ontgroend omdat ik overging naar andere groep en ook een beetje omdat ik nogal stout durf zijn. Daardoor hadden ze mij verkozen om zich eens goed te amuseren zegden ze. Ze hebben me buiten vastgebonden aan een paal en me totaal vernederd. Gans de groep (89 jongens) mochten van alles doen met mij. Sommigen hebben mijn kleren kapot gescheurd. Ik stond daar natuurlijk volledig machteloos en dat vonden ze super. Ze hebben me ingesmeerd met mayonaise en me overgoten met olie en nog veel meer. Ik heb me stoer gehouden en na een tijdje vond ik het zelf ook plzant. Dus geen probleem.Ze mogen dat nog doen. Ik vind het zelfs papkindjes die er niet tegen kunnen

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 22, met je eens dat het soms mensonterend is, als je sommige verhalen leest, kijk als je geen lid wordt van een studenten corps word je ook niet ontgroend. Die keuze heb je maar er zijn situatie's waar je geen keus hebt, of als je niet mee doet buiten gesloten wordt,en wie wil dit, mijn pa kwam er echt niet onder uit, ook al was hij dienstplichtig en niet vrijwillig in het leger, maar hij zelf zat er niet mee, het gaf ook veel lol onder elkaar.Maar nu is het inmiddels verboden ondanks commentaar van velen die dit onzin vonden want het was nu eenmaak een oude traditie.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zou zeggen : fuck die traditie ! Je kan er wel degelijk onderuit. Niemand kan jou dwingen, mensonterende handelingen te ondergaan. Waarschijnlijk dwing je daardoor zelfs meer respect af. Of neem desnoods afstand van de groep. Zonder dwarsliggers zouden er geen treinen rijden.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ontgroenen is een traditie waar je vaak niet onder uit kan, mijn pa heeft bij de marine gediend en is ook 21 geslagen.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • je bent er niet toe verplicht. Eigenlijk komt het neer op iemand belachelijk maken en zelfs vernederen. Je hoeft jezelf daartoe niet te lenen. Ik heb er als student aan de unief ook niet aan meegedaan ; ik vond het beneden mijn waardigheid en eigenlijk alleen voor onnozelaars die ' er willen bij horen '; Had trouwens niks met de studie zelf te maken. Eerder een ontsporing van het studentenleven.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Weinig reactie's toch gebeurd het nog wel, sommigen ervaren ontgroenen als positief,anderen negatief. geen mening, want nog niet mee gemaakt.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja als die jongen zegt wat voor groep het is kunnen we een antwoord geven, denk scouting. Ja ontgroenen is heel verschillend, ligt aan de leeftijd, wat is het een groep,vakantie park, studentencorps, leger. Alles is anders en niet te vergelijken. Bij scouting is het vaak geklieder met tomatensaus, mayo, smeren in het haar, water, klimmen op een steiger die ingesmeerd is met zeep, en soms een schandpaal. Maar allemaal op een speelse manier dat niet te vergelijken is met alles.Dus gewoon mee doen.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ze vertellen je niet alles, moet geheim of verrassing blijven.Maar soms worden dingen wel door gesproken.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Doe niks wat je niet leuk vind

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Denk bij scouting want een jongen van 13 is nog geen lid van een studentencorps, dus denk dat het mee valt, dan er zal ook wel leiding bij zijn die controle houdt.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zou het wel doen, maar ontgroennen kan alles zijn. Niemand kan je zeggen wat ze gaan doen en hoe. Dat moet jaa hun vragen...

    15 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten