Skip to content
3 reacties
419 weergaves

Jullie/mijn toekomst?

Hoi, op dit moment gaat het niet zo goed met mij, ik zit in een soort dip, als ik dat zo zou kunnen noemen. Hoe dat komt leg ik misschien in een ander topic uit, dan vermeld ik uiteraard ook dat ik dit topic heb geschreven. Maar om nu terug te komen op het onderwerp waarvoor je hier waarschijnlijk op hebt geklikt. Wat ik hierboven heb geschreven is dus ook de rede dat ik het hier even over wil hebben. zit nu in jaar 4 van gl en ik heb het niet zo heel erg naar me zin, (vandaar dus dat ik hier waarschijnlijk nog een topic over ga maken met de rede). En daarom vraag ik aan jullie hoe jullie de jaren na je middelbare school beleven, en je je dus gaat foccusen op iets dat je leuk vind. Hebben jullie er vrienden of relaties aan overgehouden mooie herinneringen? Dus kortom, hoe beleven jullie het nu, en vonden jullie het beter gaan dan op de middelbare school? Laat maar weten, dat vrolijkt me dan misschien wel op... groetjes !

15 jaar
4 jaren geleden

3 Reacties

  • Ik zit ondertussen op mijn vervolg opleiding. Mijn ervaring is, dat wanneer je van de middelbare afgaat, je geen contact meer hebt ( of bijna niet ), met je klasgenoten.

    Mijn vrienden ken ik al sinds de basisschool en heb daar altijd goed contact mee gehouden. Met mijn middelbare school klas had ik ook niet een supergoede band, dit kwam omdat het zo'n 90% meisjes waren, die natuurlijk andere interesse hadden dan dat ik had.

    Op mijn vervolg opleiding heb ik veel nieuwe vrienden gemaakt, met de zelfde interesses, ik doe nu, zoals jij al vertelde... iets wat ik leuk vind. Ik zou er ook zeker naar uit kijken, naar je nieuwe opleiding.

    Kijk altijd vooruit en zie elke dag als een nieuwe kans, komt vanzelf wel een moment dat je het naar je zin hebt ;)

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • School is nog maar net begonnen. Dit wordt mijn 7de jaar op de middelbare school.+ Ben er echt helemaal klaar mee maar ik ga door als een strijder! Je hebt 5 maanden thuis gezeten dus probeer weer even in de flow te komen, dan is het jaar zo om. Vooral het examenjaar, dat is in mei alweer klaar.

    Focus op dingen die je leuk vindt. Maak huiswerk snel af op school en als direct als je thuis bent dan kan je daarna de hele dag lekker niks doen. Of hobbies ofzo. En doe dingen zoals uitzoeken welke vervolgopleiding je wil gaan doen.

    Ik moet zeggen dat mijn middelbare schooltijd ook niet echt heel bijzonder leuk is. Ik heb weinig leuke herinneringen aan school, en ik moet zelden hardop lachen op school. Maar buiten school om probeer ik met andere vrienden weer leuke dingen te doen, daar heb ik wel een hoop herinneringen aan!

    Door corona een beetje kut nu maar misschien kan je alvast iets van vakanties plannen voor als je geslaagd bent.

    Lang verhaal kort: besteed zo min mogelijk (maar wel genoeg) tijd aan school en doe daarnaast leuke dingen. En als jij alleen zijn zelf iets doen op computer ofzo leuk vind is dat ook helemaal prima. Niet iedereen hoeft altijd maar sociaal te doen om een leuke dag te hebben.

    Oh en laatste tip zorg dat je hoofd ook tot rust kan komen. Als je naar school moet fietsen is het wellicht fijn om een keer geen muziek in te doen maar om gewoon na te denken over van alles en nog wat.

    Stress vooral niet, alles gaat goedkomen, maar doe wel een beetje je best. (niet alleen op school maar ook daarbuiten)

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi J15, Wat naar voor je dat je op het moment wat minder lekker in je vel zit. Je schreef dat je het niet zo naar je zin hebt op de middelbare school en wat herken ik dit gevoel. Ik heb zelf namelijk ook niet zulke goede ervaringen over gehouden aan de middelbare schooltijd. Ik werd veel gepest en buitengesloten en de leraren deden er weinig aan. Het pesten heeft 4 jaar lang geduurd en was er soms erg depressief van. Vooral toen ik van een meisje hoorde dat ik maar beter niet geboren had moeten worden. Of dat een jongen mij vertelde dat ik autistisch/gehandicapt ben. Deze zieke uitspraken vergeet ik nooit meer. Gelukkig dacht ik nog net niet aan zelfmoord, omdat mijn ouders en de rest van mijn familie mij toen erg steunde gedurende deze 4 jaar. Dit deed mij goed, want ik praatte veel over wat mij dwars zat en dat luchtte (iets) op. Na de middelbare schooltijd ging ik naar het MBO en daar hield het pesten gelukkig op en was ik eindelijk verlost van die %@$# mensen die mij de middelbare schooltijd erg zuur hebben gemaakt. Ik ontmoette op het MBO een meisje, waar ik nog steeds goed mee bevriend ben. Vanaf dat moment is mijn leven op een positieve manier gigantisch veranderd en kreeg ik er gelukkig nieuwe vrienden bij. Nu zit ik in het laatste jaar van de pabo en ben ik gelukkig. Ik vind de opleiding fantastisch en heb leuke vrienden om mij heen, waar ik altijd op kan rekenen. Beste J15, het komt vast goed. Je zit nu niet zo lekker in je vel, maar ik weet zeker dat jij hier weer volledig bovenop gaat komen. Mijn advies aan jou is dan ook: doe wat je gelukkig maakt en praat over je gevoelens met iemand die je kan vertrouwen (ouders, mentor, etc.). Dan komt de rest vanzelf wel! Ik weet zeker dat jij ooit (net zoals mij) nieuwe vrienden krijgt. Stay strong en geef niet op! Groetjes A.

    23 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten