Skip to content
24 reacties
3548 weergaves

Piemel wassen

Ik durf mijn piemel van binnnen niet te wassen. Ik heb het al meerdere keren geprobeerd maar omdat het zo gevoelig is kan ik het echt niet. Iemand tips en is het erg als je het niet wast?

14 jaar
4 jaren geleden

24 Reacties

  • @j16 Ja, ik noemde de kleur van de eikel van een witte man of jongen paars, maar hij kan er ook meer roze of paars/roze uitzien.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • @j16 Ja, ik noemde de kleur van de eikel van een witte man of jongen paars, maar hij kan er ook meer roze of paars/roze uitzien.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik had vroeger precies hetzelfde, mijn voorhuid was te krap , en toen ik uiteindelijk mn eikel wel bloot kon leggen was ie overgevoelig. Iedere kleine aanraking van de eikel voelde al heel onplezant, en daarom was het onmogelijk om een douchestraal erop te houden.

    Het handigste is als je een bad hebt , dan kun je onder water je eikel ontbloten. En heb je geen bad, laat dan wat water over je blote eikel sijpelen. En dan , zo goed als het gaat, met een washandje schoonmaken. Liever geen zeep gebruiken.

    Wat helpt tegen de overgevoeligheid is om je eikel zoveel mogelijk te ontbloten in je onderbroek. Dan ontstaat er een flinterdun eeltlaagje zeg maar, door de wrijving met je kleding. In het begin voelt het heel onplezant en dat maakt het misschien onmogelijk om ermee rond te lopen. Doe dan vlak voordat je gaat slapen je eikel ontbloot in je onderbroek. In je slaap merk je er niet zoveel van, terwijl je toch regelmatig draait in bed. Na een tijdje kun je ook overdag je eikel ontbloot laten, en je zal zien dat binnen een paar weken de overgevoeligheid weg is. Misschien dat een harde douchestraal erop nog iets teveel van het goede is, maar goed wassen is dan zeker mogelijk .. Succes

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik trek m’n voorhuid naar achter en spoel hem goed schoon onder de douche. Toen ik 12 was heeft m’n pa heel rustig uitgelegd dat je dat ook schoon moet houden. Ben ik gewoon heel blij mee dat hij dat heeft gedaan.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • @j20 Ik ben blank en de kleur van mijn eikel is roze. Hij wordt wel paars als ik lang aan het rukken ben.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • De kleur van je eikel is paars als je wit bent, maar kan ook bruin zijn als je getint bent.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb het zelfde ik heb net mijn eerste stap gemaakt ik kreeg het vel bijna helemaal over de eikel ( voor de eerste keer ) en heb toen warm water onder de douchevia mijn hand op de eikel laten vallen want ook als ik het aanraak heb ik een soort prikkelig gevoel, en de kleur van mijn eikel is wat donkerder dan de rest van mijn lichaam is dat normaal?

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey hey, bij mij was dit vroeger ook hoor. Toen hield ik mijn blote eikel gwn onder de waterstraal van de douche, ma nu poets ik het grondig met mijn washandje. Heel belangrijk zene, want er is spegma op soms.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb ook hetzelfde als TS gehad, dat mijn eikel echt heel erg gevoelig (inderdaad heel moeilijk te beschrijven hoe dat precies voelt) was toen ik voor het eerst de voorhuid helemaal naar achteren deed om te wassen. Ik waste mijn eikel eerst in bad, dat gaat heel goed ook als je eikel gevoelig is. Daarna waste ik mijn eikel in de douche, dan trok ik mijn voorhuid naar achteren en liet ik het water via mijn buik over de eikel lopen - dus niet direct onder de waterstraal uit de douchekop. Een paar jaar later waste ik mijn eikel gewoon ontbloot onder de douchekop, de overgevoeligheid was helemaal verdwenen. Het verdwijnt dus wel, maar het kan een tijdje duren, maar er zijn alsnog genoeg manieren om 'm schoon te houden!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Je moet je pik goed wassen eikel bloot. Daar moet je ff doorheen je gaat er echt niet dood aan. Het wordt vanzelf minder gevoelig na een paar keer.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Je moet je eikel goed schoonmaken, elke dag met lauw water. Dus het is belangrijk dat je eraan gewend raakt dat te doen. Als je wat ouder wordt, wordt je eikel vaak wel wat minder gevoelig. Wat misschien helpt is om je eikel vaker aan te raken. Sommige jongens houden hun voorhuid ook teruggetrokken in hun boxer, maar dan kan het gebeuren dat je voorhuid niet echt meegroeit met je penis en voor altijd teruggetrokken of korter blijft. Je eikel insmeren met lauwe thee zou ook een middeltje zijn. De gevoeligheid moet ook niet te veel afnemen, want die is juist lekker als je gaat vrijen bijvoorbeeld.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Gelukkig ben ik besneden en heb dat probleem niet. Het is wel belangrijk dat je je daar goed kunt wassen. Ik raad je dus wel aan om er aan gewend te raken dat je met douchen (lauw) water over je eikel kunt laten lopen om het goed schoon te houden. Zeep gebruiken is niet nodig, zelfs af te raden.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • @J20 nee het doet geen pijn maar niet is gewoon naar. Lastig uit te leggen. Maar ik kom er ook niet door klaar

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Bedoel je dat het pijn doet of dat je meteen klaarkomt? Als het erg pijn doet kan je je lul met blote eikel ook in een beker warm water hangen. Maar zo gevoelig lijkt me niet normaal. Als je meteen klaarkomt gaat dat wel over denk ik.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • TS Heb je met aftrekken dan ook last van je gevoelige eikel? Kom je dan heel snel klaar? Je zou er toch aan moeten wennen om alles daar goed schoon te houden, anders krijg je daar problemen mee. Even doorzetten en het wordt vanzelf minder.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Ga met je body onder de kraan staan en laat het water via je buik naar beneden lopen. Misschien is dat minder gevoelig

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben TS. Ik krijg mijn voorhuid wel naar achteren, maar omdat het zo gevoelig is durf ik mijn eikel niet onder de kraan te houden. Heeft iemand misschien tips daarvoor?

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Je moet idd je eikel wassen. Als het zo erg pijn doet om je voorhuid terug te schuiven is die ws te nauw en zou ik toch even naar de dokter gaan.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Je bedoelt je eikel en achter je eikel? Het is wel belangrijk dat het daar schoon is. Krijg je je voorhuid niet naar achteren of is het alleen gevoelig of doet het pijn als je je voorhuid naar achteren schuift

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Als je het niet wast dan komt er smegma op. Om nare geurtjes en infecties te voorkomen is het toch beter dat je je eikel wast met lauw water. Gebruik geen zeep (of het moet van die speciaal zeep zijn voor geslachtsdelen). Probeer het zachtjes met de hand te reinigen onder de douche bijvoorbeeld. De gevoeligheid neemt af van zodra je die vaker wast.

    Succes ;)

    15 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten