Skip to content
6 reacties
382 weergaves

Mij niet altijd goed voelen.

Hallo Iedereen! De laatste tijd heb ik steeds meer slechte dagen ertussen zitten. Op deze dagen heb ik nergens zin in en maal ik de hele dag. Sinds dat mijn ouders gescheiden zijn heb ik hier last van. Door het Coronavirus heb ik wel minder stress, want ben veel minder druk. Daarbij mis ik mijn sociale leven wel en nu heb ik dus steeds minder afleiding. Ik zou hier graag vanaf willen... Heeft iemand tips voor mij of een vergelijkbare ervaring? Groeten Jongen 20

20 jaar
4 jaren geleden

6 Reacties

  • Hier Ts, Bedankt voor het reageren! Ik ga proberen om het op te schrijven of er met iemand over te praten. Soms is ook het probleem dat ik als persoon een te zacht karakter heb en te weinig aan mijzelf denk. Ik ben blij dat ik niet de enigste ben. Groetjes, E

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Blijf onder de mensen komen en praat met elkaar. Je mag toch gerust 2 vrienden/vriendinnen bij je thuis uitnodigen. Of anders zelf bij iemand op visite gaan. Doen, niet thuis blijven zitten sippen !!!!

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Praat, bel, chat met vrienden/familie whatever en geloof me dat je dan wel sowieso beter voelt, dat heb ik ook.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste jongen 20, Dat klinkt als een vervelende situatie. Je maalt veel voelt je vaak niet goed. Het vele malen en piekeren zou er best eens aan kunnen liggen dat je nu thuis zit en minder afleiding hebt. Je hebt dus meer tijd om na te denken. Je kan gaan proberen alles te onderdrukken maar dat heeft weinig zin, blijkbaar zijn er al langer dingen in jou leven die je stress geven of pijn hebben gedaan. Probeer dit als een kans te zien daar iets mee te doen. Er zijn verschillende dingen die je kan doen om je beter te voelen. Als eerste kan je proberen een soort vast patroon in je dagen aan te brengen waarin je voor jezelf vastlegt wat je op een bepaalde dag gaat doen. Voordeel hieraan is dat je je misschien ook op mindere dagen beter tot dingen kan zetten. Als tweede het kan het helpen om dingen waar je over piekert op te schrijven. Zo krijg je soms wat minder chaos in je hoofd. Praten helpt natuurlijk altijd. We hebben allemaal behoefte aan sociaal contact. Je kan je vrienden misschien niet zien maar wel bellen of Skypen. Even kletsen kan soms een fijne afleiding zijn, maar probeer ook te praten over waar je mee zit. Dat kan soms erg eng zijn maar wel zeer de moeite waard. Kijk eens of je iemand hebt met wie je goed kan praten en probeer deze dingen te delen. Ik weet niet of je van sporten houdt maar het is een ideaal middel meer energie te krijgen en even niet te piekeren. Als laatste. Probeer je er bij neer te leggen als je een mindere dag hebt. Je voelt je soms rot en dat mag best, je hoeft je daar niet tegen te verzetten. Wat jij voelt dat mag er altijd zijn, maar jij kan kiezen hoe je er mee omgaat. Probeer tegen jezelf te zeggen. Ik heb een slechte dag en ik voel me rot, maar ik ga proberen wel de dingen te doen die ik moet doen. Veel sterke. En het komt allemaal wel goed.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Probeer fruit of andere gezonde dingen te eten. Het lijkt me niet prettig van je ouders en ik wens je ook veel sterkte daarmee toe. Probeer er niet teveel aan te denken, praat er eventueel met iemand over of bel je vader en/of moeder op een dag op. Gelukkig heb je minder stress en probeer ook je stress in de toekomst te beperken. Kijk films/series, doe een wandeling buiten, kijk youtube, luister muziek of bel met iemand. Ik heb hier geen ervaring mee maar ik hoop dat het helpt. Groetjes (T.)

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hallo jongen20, Wat vervelend en naar voor je. Ik herken mezelf hier wel een beetje in. Zit nu ook thuis i.v.m. Corona en heb soms ook rotdagen. Gelukkig verveel ik mij niet vaak en probeer ik (als ik begin te malen bijvoorbeeld) afleiding te zoeken. Dit doe ik door te (beeld)bellen met vrienden, te gamen met vrienden of ik doe iets anders wat ik leuk vind (puzzelen, knutselen, etc.). Misschien kan jij dat ook doen als je je even rot voelt? Of je schrijft je zorgen op (bijv. in een schrift ofzo), zodat je de zorgen van je af kan schrijven. Wat misschien ook helpt is praten over je zorgen met iemand die je vertrouwt (vrienden, familie, etc.). Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips. Het komt wel weer goed, dat weet ik zeker! Groetjes, A.

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten