Skip to content
27 reacties
1530 weergaves

Besneden

Hoi, Ik ben een paar maanden geleden besneden, En nu is hef mooi genezen dus mag ik weer aftrekken. Maar nu weet ik niet goed hoe ik nu lekker kan aftrekken heeft iemand tips?

15 jaar
4 jaren geleden

27 Reacties

  • @J18. Nee, ik heb mijn info van medische sites gehaald, met verwijzingen naar wetenschappelijke onderzoeken. Omgekeerd lijkt het er op dat jij jouw info van besnijdenispropagandasites hebt gehaald.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • @ jongen 21: Jij hebt dan duidelijk research gedaan op anti-besnijdenis websites, want de bewering dat besneden jongens meer urinewegontstekingen kunnen krijgen, klopt helemaal niet. Het is net omgekeerd. Meerdere studies hebben aangetoond dat besneden jongens tot 11 maal minder vaak ontstekingen krijgen. Het insnijden van de voorhuid tegen vernauwing wordt niet zo vaak toegepast, tenzij uit geldgewin, omdat nu net door vorming van littekenweefsel de voorhuid heel vaak achteraf nog meer gaat vernauwen. En dat besnijdenis is ontstaan om jongens seksueel te beperken is al helemaal belachelijk en iets wat je heel vaak op die idiote anti-besnijdenis sites kan lezen. Wel klopt het dat in het Victoriaanse tijdperk men dacht dat besnijdenis masturbatie zou kunnen doen stoppen. Dat bleek dus niet zo want besneden jongens gingen zich zelfs nog vaker aftrekken haha!

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb even wat research gedaan. Wat ik veel lees op internet is over onnodige besnijdenissen. Vooral bij een te nauwe voorhuid komt dat voor. Een kleine incisie is dan voldoende om het probleem op te lossen, of het medisch oprekken van de voorhuid. Nog iets wat ik vond: de besnijdenissen zijn uitgevonden om de eikel minder gevoelig te maken. Daarmee wilden ouders hun kinderen minder vatbaar maken voor de gevaren en zonden van seks. Niet heel verwonderlijk dus dat het vooral in gelovige gemeenschappen voorkomt. Derde ding dat ik vond, blaasontstekingen en urinebuisontstekingen komen in Europa vaker voor bij besneden mannen, dan bij niet besteden mannen. De gezondheidsclaims van besnijdenissen gaan niet op, het is eerder ongezonder.

    Je kunt het mooier vinden, je kunt het fijner vinden, je kunt er blij mee zijn, en ik kan me voorstellen dat verschillende jongens zich op hun besneden pikkie voelen getrapt, maar dit zijn de feiten.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Een late besnijdenis.........maar dan was het om medische redenen en niet om geloof.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Besneden zijn is zeker geen verminking. Ik vind het eerder beter als het gedaan is. Bij mij in de familie zijn alle jongens besneden, niet voor geloof. Bij mij is het op m'n 7e gedaan en ik krijg er an en toe zelfs een compliment voor. Het is echt geen nadeel. Jongens met wie ik soms aftrek moeten wel wennen maar weten nu ook wel beter. Ik raad het iedereen aan.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Nu, mijn voorhuid was een beetje nauw en mijn bandje tamelijk kort, maar ik kon hem toch wel achter mijn eikel terugtrekken, wat ik ook op naturistenplaatsen altijd deed. Maar dat was na een tijdje toch altijd pijnlijk. En mijn eikel was zo gevoelig dat ik me nooit kon laten pijpen: twee keer in mijn leven (eerste keer met 13) laten doen, en nog twee dagen erna een pijnlijke eikel gehad. En met aftrekken kwam ik ook altijd veel te snel klaar.   Ik had al vaker een besneden pik met een mooie dikke blote eikel gezien, en ik vond dit zelf ook veel mooier dan met zo'n velletje erover.   Dus heb me met 16 laten besnijden, en heb er nog geen dag spijt van gehad. Mijn eikel is dikker geworden, minder gevoelig (kan me zelfs 2-3 keer na elkaar laten pijpen, met geweldige orgasmen, en heb erna geen pijn meer), en ook mijn PA-ring ziet er aan mijn blote eikel veel beter uit. En aftrekken: eigenlijk geen groot verschil. In plaats van mijn velletje over mijn eikel te wrijven, wrijf ik er nu mijn blote hand erover. Is ook huid. En kan het veel langer uithouden. Dus allemaal voordelen.   Functie van de voorhuid?? Wel 100.000 jaar geleden, toen onze voorvaderen nog naakt door de bush renden, en de voorhuid hun gevoelige eikel tegen de doornen beschermden. (daarvoor dragen we nu ondergoed en broeken). Vandaag de dag net zoveel functie als een appendix (blindedarm): kan ook heerlijk ontsteken... ;)

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Er is nog een duidelijk verschil tussen als kind besneden worden of als puber besneden worden! Enerzijds doordat je zelf al meer bewust bent van wat er gaat gebeuren als puber, je hebt er namelijk al mee "gespeeld". Anderzijds is er de gevoeligheid van de eikel! Hoe langer die bloot ligt, hoe ongevoeliger ze wordt! Daarnaast zal je als puber ook met je piemel bezig zijn en zal deze door glijmiddel enzo ook gevoeliger blijven!

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zou mijn voorhuid anders nooit willen missen, juist omdat het mij bij seks en masturbatie veel genot geeft. Als er geen medische reden is, is het naar mijn mening onzinnig om in een gezond lichaam te gaan snijden. Die voorhuid heeft ook een functie. Ja, uiteraard kun je ook wel zonder, maar ik zou het toch missen hoor.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Neen, zeker niet, besneden zijn is geen verminking. Ik ben er zeer tevreden mee en alle besneden jongens die ik ken zijn er ook blij mee. Ik snap niet dat iemand kan zeggen dat het verminking is. Ik zal toch ook nooit zeggen dat voorhuidjes stinken en zo.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Er zijn veel redenen voor een besnijdenis. Bv. Geloof, in Amerika preventief en of medisch. Ben van mening dat de eerste 2 geen nut hebben. Maar omdat nu verminking te noemen is ook wat. En misschien ook weer wel. Want je komt soms lelijk besneden jongens tegen. Ik ben zelf ook besneden omdat ik op mijn 16de een zeer nauwe voorhuid had en pijn deed bij de eerste keren sex. Zo nauw en krab dat het niet afgestroopt kon worden als hij slap was. Maar ben er zeer tevreden mee. Sex met een besneden pik is schooner. Anderzijds is een velletje ook lekker om mee te spelen. Dus als het medisch is, is het dan ook verminking?

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ts hier, Aangezien hier veel ophef is over mijn besnijdenis en over besnijdenissen in het algemeen. Bij mij was het nodig door medische redenen, het is dus in een ziekenhuis gebeurt en ik heb daar voor en nog een dag na de operatie goede zorg en nazorg gehad. Ook heb ik veel zelfbeheersing gehad in de tijd na de operatie door nie te snel gaan aftrekken en alles laten te genezen. Als resultaat heb ik dus een hele nette litteken en alles is netjes genezen.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Zoals je tegen mij zegt dat ik niet kan weten of een besnijdenis een verbetering is, kun jij het ook niet weten. Je bent nooit volwassen geweest met een intacte penis. Wat je zegt dat je je meer bewust bent van je penis, is gewoon omdat je volwassen bent geworden, niet omdat ze er een deel van hebben afgesneden. Bovendien, jij weet ook niet hoe het is met de vele jongens bij wie complicaties optreden. Bij wie teveel verwijderd wordt, waardoor ze een gat in hun piemel hebben. Bij wie ontstekingen ontstaan na de operatie. Bij wie trauma's ontstaan, omdat ze er nooit voor gekozen hebben. En zo kan ik nog wel doorgaan. Als je hier zelf voor kiest, prima. Als je het een ander aandoet, dan is het verminking.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ach jongen 18, het ging hier in eerste instantie helemaal niet of je kinderen al dan niet moet/mag laten besnijden. Het ging erom dat jij het een verminking noemt wat ik tegenspreek. Voor mij en voor zoveel andere besneden jongens is het helemaal geen verminking maar een verbetering. Dat jij dat niet vindt, is jouw mening. Alleen is jouw mening niet zo relevant omdat jij er zelf geen ervaring mee hebt aangezien je zelf niet besneden bent. Hoe kan je nu uberhaupt weten of het een verminking is of niet?

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Je hebt helemaal gelijk, je moet je mening niet opdringen aan anderen. Volgens mij zijn het juist die ouders die hun zonen besnijden die hun mening proberen op te dringen aan hun kinderen. En dan nog zonder dat die kinderen überhaupt de kans krijgen er over mee te beslissen. Op zo iets ernstigs als lichamelijke verminking nota bene. Een baby mag je toch ook geen oorbellen of tattoos geven? En problemen die later kunnen ontstaan, zijn ook maar een rare onderbouwing. Stel je voor: je koopt een nieuwe fiets en het eerste wat je doet is het voorlicht eraf slopen. Gaat misschien namelijk een keer kapot.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Natuurlijk heb je recht op je eigen mening, alleen moet je niet proberen die aan anderen op te dringen. Als ouders hun kinderen willen of moeten besnijden is dat ook hun recht. Ikzelf wou dat mijn ouders het hadden gedaan toen ik nog een baby was. Dat zou me alvast veel ellende hebben bespaard. Veel onbesneden jongens of mannen krijgen trouwens naar het schijnt vroeg of laat last van vernauwingen en/of ontstekingen. Preventief besnijden zoals in Amerika is dus zeker niet dom.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Gelukkig niet. Zou het wel zo zijn geweest, dan zou ik serieus overwegen ze aan te klagen. En kom alsjeblieft niet met onzin aan als 'als je zelf niet besneden bent, mag je deze mening niet hebben', want met zo'n opmerking zet je jezelf alleen maar voor schut. Als je volwassen bent, mag je doen met je eigen piemel wat je wil, maar van de piemel van (je) kinderen blijf je gewoon af!

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 18: ben jij eigenlijk zelf wel besneden?

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • In de meeste gevallen een totaal overbodige procedure, waarbij een stuk lichaam wordt weggesneden. Dat lijkt me per definitie een vorm van verminking. In uitzonderlijke gevallen is er een medische reden toe en dan is het acceptabel. Zonder medische reden, dan is er werkelijk geen goede reden. Het is niet gezonder. Het is niet hygiënischer (dan wassen, wat je sowieso moet doen). En het vergroot de kans op infecties (bij de procedure, in de herstelperiode, maar ook erna is de penis minder beschermd). Of iemand het mooier vind mag hij zelf bepalen, op volwassen leeftijd. Gebeurt het zonder medische reden bij kinderen, dan zouden de ouders hier flink voor gestraft moeten worden.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben sinds mijn 14 besneden en kan je verzekeren dat het absoluut geen genitale verminking is. Het is gewoon veel beter als je besneden bent. Je bent je ook veel meer bewust van je pik. Het is best een lekker gevoel om de eikel altijd bloot te hebben. Zeker geen verminking, integendeel!

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 18: de bewoording van die jongen van 22 slaat natuurlijk nergens op, maar hij heeft wel een punt: het aantal onderwerpen over genitale verminking van jongens heeft de laatste tijd een enorme vlucht genomen.

    18 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten