Skip to content
13 reacties
3400 weergaves

Besnijdenis

Ik heb bijna mijn operatie voor mijn besnijdenis. Ik neem deze voor een medische reden. Dit is omdat ik een hele nauwe voorhuid heb. Ik weet nog niet hoe dit allemaal gaat lopen die dag, en ben ook best nerveus. Misschien krijg ik wel een stijve als de dokter gaat kijken. En een tijdje geleden zei een dokter dat ik misschien een nachtje moet blijven in het ziekenhuis, heeft iemand daar ervaring mee? Kan ik jullie verhalen horen?

16 jaar
3 jaren geleden

13 Reacties

  • Hallo, (ik ben de jongen van het orginele bericht)ik heb 4 dagen geleden de operatie gehad. het viel opzich wel mee. geen erectie gehad. was in het ziekenhuis om 7 uur en kon om 12:30 weer naar huis. de eerste drie dagen vond ik het wel naar en vies om het te zien, maar vandaag begint het wel te wennen. erecties doen wel pijn, en het voelt gewoon heel naakt fzo. maar voor de rest gaat het wel prima. :) dankjulliewel voor jullie reacties!!

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Op mijn 16 e besneden. Eerst n gesprek en onderzoek bij n arts. Vraagt die arts waar mijn ma zit of ik wel kan masturberen met n strakke voorhuid. Ja dan weet je ff niet wat je moet zeggen.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben besneden op mijn 17 omdat mijn voorhuid erg krap was, is allemaal prima gegaan. Hou er rekening mee dat je n paar weken niet kunt fappen.n

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • @ jongen 12 Ik ben op mijn 14de besneden omdat mijn ouders dachten dat het beter was voor mij. Ik had een erg lange voorhuid en nu achteraf kan ik geen negatieve punten benoemen. @ jongen 16 Ik ging samen met mijn ouders naar een besnijdeniskliniek. Eerst gingen we de spreekkamer in waar mijn ouders vertellende hoe en waarom ze me wilde besnijden en de dokter legde uit wat er ging gebeuren en wat de nazorg was. Ik moest mijn broek uitdoen zodat de dokter kon kijken en bepalen wat wel en niet mogelijk was. Daarna gingen we naar de behandel kamer waar mijn piemel verdooft werd dit was in het begin wel pijnlijk maar tijdens de operatie zelf voel je niks meer. Binnen een half uur stonden we weer buiten zonder voorhuid en met veel verband erom heen. Een stijven ga je zeker niet krijgen. De eerste 2/3 weken zijn vervelend vooral de nachten maar zodra de hechtingen eruit zijn is de ergste pijn ook weg.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • @J12, Als jij niet besneden wil worden dan moet jij dat heel duidelijk zeggen. Op jouw leeftijd hoef je niet alles meer goed te vinden wat je ouders willen. Hebben je ouders een speciale reden waarom ze willen dat jij besneden wordt of is het op dokters advies? Je kan best wachten tot je wat ouder bent, als alles goed werkt en je kunt jezelf schoon houden is het niet dringend.

    Hier kun je vinden hoe het zit: isala.nl/patientenfolders/5740-kinderen-en-jongeren-in-ziekenhuis/#link2

    Daar staat bijvoorbeeld over toestemming voor behandeling 12 - 16 jarigen:

    Zowel het kind als de ouders moeten toestemming geven voor een behandeling. Als een van hen die toestemming weigert, mag in beginsel de behandeling niet plaatsvinden. De zorgverlener zal altijd proberen om allen op één lijn te krijgen.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Mijn ouders denken er aan om bij mij ook een besnijdenis te laten doen. Ik hoop dat het niet nodig is.

    12 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben op mn 6e besneden samen met m'n broertje. We moesten 's-morgens komen, kregen een gehele verdoving wel vrij licht en mochten aan het begin van de middag alweer weg. T is zo gebeurd eigenlijk. Als je nadat je uit de narcose komt hebt geplast, mag je vaak al naar huis. Dagen er na zijn het vervelendst als je verband moet wisselen en de kans dat het aan je ondergoed blijft plakken. Na 2 weken was het bijna over en mochten we weer alles doen.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Inderdaad een regelmatig terugkerend onderwerp, maar het is ook een ingrijpende beslissing. Besneden zijn heeft allerlei gevolgen, positief en negatief. De voorhuid is er niet voor niets. Je kan het laten doen om medische redenen, uit religieuze motieven, of omdat je het wel mooi vindt, maar kijk eerst eens goed naar wat de consequenties zijn. Zowel voor jou als voor je partners bij seks. Voor vrouwen is een uitgedroogde eikel niet altijd prettig. Zoek bijvoorbeeld op: Gevolgen besnijdenis bij mannen. Dan heb je een idee waar je aan begint.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Het is helemaal niet pijnlijk. Ik ging 's morgens naar het ziekenhuis en tegen de middag mocht ik alweer naar huis. Je voelt er niks van want alles wordt verdoofd. Voor de dagen erna neem je wat pijnstillers en that's it. In het begin is je eikel wat overgevoelig en wat oncomfortabel maar dat vermindert gauw. En het is allemaal flauwekul wat die jongen van 19j schrijft, je eikel wordt helemaal niet ongevoelig. Het is best wel lekker om besneden te zijn. Ik geniet er elke dag van en zou het niet anders meer willen.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik vraag me af waar de j20 is normaal betrekt hij zn bensneden pik overal bij maarja.. Bij mij is het ook gebeurd in het ziekenhuis. S'ochtends vroeg de operatie en s'avonds mocht ik weer naar huis. Een erectie moet je niet voor gaan schamen dat zien ze wel vaker en weten hoe ze daat proffesioneel mee om moeten gaan. Toen ik in het ziekenhuis lag kwam er een verpleegster om de zoveel tijd controleren en het verband vervangen Eenmal thuis ik ging ik in bad in plaats van douche. Ook adviseren ze om zoveel mogelijk ontbloot te zijn (onderlichaam) zodat het niet in de knel komt want dan heb je kans dat de hectingen te vroeg open gaan.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoeveelste onderwerp over besnijdenissen is dit nu?
    Ik heb het erg met je te doen dat je besneden moet worden. Je raakt echt veel gevoeligheid van je eikel kwijt, wat echt zonde is.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Moest s'morgens komen en s'middags weer naar huis.
    Had ook een hele nauwe voorhuid.
    En als je een stijve krijgt, zo What, dan kan hij het goed zien dat er een probleem is...

    Succes

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja is heel pijnlijk om te voelen tuurlijk hadden ze bij mijn eerste keer fout gesneden nu is het gewoon terug normaal maar is echt een pijnlijke gevoel ik kon niet tegoei plassen en mijn eikel was heel gevoelig tuurlijk had ik dit gedaan toen ik 8jaar was ik weet nu niet precies hoe het voelde maar ik denk dat het een pijnlijk gevoel is als ik kijk wat ik allemaal mee heb gemaakt ik zou het doen want is veeel confortabeler en bij aftrekken gaat dit gemakkelijker

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten