Skip to content
16 reacties
1554 weergaves

Beenhaar scheren

Ik heb best behaarde benen en zit al lange tijd te twijfelen om deze te scheren echter ik ben heel erg benieuwd hoe lang het duurt voor het terug groeit. Maakt het nog verschil als ik het scheer of hars? Ik heb me borsthaar regelmatig laten harsen en vond dat veel fijner dan scheren voornamelijk omdat je geen last heb van scherpe stoppels.

21 jaar
4 jaren geleden

16 Reacties

  • Gewoon proberen het is er snel weer aan. Toen ik het eens gad geprobeerd was ik er erg blij mee. Het voelde toen wel heel raar om dan een broek aan te doen

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb al aardig wat haar op mijn benen aan het krijgen. Meer dan mijn vrienden en andere leeftijdsgenoten. Ik word er wel steeds meer onzeker door. Ik durf nu niet meer echt in een korte broek te lopen. Heeft iemand tips? Zal ik alles in één keer eraf halen of toch laten? Wat kan ik het beste gebruiken.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • @ 21, hoe meer ge scheert hoe minder irritatie en het zicht went wel . Er bestaat product van nivea die beschermd tegen de zon en waarvan je ook bruin komt . Ik wielren en smeer me benen in met born startolie en daar worden ze ook bruin van ! Ik trim schaamhaar of liever ik laat het doen door mijn vriendin . Geen bruin zonder zon gebruiken want dan zie je dat het onnatuurlijk is !! SUCCES .

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Hier TS ik heb eindelijk na lange twijfelen me benen een keer geschoren en moet toegeven dat het erg fijn aanvoelt alleen heb ik nu weekje verder wel wat irritatie. Maar goed dat gaat wel over vindt alleen toch wel beetje apart uitzien. Misschien eerst maar meer mijn benen laten bij kleuren.
    Voor de mensen die benen scheren wat scheren jullie nog meer? Ik scheer normaal alles op armen, benen en hoofdhaar na.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • @Ts, als ge uw benen scheert heb je na 3 dagen alweer stoppels . Als je epileert of waxt krijg je geen stoppels terug maar wel fijne haartjes en lichter van kleur ! Ps :doet wel raar als je dan je jeans aantrekt .

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • @18 een warm bad nemen vooraf komt het epileren ten goede , haartjes komen makkelijker los !! Best 's avonds ervoor epileren ter voorkoming van rode stipjes .

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • @16 , eerste 2/3 keren een pijnstiller genomen en zoals jongen 21 zegt , haartjes dun en zacht doet het geen pijn meer ! En neen mijn vriendin vindt het niet vreemd want dan eindigt het meestal in een pijpbeurt !!!hahaha
    @ Ts als je scheert dan heb je na 3/4 dagen opnieuw stoppels !! Best epileren of laten harsen . SUCCES

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Mijn vriendin vond het pas leuk om mijn benen te scheren. Ik geef er niet veel om dus prima. Dus de eerste keer met de trimmer van me scheerapparaat alles wat korter gemaakt en daarna inzepen met scheerschuim en scheren met haar scheermes. Ik heb voor me gevoel nog nooit zulke gladde benen gehad. Ik heb met je vriendin afgesproken me benen kaal te houden.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 16 als de haartjes dun, zacht en kort zijn en je houdt je huid een beetje strak dan doet het geen pijn.

    Jongen 21 van meisjes krijg ik wel eens complimenten voor hoe glad mijn benen zijn en blijven.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Maar epileren doet toch juist veel pijn?

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Voor de mensen die hun beenhaar scheren krijgen jullie weleens van andere hier opmerkingen over? Bij bijvoorbeeld sportschool of op straat als je in korte broek loopt?

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik epileer mijn benen, billen, buik en borst iedere 5 tot 6 weken. En soms als het langer geleden is en de haartjes daardoor langer zijn geworden onthaar ik de eerste keer onder de douche met Veet ontharingsspray.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Mijn benen die ik ook met de tondeuze zodat er wel haartjes op blijven maar dan veel korter. Ik heb ze ook een keer met een scheermes geschoren alleen komen er snel rode plekjes. @j18 epileren doet toch super veel pijn? Vind je vriendin het niet vreemd om dat bij jou te doen?

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Vroeger schoor ik ook mijn benen , maar nu worden ze geepileerd door mijn vriendin ! Haartjes blijven 4tot5 weken weg ze komen terug lichter van kleur en veel zachter !

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik scheer mijn beenhaar ook. Ik doe het gewoon met de tondeuse, het is dan wel niet zo mooi glad, maar ik heb dan minder last van ingegroeide haartjes en bultjes op mijn been. Haartjes groeien ongeveer een centimeter per maand, dit zowel voor je hoofdhaar, beenhaar en schaamhaar. Harsen is wel een methode die je langer mooie benen gaat geven maar is ook wel direct de meest pijnlijke denk ik. Dit laat je best doen door een specialist. Ik zou er toch niet zelf aan willen beginnen.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb flink wat borsthaar wat ik scheer. Mijn benen zijn ook erg behaard maar dat laat ik staan.

    20 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten