Skip to content
12 reacties
629 weergaves

Onweer

Hallo, zijn er Jongens/Meisjes die beetje bang zijn voor onweer? Ik zelf ben er ni echt fan van, ik heb meestal gwn muziek op, dan merk ik er niks van. Soms schaam ik me een beetje voor mijn angst, aangezien me leeftijd al aardig volwassen is, schaam ik me wel soms.

23 jaar
4 jaren geleden

12 Reacties

  • Onweer vind ik altijd spannend die bliksemschichten en dat geknetter en gedonder hoe harder hoe beter jammer dat het nooit echt lang duurt.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Bij ons op de bouwplaats slaat de bliksem gegarandeerd in op de torenkraan. Kan geen kwaad want super beveiligd. Daarna ruikt het indringend naar zwavel. De baas zegt dan Mannen dit is nou de geur van de Satan. Zo ruikt de Hel. De zondaars onder jullie kunnen er alvast aan wennen. En dan kijkt hij nadrukkelijk in mijn ogen terwijl ik de braafste van de bende ben. :-(

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • TS: Hihi wat een leuke reacties! Ik ben er inprecipe niet erg bang voor, in de verte vind ik het wel cool, maar zo dichtbij vind ik het toch beetje eng,

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Precies, je moet rustig blijven op een veilige plek en de kracht van de natuur over je laten komen. Het allermooiste is wanneer je dat met twee kan doen. Dat geeft een soort van Adam en Eva gevoel bij het begin van de schepping. Zo van wij tweetjes tegen het universum. Nouja zoiets toch. Hopelijk begrijpen jullie dit.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Geen reden om bang voor te zijn. Ik zelf ga tijdens onweer er altijd naar luisteren, doe ik ook bij regen of wind. dan slaap ik snel. Geeft mij een soort gevoel, dat je ja.. hoe zeg je dat,.. dicht bij de natuur staat of zo iets.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Schaamte of angst is niet nodig. Respecteer het wel, want onweer is gevaarlijk. Zelf ben ik op platteland opgegroeid en heb dus een en ander geleerd. ZOals iemand al zei, als je vanaf een veilige plek ernaar kunt kijken is het best indrukwekkend. Maar als je op de fiets tussen de open weilanden is het wel zorg om weg te wezen. Zorg dat je zelf niet het hoogtepunt bent! Zeker als je veel in de natuur bent, is het verstandig je goed over onweer te informeren, bijv. https://www.sportzorg.nl/bibliotheek/onweer

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • gho neen, je hebt maar 3 soorten mensen, mensen die bang zijn voor onweer ongeacht hun leeftijd, mensen die niet bang zijn voor onweer maar het hun niet veel kan schelen, of mensen die het onweer opzoeken, en ik behoor tot die laatste groep, ik kijk online waar het onweer gaat zijn en sta er dan letterlijk middenin, het fascineert mij enorm

    maar ongeacht je leeftijd kan iedereen bang zijn voor onweer, als je bang bent, ben je bang zo simpel is het, daar moet je u niet voor schamen, ik ben bang van spinnen, zo heeft iedereen wel iets waarvoor hij bang is

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Je hoeft je daar niet voor te schamen hoor. Een beetje angst voor onweer is niet alleen voor kleine kinderen. Vaak heeft het een reden. Zo logeerde Ik als kind bij opa en oma toen daar vlakbij de bliksem insloeg. Sindsdien heb ik er ook schrik van. Al vind ik het geweldig om op een veilige plaats naar het spektakel te kijken.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ben er niet bang voor maar soms kan er een giga klap komen dan schrik ik wel even maar dat is het dan ook

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vind het wel spannend en als je niet de held gaat uithangen kan je volgens mij niets overkomen. En het brengt heerlijke afkoeling en alles ruikt dan zo lekker.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Onweer kan heel eng zijn. Het is zo onvoorspelbaar. Ik heb een kleine trauma opgelopen toen ik 6 jaar was. Ik was op een vakantiepark (Centerparcs of Landal) en we hadden gezwommen en we moesten terug naar one huisje en ineens kwam er een onweersklap! Heel het park was verlicht. Dicht bij ons sloeg de bliksem ook in. Verder ben ik er niet super bang van, maar ik ga het ook niet opzoeken. Onweer is gevaarlijk en onvoorspelbaar, dus je hoeft je echt niet te schamen!

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • dat heb ik ook vooral als het erg hard is. ik ga dan meestal een boek lezen

    11 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten