Skip to content
14 reacties
1236 weergaves

Teelbalkanker

Hoi, Ik heb pijn aan mn rechterbal. Het voelt alsof je er een trap in gehad hebt terwijl dat niet is gebeurd. Het blijft nu al 2 dagen aan houden. Ik weet niet of ik naar de huisarts moet gaan. Zelf voel ik geen knobbeltje in mn bal. Is er een kans dat ik teelbalkanker heb ?

16 jaar
4 jaren geleden

14 Reacties

  • @ Jongen 14; Nee jongen, teeltbalkanker komt vooral voor bij jonge mannen. Je zal het verwarren met prostaatkanker, dat komt voornamelijk voor bij oudere mannen.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • En, de pijn in je bal al verdwenen? Of ben je intussen toch al maar wél naar je huisarts geweest? Ja, dat is best een dingetje natuurlijk. Nee, je hoeft niet beslist al aan de assistente uit te leggen waarvoor je komt, gewoon een consult aanvrage omdat je het 'over intieme dingen wilt hebben' bv is prima. Alleen, ja, of het nu een manlijke of een vrouwelijke huisarts is, goede kans dat je je balzak moet laten zien. Dat je dan een erectie hebt, ach, die huisarts ziet dat heus vaker, maar voor jou voelt het vást anders, helemaal als ze dan ook nog je bal gaan aftasten. Ja, kan zomaar zijn dat dat gaat gebeuren. En toch, tóch zou ik wel gaan. Niet leuk, schaamtevol, maar dan weet je tenminste of die pijn erbij mag horen. Ts, laat je even weten wat je gedaan hebt, hoe het met je gaat nu? En, als je naar je huisarts ging, ik lees graag hoe dat daar dan ging...

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • De schoolarts heet nu jeugdarts. Hij wil je tussen je 14de en 18de een paar keer zien. Je wordt opgeroepen en krijgt een paar keer een algeheel lichamelijk onderzoek. Lijkt op de keuring die je vroeger in de 2de klas op de middelbare school kreeg. Niet leuk, maar wel heel erg nodig.Als je wil, mag je moeder of vader bij het onderzoek aanwezig zijn. Ik vond het zelf geen big deal en was alleen in het begin even gespannen

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • denk geen teelbalkanker komt meestal voorbij oude mannen weten je ouders het al?

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • De schoolarts is wegbezuinigd. Ga dus even naar je eigen dokter voor deze controle. Niet iets om naar uit te zien. maar wel noodzakelijk.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat is bij mij ook nagekeken door die schooldokter. Het was niet zo'n aardige man. Nam niet de moeite even uit te leggen waarom hij in m'n kruis voelde en kneep. Het deed overigs totaal geen pijn en ik zat er net mee.Hij keek ook in m'n kont of ik aambeien had en een normale prostaat.Niet fijn dat onderzoek, maar het is zo gebeurd.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Ben je op school bij de schoolarts gecontroleerd ? Dat doen ze in de 2de klas, Je herinnert je vast nog wel dat je op je hand moest blazen en dat de dokter dan even in je liezen en je ballen voelt ? Er is vermoedelijk helemaal niks aan de hand. Neem even contact op met je schoolarts en vraag of hij er nog even naar kan kijken

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Heb gelezen dat teelbalkanker zelde pijn veroorzaakt

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ben je inmiddels al naar de dokter gegaan? Je mag er voor naar de eerste hulp.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Hij kan inderdaad gedraaid zijn dan moet je snel zijn. Is vast geen kanker.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste Topicstarter, ga zo snel mogelijk naar de dokter. Het liefst nu meteen. Als het namelijk voelt alsof je een trap erin hebt gekregen dan kan het net zo goed een gedraaide bal zijn. Dat heb ik gehad en dat is een spoedgeval, omdat het af kan sterven. Ga snel.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Als je je er onzeker over voelt helpt het nou niet echt dat je door corona geen kant op kunt, daar ga je alleen maar erger door piekeren. Dus, ja, gewoon even afstemmen met de huisarts, de assistente laat je wel weten of je beter toch even langs kunt komen. Dan weet je in elk geval waar je aan toe bent, toch?

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Hallo, ik heb hier nooit last van en het lijkt me ook niet normaal. Als je 100% zeker wilt zijn dat er niks mis is zou ik gewoon de stap zetten om alleen of met iemand anders naar de huisarts te gaan. Het zou in het ergste geval het best zijn. Wel zo lullig dat als je het al wist er niks tegen durfde te doen maar ik snap dat het wat ongemakkelijk is.

    Succes ermee en beterschap!

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • dag jongen

    ik heb dat ook
    het beste is dan je aftrekken, en dan is de pijn weg ,

    je ballen zijn vol dus legen dat spul

    als je iedere dag trekt he bje dat niet
    als ik twee drie dagen wacht heb ik het ook

    gewoon trekken

    18 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten