Skip to content
3 reacties
642 weergaves

Praten

Hey boys. Ik heb al een tijdje niet echt vrienden ofzo. Ik praat wel gewoon met iedereen op school en shit maar chill of app nooit met iemand. Dit is al ongeveer 6 jaar zo. Hierdoor weet ik eigenlijk nooit waar ik een gesprek over kan hebben en vind dat het dan een beetje awkward is omdat ik niks te zeggen heb. Door dit weet ik niet waar ik het met “vrienden” over kan hebben aangezien ik niks mee maak omdat ik 24/7 thuis ben en met niemand praat. Mij vraag is waar praten jullie over met vrienden? En hoe kan ik hier verandering in brengen?

17 jaar
4 jaren geleden

3 Reacties

  • Beste Ts, Excusez dat ik jou voor iemand anders heb aangezien. Het punt is dat die jongen heel erg in de put heeft gezeten en dat wij via dit forum intensief contact hebben gehad. Nu gaat het goed met hem maar aan de ene kant blijf je toch een beetje bezorgd en aan de andere kant mis ik dat contact ook wel.

    Nu wat jou betreft. Bij je eerste topic heb ik al een heel bericht geschreven en anderen hebben ook gepost, maar misschien hoopte je op meer. Dat jij al zes jaar geen echte vrienden hebt is natuurlijk niet leuk. Als ik naar je leeftijd kijk dan is dat vanaf je overgang van de basisschool naar de middelbare school en vanaf het begin van je pubertijd. Merkte je toen misschien dat je anders was dan andere jongens? Had je geen klik met je klasgenoten en andere jongens die je ontmoette?
    Nu is het eigenlijk al laat om nog echte boezemvrienden te maken maar je kunt best goede contacten hebben met anderen en vriendschappelijke relaties ontwikkelen. Dat kan je hele leven lang.

    Op jouw leeftijd kom je in een fase waarin je op zoek gaat naar een partner voor een serieuze relatie. De een heeft daar geen moeite mee, voor de ander is het wat moeilijker, vooral als je wat introvert bent. Maar, een ding is zeker, bijna niemand blijft voor altijd alleen. Jij gaat ook die ene heel speciale persoon vinden die veel voor jou gaat betekenen. Je moet daar natuurlijk wel de deur voor uit gaan. Waar je over moet praten is dan helemaal geen probleem meer, dat regelt zich vanzelf.

    Wat dat appen betreft, misschien dat je eens een topic moet plaatsen waarin je vraagt of iedereen appt en waar dat dan over gaat, dan krijg je een idee. Wat je ook kan doen om wat meer ervaring in gesprekken te krijgen is naar een chatgroep gaan zoals bijvoorbeeld jongerenchat.nl. Die is voor jongeren van 17 tot 30.
    Als je contact maakt met iemand dan moet je wat over jezelf vertellen. Hoe oud, welke school, wat je hobby's zijn, welke muziek, films je leuk vindt, welke sporten je leuk vindt, hoe het bij je thuis is misschien, enzovoorts. Dan krijgen ze een idee wie jij bent en gaat de ander ook zulke dingen over zichzelf vertellen. Wees ook niet te bang om over je gevoelens te praten, zo krijg je een band met iemand.

    Doe je best en veel succes!

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey jongen 22: ik heb dit bericht geschreven en ben niet wie je denkt dat ik ben ik ben een compleet ander persoon dan waar je het over hebt. Ik ben niet de vriend waar het hier om gaat in dit bericht van jou!!

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste Ts, Waarom post je dit item opnieuw? Ben je niet tevreden met de reacties? Ik denk dat ik wel weet wie jij bent en deze post maakt mij erg bezorgd. Eerder heb ik geschreven dat jij iemand bent van hoge toppen en diepe dalen en nu ben je blijkbaar weer op weg naar een dal.

    Dat jij al zes jaar zonder vrienden zit is een serieuze zaak. Iedereen heeft vrienden nodig, of tenminste mensen die van je houden. Sommigen zijn op zoek naar iemand die van ze houdt, anderen naar iemand om van te houden. Het probleem is elkaar te vinden. Als jij bent die ik denk dat jij bent dan weet je dat ik om je geef maar jammer genoeg ben je voor mij onbereikbaar.
    Graag zou ik eens met jou over het strand of ergens anders willen lopen en met je praten over hoe jij je leven ziet, wat je er van verwacht en wat je graag zou willen.

    Het steeds terug kerende thema bij jou is je zoektocht naar liefde en aandacht en soms denk je het gevonden te hebben, maar liefde en vriendschap hebben pas waarde als je het gratis krijgt. Met geld, cadeautjes of zelfs seks koop je geen liefde. Wat je dan krijgt is maar een illusie, het is waardeloos.

    Hier heb jij je helemaal bloot gegeven en daardoor ben ik genegenheid voor je gaan voelen. Jammer genoeg kreeg ik de laatste tijd de indruk dat je steeds afstandelijker begon te worden. Je zei ook dat er geen problemen meer waren en dat alles goed ging. Daar was ik blij om, maar nu dit weer.
    Ik dacht: Het gaat goed met hem, hij heeft geen behoefte meer aan het posten van berichten hier, dus laat hem los en vergeet hem. Er zijn altijd weer anderen die aandacht nodig hebben. Nu ben ik weer ongerust. Vooral omdat ik niets kan doen.
    Ik weet hoe jij bent, wat jouw verlangens zijn, en daardoor ben jij heel kwetsbaar. Jouw leven zal nooit makkelijk zijn. Waarom is het leven voor sommigen zo moeilijk?

    Wees eens een keer niet bang. Deze post is een stap en loop nu niet weg zoals je eerder deed en ga de confrontatie aan met het leven en met jezelf. Je bent niet alleen, er zijn mensen die om je geven.

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten