Skip to content
7 reacties
546 weergaves

Hoe ga je om met een enorm schuld gevoel

Ik ga een persoonlijk verhaal vertellen, omdat ik er mee zit, en zou graag jullie mening willen horen/ of tips. Het gaat over mijn relatie. Ik heb nu bijna 3 jaar mijn vriend (ja ik ben gay), en vind hem geweldig. Maar zoals de titel misschien al doet vermoeden heb ik een fout begaan. Toen we ongeveer een jaar een relatie hadden, heb ik een grote fout begaan. Ik ben 5x met een vriend van school erg gezellig geweest. Bij hem op de kamer een paar keer na een avond drinken (heel veel alcohol), zijn we 'in bed' beland. We hebben elkaar gezoend, gepijpt en afgetrokken. Elke x als het was gebeurt kon ik even met moeite mijn vriend zien, maar dat ging elke x weer weg, omdat ik het zo fijn met hem had. Echter nu 2 jaar na dat de laatste keer is geweest, voel ik steeds vaker een schuld gevoel. Het bestijgt me dan opeens en voel ik me slecht. Ik zal eerlijk zeggen, het opbiechten is geen optie, want dan zal de relatie echt ten einde zijn, en dat is niet wat ik wil. Zijn er mensen die in dezelfde positie zitten of mensen die weten hoe ik hier mee moet omgaan!? Mocht je alleen het antwoord willen geven, NIET VREEMDGAAN BLA BLA BLA, dan weet ik dat en dat hoef je dus ook niet te antwoorden. Ik hoor graag oprechte tips aangezien ik hiermee zit. (Het hier delen, lucht al iets me hart)

22 jaar
4 jaren geleden

7 Reacties

  • "Bij hem op de kamer een paar keer na een avond drinken (heel veel alcohol), zijn we 'in bed' beland."

    Nu niet de schuld gaan schuiven op alcohol hé! Je hebt het gedaan omdat je het zelf wilde (en toeliet)! En als je van jezelf weet, dat je zo'n soort streken doet als je gedronken hebt, waarom blijf je dan drinken en dingen doen waar je nu spijt van hebt?! Nee, die alcohol excuus gaat die affaire ZEKER niet ongedaan maken.

    En vijf keer zeg je?! Dus je bent vijf keer stomdronken het bed ingedoken?! XD De eerste keer was niet genoeg zeker?! Nee, van spijt zie ik hier niet veel van. Je hebt er eens goed van gepakt.

    In ieder geval, als het dan toch op je systeem ligt, beken het gewoon tegen je vriend. Als hij het uitmaakt, tja dan heb je dat zelf gezocht. En anders zwijgen en zien dat hij het nooit te weten komt.

    Succes.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Of je biecht het op met spijt. Dat is mogelijk een heel slecht idee. Of je houdt je bek en denkt er niet meer aan. Het was lang geleden, je hebt er spijt van. Dus probeer het te vergeten

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • ik ben al 5 jaar samen met mijn vriendin. Maar heb sedert mijn 15e ook interesse in jongens. Ik word helemaal geil als ik bvb gayporn zie of in de stad rondloop en een sexyboy ontmoet. Mijn vriendin weet daar niks van en ik durf het met haar niet te delen.Enkele keren heb ik ook wat geflirt met jongens en enkele keren is er wat meer gebeurd in een publieke sauna. Ook dit geeft me heel veel schuldgevoelens en ook ik geraak die niet echt kwijt. Het maakt me soms heel verward en ontredderd. DUs ik versta je goed. Het is moeilijk om daarmee in t reine te raken.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Je hebt elkaar gepijpt en afgetrokken, dat hoeft verder niets te betekenen. Je was toen 20, nog volop in de experimentele fase. Ik neem aan dat jij verder niets meer voor hem voelt, voor jullie was het gewoon een ‘vluggertje’. Met je huidige vriend voel je passie, voel je meer, voel je verliefdheid en wil je een toekomst. Wat je met die andere gast niet had, op dat moment was het gewoon een gevoel van lust. Maak je er niet al te druk om, wat in het verleden is gebeurd is voorbij. Ik zou gewoon je mond erover houden.
    Ik heb zelf ook 1 jaar een relatie, een goede vriend van mij heeft toen ook mij op mijn mond gekust. Dat moment was gewoon een gevoel van lust, niets meer. Maak je niet al te veel zorgen.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • TS, het is gebeurd en het was met een vriend van je. Maak je er niet zo druk om. Je houdt van je vriend en dat blijft zo. Dit na al die jaren opbiechten maakt misschien meer stuk dan je lief is.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik begrijp je gevoel. Ik heb een lieve vriendin en heb een jaar terug een avond gehad met een vriend. Ik weet dat het niet handig was maar het is gebeurd. Ik heb er net als jij een schuld gevoel van. Ik heb ervan geleerd en zal het nooit meer doen. Ik heb het haar nooit verteld, er zijn dan alleen maar verliezers. Ik hou steeds meer van haar en dat gaat nooit over. Mijn advies is: probeer het een plek te geven. Jezelf heel lang een schuld gevoel geven werkt niet en wordt je vriend ook niet beter van. Een mens maakt fouten, dat is niet erg als je ervan leert en het daarna niet meer doet. Sterkte en geloof in jezelf.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Jij neemt je relatie met je vriend erg serieus en dat pleit voor je karakter. Promiscuiteit is in de homowereld niet vreemd en eigenlijk ben jij min of meer een uitzondering. Je kunt wat jij gedaan hebt met die oude schoolvriend van je als iets zien dat je exclusief moet bewaren voor je partner, maar op zich stelde het niet zo veel voor.

    Jullie hadden gedronken en dat maakt de remmen los, jullie werden overvallen door geilheid en genoten van elkaars lichaam en opwinding. Was dat iets slechts? Veel maken onderscheid tussen lust en liefde. Jij en je partner hebben een liefdesrelatie. In die relatie is ook seks, maar dat is maar een deel. De verbondenheid die jullie voelen gaat dieper en wat je met die schoolvriend hebt beleefd was alleen maar genot met iemand waar je vroeger een vriendschap mee had, en waar je nu misschien nog een goede band mee hebt. Hij is er, je geeft om hem, maar tussen jou en je vriend zal hij niet komen.

    Kennen jouw partner en je schoolvriend elkaar? Misschien moet je ze eens met elkaar laten kennismaken en hem vertellen dat het een hele goede vriend van vroeger is. Misschien vinden ze elkaar aardig en komt er een nieuwe vriendschap van.
    Aan de andere kant, het contact is al van twee jaar geleden en als jullie elkaar sinds die tijd niet meer gezien hebben, laat het dan. Zie die gebeurtenissen als een aantal spannende momenten in je leven met iemand die je dierbaar was. Laat het een herinnering worden waar je af en toe met een glimlach aan terugdenkt. Het heeft geen consequenties gehad voor je relatie, integendeel, het heeft je doen beseffen hoeveel je partner voor je betekent. Dus laat het gewoon. Iedereen heeft zo zijn geheimpjes.

    Mensen vertellen elkaar af en toe leugentjes en hebben geheimpjes voor elkaar. Als iedereen altijd eerlijk was over alles dan zou er veel meer moord en doodslag zijn dan nu. Dingen voor je houden is een daad van mildheid en liefde naar je partner. Je houdt van hem en wilt hem niet kwetsen en verdrietig maken. Er is nu toch niets meer!

    Veel geluk met je vriend en houd op met piekeren. Je bent een fatsoenlijk mens maar af en toe wint de emotie het van de ratio. Je bent niet slecht, je bent een mens! In de Bijbel staat: De geest is gewillig, het vlees is zwak. En zo is het, dat wisten ze 2000 jaar geleden ook al.

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten