Skip to content
15 reacties
1221 weergaves

pijn na keuring

Vrijdag moest ik gekeurd worden. Vakantiewerk bij de reinigingsdienst. Je moet die containers dan zo neerzetten dat ze geleegd kunnen worden.dat gaat zonder dat je ze zelf hoeft te tillen. Ik ben nog nooit gekeurd, maar voor dit werk is het verplicht.Er wordt in je liezen gevoeld ( op je hand blazen) Ze willen niet dat je een breuk hebt. ik heb er nu nog last van. Hebben jullie ook wel eens zo'n onderzoek gehad? Ook pijn, of viel het wel mee?

18 jaar
4 jaren geleden

15 Reacties

  • Iedere jongen/man weet wat "0p je hand blazen "is Dat moet als je op school naar de dokter moet en bij de sportkeuring. Ik heb al zo lang als ik weet een plekje in mijn linkerlies.Een soort bultje dat ontstond toen ik op de basisschool bij de dokter moest blazen. Volgens de dokter is de kans dat die breuk bekneld raakt nihil en hoeft er niets aan gedaan te worden. Komt wel vaker voor. Heeft iemand van jullie het ook zonder dat je er last van hebt, of eraan behandeld hoeft te worden ? Een jongen bij mij in de klas heeft het ook.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Blazen op je hand is simpelweg om te kijken of je geen liesbreuk hebt, zou niet handig zijn toch als je dat hebt?

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat is het probleem ? Op de basisschool wordt volgens mij iedereen ( meisjes en jongens ) op school gekeurd. In de tweede klas als je 12 of 13 bent, word je ook gekeurd. daar gaan altijd van die wilde verhalen over als de dokter er is. Wie nog niet geweest is, wordt bang gemaakt door de verhalen. Ja, je staat met je onderbroek tussen je knieën op je hand te blazen. Duurt heel even en ik was best verlegen. Hoe ging dat bij jullie en vond je het ook vervelend ?

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen van 18 Ik ben ook 18 en woon al mijn hele leven in Nederland. Ik begrijp niet dat jij nooit gekeurd bent ! Al op de basisschool moesten we op school naar de schoolarts. Je moeder zat daar dan bij. Ook op de middelbare school werd je onderzocht. Mijn vader zat er toen bij. Ook je zak bekeken en er werd in gevoeld of je ballen goed ontwikkeld waren. Deden ze bij alle jongens. Raar dat jij de dans ontsprongen bent ! Als je in de bouw werkt moet je ieder jaar. We hebben altijd lol bij die keuring en als je de grofste moppen over sex wilt horen , moet je echt daar zijn. Zelfs de dokters maken die daar ! Zijn er meer lezers die nooit gekeurd zijn ? Hoe krijg je dat voor elkaar ?

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Dit wordt toch altijd gedaan als je gekeurd moet worden ? Dat doen je al voordat je de puberteit in gaat op school en ook bij alle andere keuringen bij jongens/mannen. Ik ben niet verlegen en het maakt me niet uit als het nodig is zoals bij bouwvakkers. Wie heeft er wel problemen mee en waarom eigenlijk ? Als het pijn doet, wordt het niet goed gedaan, denk ik.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Als je gekeurd wordt op zo'n intieme manier , is een stijve een normale reactie van een mannenlichaam. Niets om je voor te schamen. Gewoon trots zijn op hoe je lichamelijk reageert. Wij worden als bouwvakkers ook om de zoveel tijd medisch gekeurd. Schaam me nergens voor. Bijna al mijn collega's krijgen bij dat onderzoek een stijve. We zijn nu eenmaal gezonde mannen.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Reeds enkele gebeurd bij mij maar nooit pijn.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Erg raar verhaal zo "keuring" en dat uitblazen. Nog nooit van gehoord, bestaat helemaal niet. En zeker niet met pijn. Maar als het waar is en je echt pijn hebt dan kun je beter teruggaan en het daar vragen in plaats van hier posten. Echte pijn geeft aan dat iets niet in orde is, dus niet mee blijven rondlopen. Ik hoop dat je vraag serieus is en niet een of ander verzinverhaaltje is.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • In de bouw word je verplicht medisch gekeurd. Ik heb ook liever dat een vrouw dat doet. Minder ruw . Ze doen natuurlijk wel wat voorgeschreven is. Je wordt ook nagekeken op breuken en er wordt gekeken in je kont of je aambeien hebt. Met die dingen is in de bouw werken niet aan te raden ( doet pijn ) Omdat we allemaal mannen zijn word je in een groep gekeurd. Dat gaat sneller en is gezelliger. We moeten eerst onder de douche. Wel zo fris en het meurt daarna een stuk minder. Hoe zou het eigenlijk komen dat het waar mannen zich moeten aan-en uitkleden altijd zo stinkt ?

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Het is een zeurende pijn in mijn zak. Wordt nu gelukkig minder.Ballen zijn wat opgezet en doen pijn als ik ze aanraak. Ga zeker morgen even naar de dokter om te laten controleren.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik word voor mijn werk (bouw) ook jaarlijks gekeurd. Mss ben je extra gevoelig. Of je had een ruwe arts. Ik heb liever een vrouw. Die zijn zachter.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • bel maandag je huisarts en vraag of de pijn normaal is. ik denk het niet namelijk. succes!

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Waar heb je nu pijn dan?

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja oom wel eens gehad zo'n onderzoek maar nooit pijn gehad

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Bij mij deed de dokter dit bij de sportkeuring. Ik vond het gênant, maar heb er verder geen last van gehad. Zal wel nodig zijn, maar voor mij hoeft het niet. Werd door een mevrouw gedaan. Was verplicht. Duurde niet lang. Ik kreeg er wel een stijve door. De jongen die voor me stond ook.

    14 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten