Skip to content
3 reacties
512 weergaves

intimidatie of geweld in een groep.

Wie is wel eens in aanraking geweest met deze vorm in een groep, of in een instelling. En heb je het zelf mee gemaakt of met anderen meegedaan om een ander te intimideren of uit te dagen. Dit alles in het kader van om er bij te horen.

18 jaar
4 jaren geleden

3 Reacties

  • Zal niemand vervelen met voorbeelden, maar intimidatie, enig geweld, machtsmisbruik en uitdagen is er altijd al geweest. In begin studententijd zelf mee gemaakt in een studentenhuis, onder het mom van traditie. En in het corps. Traditie's, het opnemen in een groep is er altijd al geweest en eigenlijk over al ter wereld. En in alle vormen en instituten en culturen, Met als doel je te bewijzen en om er bij te horen. Toch zelf niet als negatief ervaren, en later ja dan zit je zelf als dispuut in het corps, en heb je zelf een machtspositie.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat gij bedoeld is heel gewoon en te herkennen bij velen jongen19. Denk niet dat den schrijver dit bedoeld, hij heeft het over een instelling. Ja een jeugdinstelling of een internaat daar krijgt ge met een groep te maken.
    Deze ervaring heb ik enige jaren terug ook al eens gedeeld, was toen 17, dus enige jaren geleden. Intimidatie en geweld is verboden, ook waar ik zat, maar soms in den geniepigheid, geen toezicht, of geheim ja dan kan het soms nog voorkomen. Vaak is een groep van meerdere jongens die een machtspositie hebben, het vertrouwen van den raad. Mijn kameraad daar en ik werden uitgedaagd, vanwege onze baldadigheid. Uitdagen en erbij willen horen kan soms een reden zijn, alleen moeilijk te snappen voor den buitenstaander, de anderen pupillen hebben nooit iets gemerkt van den houding van ons en den commissie, wat enigzins een band zette.Het was in feite enige misbruik maken van den macht van den ouderen tegen over ons wat ge als intimidatie kan zien, alleen zij hielden het op den traditie en den geest van den school zoals het misschien ooit in het verre verleden gangbaar was.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Bedoel je een beetje dreigend om iemand gaan staan die wat uit te leggen heeft aan de groep? Beetje trekken en duwen? Ja tuurlijk.

    19 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten