Skip to content
60 reacties
2220 weergaves

Zorgelijke ontwikkeling van homo-coaching

Ik hoor de laatste tijd steeds vaker over homo-coachen, seks-trainers, coming-out-buddy's of hoe ze zich ook noemen compleet met online-sessies, oefen-weekenden, praktijkdagen of wat ze maar verzinnen. Ze richten zich op onzekere jongens, die ze inpalmen en daarna voor zich claimen. Hoewel ze slim binnen wettelijke grenzen blijven vind ik het een zorgelijke ontwikkeling, vooral het moment dat hun pupil 16 jaar wordt en er wettelijke beperkingen wegvallen. Moet homocoaching van jongens onder de 16 jaar niet verboden worden?

20 jaar
4 jaren geleden

60 Reacties

  • Jongen 21, mijn ouders wisten al wel dat ik op jongens viel. Ook dat ik wel bij hem kwam, maar dit nooit verteld, Vind ik niet nodig. Klopt wel dat ik onzeker was. Even iets recht zetten, jij had het over die hulpverlener die zijn huisadres gaf. enz.... Nu, ik had dit gemaild naar jongen 17, op site anders, onderwerp vriendje, waar jij denk ik ook op reageert en hem advies geeft. Had het over om in contact te komen, een hulpverlener was het eigenlijk niet, ging om aanmelden bij het COC voor een avond voor jongeren in een bar. Hij deed daar vrijwilligers werk, Hij was maar een jaartje ouders als mij, Gaf me zijn huisadres, weet waar hij woont en klopt allemaal. Want ontmoette hem daar ook, best een leuke jongen, heeft geen vriend nog, maar heel sociaal voelend. Echt, hij is echt wel te vertrouwen, zelfs open en eerlijk, dit wou ik even melden. Af en toe bel ik met hem, en gaat het over alles en nog wat, maar hij dringt zich niet op, eigenlijk is het een jongen waar ik wel vrienden mee zou willen zijn, hij ook wel, dat er afstand is ligt meer aan mij dan aan hem. bindingsangst.?

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste J18, Als je als jonge jongen ontdekt dat je anders bent en je durft er met niemand over te praten dan kun je je heel eenzaam voelen. Als er dan een ouder iemand is die jou vertelt dat hij ook zo is en dat jij ok bent dan ga je vriendschap voor zo iemand voelen. Als er dan een soort van relatie ontstaat waarbij jij bijvoorbeeld samen met hem op de bank zit en films kijkt of zo iets en hij knuffelt je af en toe en geeft je wel eens een zoen (niet op de mond) dan is er nog steeds niet zo veel aan de hand, al klopt het natuurlijk van geen kant dat een jonge jongen bij een man op bezoek gaat zonder dat zijn ouders daar van weten.

    Het probleem begint als hij zijn prive fantasietjes op jou wil gaan uitleven en jij toegeeft omdat je bang bent zijn vriendschap te verliezen. Dat gepraat over harde hand en opleiding is gewoon gelul van een viezerik. Je zou dan hard weg moeten lopen maar dat doe je niet, je wilt hem niet kwijt.
    Je hebt als jongen geen volwassen man nodig om te leren hoe je met je vriendje moet vrijen. Hetero jongens en meisjes hoeft dat ook niet geleerd te worden.

    Dat zulke dingen gebeuren komt doordat de acceptatie van homoseksualiteit nog steeds een moeizame zaak is, mede door culturen die homo nog steeds als vies en zondig zien terwijl ze tegelijkertijd geloven dat alles van de Almachtige komt.
    Ouders vinden het niet leuk te horen dat hun kind homo is en kijken er voor weg. Soms zien moeders het wel maar durven ze er niet over te beginnen.
    Op school, op je sportclub wordt er alleen negatief over gepraat en loop je grote kans gepest te worden als het uitkomt, dus wat moet je dan?
    Jongens zijn meestal eerlijk en recht door zee, dus ze denken dat anderen ook zo zijn. Als er dan iemand contact maak en aardig is en zegt dat hij je begrijpt, wat denk je dan als onnozele eenzame jongen?

    Gelukkig zijn er instanties en organisaties die hulp bieden aan dat soort jongeren, maar nog niet iedereen weet de weg er naar toe te vinden. Ook daar ben je niet altijd veilig. Ik kan het niet direct terugvinden, maar ik las hier over een jongen die een hulpverlener aan de lijn kreeg die heel aardig was en hem vervolgens zijn huisadres gaf met de uitnodiging eens langs te komen. Die moet direct ontslagen worden!

    Iemand ergens anders hier noemde Jong&Out als organisatie. Daar kun je lid van worden, praten met anderen zoals hier, en ze organiseren meetings door het hele land waar je andere jongeren zoals jijzelf real life kunt ontmoeten. Het is voor jongeren tot 18 jaar en je moet je legitimeren als je lid wil worden, dus geen volwassen viezeriken. https://www.jongenout.nl/

    Als je anders bent is het leven een stuk moeilijker, maar je hoeft er niet alleen mee te blijven lopen.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 21, ergens weet ik ook wel dat hij misbruik maakte van de situatie. Ik vertelde dat ik op jongens viel maar er moeilijk mee had. Hij zei dat hij me begreep omdat ik wel stoer er uit zie , en dit ook wilde zijn. Hij begon er over dat er echt wel stoere homo jongens waren, was hij zelf ook, alleen moest ik mezelf leren accepteren. Was bijna 17 , en hij begon over opleiding ,en een harde hand soms nodig was. En als ik een echte stoere jongen wou zijn en worden ik hem gehoorzamen moest. Schaam me dat ik het ergens wel spannend vond, en wilde hem niet kwijt, en ergens was ik het met hem eens en accepteerde het, tot ik dacht, hij maakt misbruik van de situatie. Maar gek wil hem alle schuld ook niet geven, en heb er ook geen last van nu.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • J18, Jij hoeft je niet te schamen maar de persoon die misbruik maakte van jouw onzekerheid en verlangen naar liefde, die moet zich schamen. Het is gewoon een smeerlap. Zulke dingen doe je niet met jongetjes die worstelen met hun geaardheid.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • schamen, ja, ergens wel, jongen 18. abnormaal om billenkoek te accepteren.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Een coach kan zelfvertrouwen geven. Ja. machtsmisbruik komt voor, zoals ik hier lees op sommige reactie's. Dat een jongen op zijn blote krijgt. Zelf ook mee gemaakt, Weet het is niet normaal. Maar gaf toe omdat ik het wel stoer vond. Moet ik me schamen?

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 16 fijn dat je zo'n goede band hebt, je zegt, dat je ouders weten dat je vaak bij hem bent. Weet niet hoe oud hij is. Zie een buddy toch meer als begeleider of hulpverlener die afstand dient te houden. Maar zelf geen ervaring.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 17. Mijn buddy is mijn alles! En ik voor hem ook. Hij begrijpt me als geen ander. Hij is zelf ook om zijn geaardheid gepest. Hij werkt nog steeds in de hulpverlening maar nu bij ouderen en is al 3 jaar mijn buddy. Officieel woon ik nog thuis maar ben vaak bij hem. Mijn ouders weten dat.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 16, fijn dat jij een goede buddy hebt die jou helpt, dan bij Jeugdzorg en instantie's worden jammer genoeg ook fouten gemaakt. Ondanks meldingen en die melding van je buddy dat het zijn taak niet was. Jammer genoeg zijn er teveel wetten en regels die alles belemmeren. Vaak als mensen een melding doen dan is het vaak, ja, nu kunnen we nog niets doen, heb je bewijzen, en als het dan mis gaat zoals in dit geval wat jij beschrijft,ja, dan is het ,hadden we toch beter moeten luisteren of toch het anders moeten aan pakken. Daar heb je niets aan. Er moet gewoon geluisterd worden en moeten er stappen ondernomen worden. Maar nogmaals jij hebt denk ik ook een proffesionele buddy, ik bedoel die volwassen kerels die uit zijn op onzekerheid van jongens en daar door kwetsbaar zijn en daar maken hun misbruik van. Daarom was mijn advies, heb je moeilijkheden bel dan toch naar een kinder/jongeren telefoon die echt goed luisteren en je advies kunnen geven.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • "Gewone" hulpverleners wel dan??? Mijn buddy werkte bij Bureau Jeugdzorg. Hij had 1 kind onder zijn hoede van een gezin met 3 kinderen. Hij signaleerde problemen bij de andere kinderen. Ingrijpen? "Nee, dat was zijn taak niet!!!" werd gezegd door zijn leidinggevende. Gevolg: 1 van de andere kinderen werd dood in bed gevonden. Hij is daarom weggegaan bij bjz. Mijn buddy heeft mij gered. Zonder hem had ik me zelf iets aangedaan. Van hem krijg ik wel alles waarin mijn ouders tekort schieten. Hij weet wat ik vraag, wie ik ben en wat ik wil zijn.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hulpverleners die seks willen deugen niet, volwassen kerels die zogenaamd sextraining geven doen dit niet voor die jongen maar voor hun zelf. vind het walgelijk. Bel als je met jezelf zit naar een kinder/jongeren telefoon, maar blijf uit de buurt van dit soort hulpverleners,wat ze niet zijn.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 19, er is verschil tussen professionele hulp of vrijwillige en oudere mannen die hulp willen bieden aan jongens die onzeker zijn. Jij hebt het dat seks zo beperkt mogelijk plaats moet vinden omdat men et niet begrijpt. Het moet helemaal niet plaatsvinden vind ik.Vaak is een pupil bang om die vriendschap en die aandacht te verliezen en stemt dan toe in de eisen van zo'n man die eigenlijk misbruik maakt van die jongen. Ook al is het niet altijd seks maar wel genieten van zo'n jongen in zijn omgeving en enig machts misbruik, Jij Zelf ervaring, zelf wil ik geen coach weer.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Het woord Homo-coach geeft wat verwarring in dit topic denk ik. Volgens mij worden er 2 dingen door elkaar gehaald. Er zijn aan de ene kant echte (professionele) hulpverleners en therapeuten voor jongens met problemen. Maar hier wordt meer bedoeld oudere volwassen homoseksuele mannen die jongens begeleiden op vrijwillige basis. Hoe groot het leeftijdsverschil is en hoe intensief het contact is verschilt volgens mij. Voor (onzekere) jongens kan het heel fijn en veilig zijn als ze aandacht en hulp krijgen van een coachende oudere vriend. Ik begrijp wel dat het voor sommige mensen schokkend is om te horen dat er ook seks bij kan komen kijken. Zeker als de pupil in de rol van bottum met beschikbaarstelling gaat. Seks in zo relatie kan daarom maar het beste zeer zo beperkt mogelijk plaatsvinden.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 16, stimulatie moet toch uit je zelf komen, had een iets udere jongen als een soort coach of mentor. Maar heb gekapt, zoek toch iets anders, wil geen vreemde meer die toch ergens de baas over je wil spelen, machts verhouding voor zichzelf propagandeert. Seks hoort er niet bij vind ik, jij bent 16 dus als hij volwassen is dan is het voor de wet ook nog verboden.Je zegt ongedwongen seks , is dit wel helemaal de waarheid, daarbij kies ik voor een kameraadschap of vriendschap met een leeftijdgenoot nu.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 17. Ja, ik vind dat ongedwongen seks tussen een buddy en zijn "pupil" kan. Hij is niet streng voor mij maar wel van de afspraken. Hij wordt nooit boos maar vraagt mij wel naar de reden waarom ik me niet aan een afspraak heb gehouden. Hij neemt geen genoegen met een circelredenatie. Ook staat school en huiswerk voorop. Hij mag in mijn agenda kijken. Pas als alles klaar is heb ik tijd voor andere dingen. Mijn ouders vragen nooit of ik huiswerk heb en laten mij aanmodderen.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongens zijn nu eenmaal verschillend, ik ben stoer,mag het.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Als je stoer bent en je hebt geen belangstelling voor meiden, dan bombarderen ze je als homo. Maar vind jongens best leuk als kameraad, maar wordt niet verliefd op ze. Dit maakte me onzeker, en heb contact met een jongen die ouder is en homo, zag hem een beetje als begeleider, hielp me van mijn onzekerheid af, en ook dat ik kan zeggen nu dat ik geen homo ben, ben gewoon een stoere jongen die meer zoekt in kameraadschap.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Die vriend heeft je flink onder de duim, dat je hem aan moet spreken met u, ja, sommige jongen kicken op discipline , vinden ze stoer blijkbaar.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 16, blij met je buddy, je zegt natuurlijk hoort seks bij de theorie. Nu, dat betwijfel ik, is hij bevoegd en werkt hij bij een instelling. Ja,heb ook een soort van coach, begin 20. En hoe oud is jouw buddy? Ik heb ook zelfvertrouwen gekregen en mezelf leren accepteren maar zonder seks. We bepraten veel.Kan overal over praten, hij begrijpt me,ook mijn baldadigheid van enige tijd geleden, hij durft me wel de les te lezen, ik kijk tegen hem op, juist omdat hij me zelfvertrouwen geeft en omdat hij afstand houdt. Dan jongen 21 , die jongensclub houdt geen stand, er is een jongen opgestapt wegen studeren en tijd gebrek, een ander had een vriend nu waar hij de weekends naar toe gaat, één jongen bleef nog over, is 18, en die wou nog wel, maar dat wou mijn coach, de leider dus niet, maar met hem hou ik contact, en hij komt net als ik ook thuis bij de coach. ps, ik zeg coach, maar zo noemt hij zichzelf zelf niet, en ook geen buddy, maar we spreken hem wel aan met U.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben super blij dat ik wel een buddy heb. Toen ik 3 jaar geleden uit de kast kwam was ik een verlegen jochie met een negatief zelfbeeld. Werd vaak gepest, na gym in mijn blootje op de gang gezet. Op het plein werd mijn broek naar beneden getrokken en ze hebben me zelfs een keer helemaal uitgekleed en mijn kleren verstopt. Via via kwam ik in contact met mijn buddy. Hij begreep mij wel waar ik mee zat. Mijn ouders niet. Hij begreep mijn gevoel, mijn twijfels over mijn zelfvertrouwen. Ik stond bloot bij hem voor de spiegel. Ik moest zeggen wat ik zag. Zo leerde hij mij naar me zelf te kijken. Toen ik daar kwam zag ik een bang en lelijk vogeltje, die het liefst opgesloten zat in z'n eigen kooitje. Na een paar weken had ik al veel meer zelfvertrouwen. Ik was in het begin bang om aangeraakt te worden. Na een tijdje ging ik zelf bij hem zitten. En mocht hij mij overal aanraken. Natuurlijk hadden we seks, dat hoort bij de therapie. Maar dat bepaalde ik samen met hem. Als ik niet wilde deed hij niets. En gewoon alles veilig met condoom. Nog steeds super blij met hem en nooit spijt van gehad!! Denk eerder dat het zonder hem niet goed was gekomen.

    16 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten