Skip to content
9 reacties
806 weergaves

Niet in pubertijd

Hoi ik kom uit België maar ben net naar Nederland verhuist. In België zit het dus zo dat je om de 2 jaar medisch onderzoek hebt op school. Vanaf het 5de leerjaar (groep 7) kijken ze bij je piemel of je ballen beginnen groeien als teken van pubertijd. 2 jaar later nog eens en dit jaar ook weer eens. Maar als je in je pubertijd zit bij het vorige onderzoek hoeft het nu dus niet meer. Maar bij mij was het bij dit onderzoek nog altijd niet zo dus schaam ik me best wel mijn penis is ook nog helemaal niet aan het groeien. Iedereen van mijn klas pubertijd starte tussen groep 7 en brugklas dus hun penis moest niet gecontroleerd worden iemand zelfs voor groep 7. Dit maakt me onzeker. Ik zei toen dat ik het moest laten zien omdat ik de eerste was en de andere vroegen wat je moest doen daar. Maar niemand moest dat ook doen dus iem vroeg waarom en die dokter zei dus dat ik dan niet in mijn pubertijd zat en nu zijn er een paar die me pesten omdat ik dus een kleine heb. Komt het ooit wel goed?

14 jaar
4 jaren geleden

9 Reacties

  • J14 ik kwam in puberteit toen ik 15 was. Had niet veel meer als jij op 14. Nu ben 11cm slap en 16cm stijf. Je kan dus nog we groeien. Voel je ballen regelmatig, meet je piemel en kijk naar haartjes. Clb zal je nog wel oproepen. Heel misschien moet je testosteron spuitje krijgen.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ben TS please help mij

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb slap 3 en stijf iets meer dan 5. Maar jonge 18 wanneer kwam jij dan in je pubertijd en hoe groot is die nu

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Heb me die eerste jaren veel gemeten. Misschien moet je dat ook doen? Hoeveel ben je slap en stijf? Ik had op mijn 14j, 3cm slap en 8cm stijf en nog geen schaamhaar.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb nog geen haar en het clb zei toen dat mijn ballen niet gegroeid waren en moest op hercontrole maar gaat niet door corona

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Bij mij begon de puberteit ook laat. Pas op mijn 15j de eerste schaamhaartjes en groeiende piemel. De dokters op CLB bij schoolcontrole keken dat inderdaad goed na. Ze voelden aan mijn ballen om te zien of ze al gegroeid waren. Dat is naar het schijnt het eerste teken van puberen. Hebben ze dat bij jou ook gedaan? Werd er een beetje mee geplaagd op kamp. Dat ging wel over na ik in groeispurt kwam. Nu ben ik even groot of soms groter dan mijn klasgenoten. Het komt wel goed.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Heb je al schaamhaar?

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Mijn is stijf 5 cm dat is toch heel klein.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Vroeg of laat kom je in de puberteit dat kan niet anders. De lichamelijke puberteit krijgt iedereen. Hoe groot is jouw piemel momenteel dan stijf? Als je het niet wilt zeggen is ook goed. Maar zijn genoeg mensen die na hun puberteit nog een kleine hebben en ook die kunnen een vriendin krijgen en seks hebben. Dus komt goed.

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten