Skip to content
8 reacties
499 weergaves

Legerkleding naar school

Sinds we weer naar school mogen ging ik de eerste dag in een camouflage broek en een camouflage t-shirt. Om m'n broek had ik een brede Russische legerriem. Ik vond het wel vet.
Nu doet mn school moeilijk. Ze willen niet dat ik zo op school verschijn.
Ik vind dat heel flauw en snap niet wat het issue is. Wat vinden jullie?

16 jaar
4 jaren geleden

8 Reacties

  • Zou ik me niet druk om maken. Draag die kleding dan gewoon lekker na schooltijd. En denk maar zo. Je middelbare school tijd is zo voorbij.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Als je zulke kledij graag draagt ... ok, maar doe het dan in je vrije tijd. Dan kan je in principe dragen wat je wil. Waar dient een school voor ? Om te leren en niet om een statement te maken. Mischien probeer je stoer te doen, maar showdoenerij werkt vaak averechts.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vind het ook wel een vet outfit. Als je gewoon een cammouflagebroek en shirt hebt zie je er toch niet gelijk als soldaat uit? Misschien kan je beter wel een andere normalere riem om doen. Die van jou ziet er denk ik wel vrij agressief uit ;)

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat flauw van jouw school. Je doet er toch niemand kwaad mee? Ik ben er dol op al zeg ik er meteen bij dat het bij mij op school ook niet mocht. Wij hadden zo'n antimilitaristische geitewollensok voor schoolhoofd. Geen Rambo's op school klonk het dan. Een jointje op de wc kneep ie een oogje voor dicht maar vooral geen legerspullen. Helaas niks aan te doen want je wil natuurlijk niet weggestuurd worden. Maar ik heb deze tip: draag dan militair ondergoed. Dat deed ik ook en dan heb je toch een beetje je zin en niemand mag zich bemoeien met je ondergoed. Ik kocht het op www.etsy.com/nl/market/leger_ondergoed. Ze hebben massa's Russisch vintage spul van het Rode Leger.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Als docent vind ik dit niet flauw van de school. Legerkleding heeft een agressieve uitstraling die niet thuishoort in leeromgevingen zoals scholen. Ik zie wel verschil tussen een shirt of trui waarin een camouflage patroon als modestatement is verwerkt, en kleding die duidelijk deel uitmaakt van een legeruitrusting. Je bent op school als leerling niet als soldaat.

    Ik snap dat je op deze leeftijd opzoek bent naar je eigen stijl en dat de mening van anderen een grote rol hierin speelt. Ik raad je persoonlijk af om legerkleding te gaan dragen als je niet in het leger zit. Geloof me, mensen vinden het niet vet. Je wordt voornamelijk als een gekkie gezien.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Als je camouflage kleding draagt in de vorm van een uniform terwijl dat voor je beroep niet hoeft dan straalt dat agressie uit een negatief gevoel dus. Andere mensen denken dan aan verknipte gasten die met wapens los gaan op mensen. Je moet je afvragen of je zo wilt overkomen op anderen.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vind het ook heel raar niets mis mee met de outfit die je aan had. Tegenwoordig hebben scholen nu op elk ding die je doet een commentaar. Het beste is gewoon aan hun vragen waarom ze het niet gepast vinden geef ook aan dat je vind dat je dingen aan mag doen die IJ comfortabel voelt.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zit op een school waar je niet met sportkleding naar toe mag, ook geen leger broeken. Vind het wel logisch dat het niet mag.

    19 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten