Skip to content
6 reacties
495 weergaves

Ongelijkheid jongens

Als een puberjongen zegt dat hij een vriendinnetje heeft wordt heel positief op gereageerd en niemand twijfelt aan zijn hetero zijn. Maar als een jongen zegt dat hij een vriend wil, wordt er heel negatief gereageerd en gezegd dat het niet waar is dat hij homo is. Geeft maar aan dat homoseksualiteit niet geaccepteerd is en dat jongens hierdoor jarenlang in de kast blijven zitten.

18 jaar
4 jaren geleden

6 Reacties

  • Vervelend dat je die ervaring hebt. Niet iedereen reageert op die manier. Zelf boeit het me niet of iemand hetero of homo is. Ik heb homo vrienden terwijl ik zelf hetero ben. Het gaat erom of het klikt met iemand. Op wie ze verliefd worden boeit me niet.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik val niet op meisjes maar wel op jongens. Ik ben helemaal niet nichterig en doe gelijk alle andere jongens. Sport, sterk, ravotten en toch zijn er veel jongens die niks met mij te maken willen hebben. Maar zo een parade moet van mij echt niet hoor en ik zal er zeker ook nooit aan meedoen.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Nu ja, persoonlijk vind ik de Gay Pride eerder een exhibitionistisch gebeuren dat neerkomt op aapjeskijken. Wat heeft dit eigenlijk met 'pride'
    (d.w.z. 'trots') te maken ? Waarom moet men er trots op zijn om gay te zijn, als het dan toch 'normaal' is om het te zijn ? Als ik van mezelf zou zeggen ' I am proud NOT to be gay ' zou ik onmiddellijk voor homohater versleten worden. Anderzijds zou ik het van mezelf belachelijk vinden om zoiets überhaupt te zeggen.

    Om maar te zeggen, dat homo 's vaak met zichzelf in tegenspraak zijn. Vooral dan degenen die zich erover beklagen dat ze niet 'aanvaard' worden door de goegemeente. Waarbij ze niet beseffen dat nichterige aanstellerij eerder thuishoort op het carnaval.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Het is vreselijk als het strafbaar is om homo te zijn. Helaas is homoseksualiteit niet geaccepteerd. Normaal kunnen wij ons laten zien dat we bestaan tijdens de gay-pride en de canal-parade in Amsterdam. Helaas gaat het nu niet door. Ik hoop dat Roze Maandag in Tilburg wel doorgaat, dat is altijd zo leuk met alle gay's en dragqueens.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Er was een tijd dat homoseksualiteit hier strafbaar was, zoals het in tal van landen nog steeds is. Maar het is niet omdat de wet is aangepast, dat het ook door de maatschappij algemeen aanvaard wordt.

    Daar moet je je bij neerleggen en er het beste van maken. Nodeloos provoceren is daarbij contraproductief.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Is zeker waar. Homoseksualiteit wordt zeker niet geaccepteerd. Er zijn wel wat positieve uitzonderingen, maar daar blijft het dan ook bij.

    15 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten