Skip to content
17 reacties
2171 weergaves

Hoeveel schaamhaar?

Hoeveel schaamhaar hebben jullie? Ik heb al sinds ongeveer mijn tiende al een best wel grote bos, en ik ben erg onzeker. Alvast bedankt.

12 jaar
4 jaren geleden

17 Reacties

  • toen ik 12 was begon het een klein beetje, nu heb ik een beetje naast mijn piemel en erboven maar verder op mijn ballen en benen nog (gelukkig) niks.
    vind het eigenlijk wel prima zo.
    Mijn oudere broer van 16 heeft ook nog niet veel en zijn benen zijn ook nog zowat glad dus ik hoop dat dat in de familie zit en mijn voorboden is.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb sinds m'n elfde ook al wat schaamhaar op m'n lul. Ben nu 12 (bijna 13) en heb al een hele bos. Ik schaam me er ook een beetje voor, maar op school douchen we toch niet. Ik vind het wel heel mannelijk staan! :)

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • op mijn 13e begon het een beetje en nu is het nog steeds niet veel.
    een beetje naast mijne piemel en erboven begint nu ook wat te komen.
    Verder zijn mijn ballen nog helemaal glad.
    Hoop eigenlijk een beejte dat dat zo blijft..
    Maar ben er trots op hoor.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb echt geen idee hoeveel ik van nature heb, want ik haal er eens per twee weken de tondeuze over.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Op mijn elfde begon het. Op mijn twaalfde kwam er een bosje. Op mijn dertiende begon het te krullen en nu is het een grote gekrulde bos.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Waarom ben je er onzeker over? Je moet doen waar je je prettig bij voelt. Laat je niet leiden door wat anderen vinden. De een vindt schaamhaar mooi en mannelijk, de ander scheert het af. Er zijn ook tussenoplossingen: trimmen en bijknippen. Succes!

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb ook heel veel schaamhaar ben er ook heel onzeker over

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik was ook ongeveer 10 toen ik me eerste schaamhaar kreeg. Ben nu 15, maar al sinds me 13e is het al een hele bos gewordeb bij me lul. Heb het ooit geschoren, maar dat heeft geen nut, want het groet toch weer heel snel aan

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik scheer alles weg.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb ook best een grote bos. Dat vind ik zelf mooi en mannelijk staan. Je moet het helemaal zelf weten. Sommige jongens scheren het helemaal of trimmen het. Maar ik zie ook steeds weer meer schaamhaar bij andere jongens, dus de tijd van alleen maar alles wegscheren lijkt voorbij. Beharing op het gezicht is natuurlijk ook nog steeds populair.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vindt wel grappig nu beetje druk maken omdat h my e geen schaamhaar hebt terwel je het later liever kwijt bent.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Bij mij is dat pas beginnen groeien toen ik 13 was en ik heb er niet zoveel als andere jongens.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi jongen 12, Je hebt veel schaamhaar, een eigenschap van mannelijkheid. Daar hoef je je absoluut niet voor te schamen! Mocht je het niet mooi vinden, kun je het altijd bijknippen of wegscheren. Misschien kun je dat pas beoordelen als je piemel ook gegroeid is. Hoe staat het daar mee? Bereid je vast voor dat je ook op andere plaatsen haar krijgt (je oksels, armen en benen en later ook je buik)

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik kreeg sinds mijn elfde een beetje schaamhaar. Op mijn twaalfde begon het al goed te groeien. Op mijn dertiende was het al een grote, zwarte bos. Ik heb ook heel lang schaamhaar. Nu ben ik net veertien geworden, en het begint te krullen.
    Ik heb het nog nooit gescheerd.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Je bent er vroeg bij maar iedereen krijgt het hoor, niks om je onzeker over te voelen! Bij mij begon het toen ik 12-13 was. Op m'n 15e begon het naar mn navel te groeien en nu ook een beetje op m'n borst. Rond m'n piemel heb ik nu een flinke bos.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Hé ts ik ben nog helemaal kaal nog geen donshaartje te zien. Maar wat maakt je onzeker? Ben je de enige bij je team of klas?

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • TS, dan was je er vroeg bij! Ik had op mn 11e ook schaamhaar en ook al een hele bos, meeste van mijn leeftijdsgenoten nog niet. Maarja, is alleen maar een teken dat je vroeg in de puberteit zit toch. Wss heb je ook al sperma?

    16 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten