Skip to content
22 reacties
813 weergaves

Besneden willen worden.

Ik zou besneden willen worden, maar ik weet niet hoe ik het echt kan zeggen tegen mn ouders. Hoe zouden jullie het zeggen?

14 jaar
4 jaren geleden

22 Reacties

  • Beste TS, waarom wil je je laten besnijden? Als er geen medische noodzaak is, lijkt het mij lastig om je ouders te overtuigen. Tenzij je vindt dat je pik een te lange voorhuid heeft of dat iets anders je irriteert. Ik weet zeker dat je ouders je willen helpen als jij vindt dat je besneden wilt worden.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • @j12 Op zich is het waar wat je zegt: áls je het maar elke dag goed schoonmaakt. Probleem is juist dat veel jongens dat niet zo vaak doen of er moeite mee hebben. Als je besneden bent, gaat het vanzelf en heb je er geen omkijken meer naar. Ben nu 4 jaar besneden en is echt een verbetering.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat besneden hygiënischer is is onzin. Je hebt juist een verhoogde kans op infecties als je besneden bent. Als volwassene mag je kiezen of je je wilt laat besnijden. Kinderen die besneden worden hebben niets te vertellen, maar het gebeurt omdat hun ouders dat willen of omdat het 'moet' van hun geloof. Dat vind ik gewoon kindermishandeling. Gelukkig wordt dat in steeds meer landen verboden en hier straks ook.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vind niet dat een besneden piemel schoner is. Elke ochtend onder de douche trek ik ff m’n velletje naar achteren om het achter de eikelrand schoon te maken, ik ben daar iets van 10 sec mee bezig. Dus dat het hygiënischer is is voor mij onzin

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat vinden meisjes mooier een besneden piemel of onbesneden piemel?

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Nederlandse jongens worden idd meestal vanwege een strakke voorhuid besneden. Turkse en Marokkaanse jongens altijd vanwege het geloof. Jongens die een strak velletje of erg lange voorhuid hebben kan ik alleen maar aanraden om zich laten besnijden.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Misschien is het wel goed dat er besneden wordt. Heb verschillende jongens gehad die daar net schoon zijn. Ik ben ook besneden om dat ik een voohuidsvernouing had en daar veel last had van "kaas". Ben blij dat het nu gebeurt is en nu lekker schoon.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • J20: dat kan, maar de feiten zijn anders. Nederlandse jongens worden steeds minder besneden. Eigenlijk alleen nog maar om medische reden en dat lijkt me een hele goede ontwikkeling.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja ik las ook eens een artikel dat er blijkbaar teveel onnodige of veel te rap besnijdenissen worden uitgevoerd. Maar ik heb er wel niets tegen. Het kan een goede oplossing zijn. Maar ben blij dat ik het niet heb moeten doen. Maar als het niet nodig is raad ik het af! Je verliest dan veel genot voor niets! haha.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • J12,ik ken toch een aantal die het zijn,en weet ook van jongens die het zijn. Mijn beide jongere bro's zijn ook.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Helemaal met je eens j18. Ik zie ook heel veel jongens naakt en er zijn er echt heel weinig die besneden zijn. En die besneden zijn hoop ik dat het om medische redenen gaat

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat is dus niet waar, juist minder. Zoek maar op.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik kan het je ook aanraden,bij mij was het ook strak. Het is zonder voorhuid veel frisser en schoner. In het begin is het wat een irritant gevoel. Je bent echt de enige niet want ik vind dat er steeds meer jongens besneden worden

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Anders dan de andere jongens kan ik het je aanraden. Ik ben zelf ook besneden en zie alleen voordelen. Ik weet niet waarom je het wilt of wat je op het idee heeft gebracht. Als je het echt wilt, waarom niet? Er zijn tegenwoordig klinieken waar je het heel makkelijk kunt laten doen. Je zult het wel met je ouders moeten bespreken. Afhankelijk hoe je ouders erin staan kun je zeggen dat je het graag wilt, schoner, mooier, of beter ofzo vindt of zeggen dat je last van je voorhuid hebt. Veel jongens hebben nog wel iets last van hun voorhuid op jouw leeftijd. Het is een stap maar vanzelf gaat het niet. Of je moet wachten tot je op jezelf woont en het zelf regelen.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Niet doen. Je voorhuid heeft nut omdat die speciale zenuwen bevat die sexueel genot verhogen. Als je met een blote eikel wil lopen kan je je voorhuid gwn terugtrekken toch? Ik denk dat een arts je ook niet zal besnijden zonder medische noodzaak.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • ik ben besneden moeten worden in 2016, spoed binnen, dus het was van moeten, ik heb het ziekenhuis bij elkaar geweend want ik vond het zelfverminking en mijn mannelijkheid kwijt, nu jaren later denk ik daar nog steeds zo over, dit heeft me getekend voor gans mijn leven, en je kan een week niet masturberen

    waarom zou je dit uberhaupt willen? zou ik toch maar niet doen als daar geen reden voor is, daarna kan je niet meer terug

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • He te.
    Waarom zou je besneden willen worden?
    Heb je ergens last van?

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Niet. Als het niet nodig is om te besnijden, alleen om medische redenen. Ik heb geen problemen met m’n voorhuid en wil ook absoluut niet besneden worden. Als m’n ouders zouden willen dat ik me zou besnijden kunnen ze me doodvallen

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Hz zou je besneden willen worden?

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Waarom wil je besneden worden?

    16 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten