Skip to content
30 reacties
2698 weergaves

Waarom plassen jongens zo vaak in hun broek?

Er is bij gezondheid een topic waar gevraagd wordt of je de laatste jaren wel eens in je broek hebt geplast. Dat zijn meer jongens dan meiden..., En jullie hoeven Hem er alleen maar uit te hangen. Wat houdt jullie tegen? Ik kan niets anders verzinnen dan preutsheid, of is het die 140 euro boete?

18 jaar
3 jaren geleden

30 Reacties

  • Je hebt gelijk m20. Ik moest een keer zo nodig pissen dat alles er uit liep. Alleen mijn beste vriend was er bij en wat voorbijgangers die ik gelukkig niet kende. Ik heb niemand wat verteld en als zo iets ter sprake komt....het is mij nooit overkomen. Lullig maar waar.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Mijn neef is de enige man die ik in zijn broek heb zien plassen. Ik denk dat hij toen 18/19 was. Bij ons komt het dus bij meiden en vrouwen vaker voor. Maar ik denk dat jongens het hier wel eerlijk anoniem vertellen, maar niet eerlijk zijn als je het hen als vraag bij truth stelt.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • @M22...Echt de hele hap laten lopen dat overkomt jongens denk ik vaker. Ik zelf ook eerlijk. Ik was nog niet als die jongen en jij bij de voordeur maar wel bijna en shame maar kon niet meer. Vrienden ook, dus we doen het vaker. Zus en vriendinnen wel straaltjes en mijn moeder ook. Klopt dus.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Is zo jongen 20, ook een jongen kan hem er niet ineens uithangen. Bier loopt nog erger door dan koffie door en veel meiden drinken of wijn of in ieder geval minder bier dan de meeste jongens. De alcohol zorgt overigens dat je minder goed voelt hoe dringend je al moet, dus dat geldt ook voor wijn en mixdrankjes. Je schat dan inderdaad in dat je huis ofzo nog haalt, maar je blaas denkt er anders over.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Nou ik wil toch echt niet zomaar op een willekeurige plek me leuter uit me broek en piesen hoor haha. Ik heb zelf dat ik soms van bepaalde dingen zoals koffie en bier onverwacht berenodig moet piesen heb wel het idee dat jongens hier vaker last van hebben dan meiden en ja als je het dan net verkeerd in schat of ongelukkig uit komt gaat dat wel is fout. Haha ja dat van die jongen bij de voordeur hebben we in onze studentenflat ook wel is gehad. Mijn beste vriend heeft een hele zwakke blaas en gebeurd hem daardoor gewoon af en toe voor mij is het geen taboe meer, gewoon chill mee omgaan.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Zo komt zoiets meestal ter sprake jongen 21. Bij mij ook toen ik het niet ver van huis giganties in mijn broek had staan doen. Dan is het lief bedoeld van anderen dat ze je duidelijk maken dat je de enige niet bent en inderdaad ook jongens.
    Mijn moeder is bekkenbodem therapeute en heeft het mij gelijk verteld dat er niets mis met we was en het uitgelegd.
    Mannen hebben twee sluitspieren bij de blaas en een plasbuis die door je prostaat en je piemel gaat. Vrouwen maar één sluitspier en een plasbuis van maar een paar cm.
    Als je nodig moet moet je die sluitspier helpen met je bekkenbodemspieren. Lukt dat even niet doordatvdevdruk te groot wordt of je moet niesen, dan ga je plassen. Dat komt bij meiden gelijk en start bij jongens dus langzamer. Meestal kun je dat herstellen en dan zit er bij meiden een straal in de broek en bij jongens niet. We kun je dan beter op therapie gaan om je bekkenbodemspieren sterker te maken.
    Wat die jongen van jullie en ikzelf hebben gehad is dat onze blaas zo vol was dat die op het punt kwam dat hij zichzelf ging beschermen. Hij trekt zich dan samen om zich te legen. Daar doe je niets meer tegen. Ook die jongen zou misschien nog net de tijd gehad hebben om zijn piemel er uit te halen, maar een boom zoeken daar heb je ook de tijd niet meer voor. Het komt er gewoon uit en je kan ook niet meer stoppen.
    Meiden vertellen zoiets wel makkelijker tegen elkaar dan jongens heb ik het idee, dus het zou best eens vaker bij jongens voor kunnen komen. Maar het blijft een gevolg van veeeel te lang ophouden en dus je eigen stommiteit.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Het kwam in onze woongroep wel eens ter sprake nadat een jongen bij de voordeur zijn hele broek onder plaste wat velen hadden zien gebeuren. Toen bleek dat 2 andere jongens en 2 andere meisjes dat ook wel eens is overkomen maar dat meer meisjes ook wel eens onverwacht een beetje hadden verloren wat de jongens dan weer nooit hadden. Sommige anderen zowel jongens als meisjes zeiden dat ze nooit meer in hun broek hadden geplast na hun kindertijd. Zelf heb ik wel eens in bed geplast na een feestje en ook een keer buiten op een bankje in slaap gevallen na teveel te hebben gedronken en toen met een helemaal natte broek weer wakker geworden, mijn huisgenootjes vonden dat ook tellen als broek plassen xD

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat topic is weg of heel erg naar onderen gezakt. Er waren ook wel meiden.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Bij ons thuis deden de mannen het vrijwel nooit in hun broek en mij, mijn zus en mij moeder overkwam dat toch wel eens. Is denk ik ook normaal want een man heeft twee sluitspieren en een vrouw maar een. De pisbuis van ons 5cm en bij mannen zit er prostaat en piemel tussen , dus 20cm die in noodgevallen tegendruk geven.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • @J22...Dat klopt. .Ik ben het meisje van de wijnhandel dat bij het bezorgen heel elegant haar schoenen volpieste.
    Onsterfelijk belachelijk, maar als je het geluk hebt dat iedereen er luchtig mee omgaat en een beetje helpt ben je er gauw overheen. Ik zat een half uurtje later weer fris en fruitig in mijn busje en durfde een paar dagen later die klant weer onder ogen te komen.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Die jongen heeft of een blaasprobleem off hij moest supernodig M14, beetje flauw van je want het heeft niets met zijn piemel te maken.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat topic was daar gestart omdat een jongen een ongelukje had gehad omdat hij heel nodig moest en zijn moeder hem daarvoor naar een arts wilde sturen. Iemand (niet ik) heeft toen dat topic gemaakt om duidelijk te maken dat hij niet de enige was. Ik heb daar op gereageerd en zo was er ook nog een jongen die kranten bezorgde en te lang heeft gewacht. Logisch dat er meer jongens reageerden.
    Er was verder nog wel een meisje dat uitlegde dat als je veel te lang wacht om te plassen, je blaas het dan te erg vindt en zelf plast zonder dat je het wil. Daar doe je niets meer tegen, dus dat is geen preutsheid, het komt ineens en dat klopte. Je had dan uiteraard wel al veel eerder moeten gaan. Of ze dat wist omdat ze het zelf ook had gehad weet ik niet meer.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ook weleens meegemaakt dat een jongen in zijn broek plaste. Ze denken dat ze een piemel hebben, maar vaak is het nog een plasser.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb het juist vlug gezegd tegen mijn zusje. Ze had het niet gezien, maar dan komt ze het wel te weten. Nu zit je broer dat jij het weet endat je weet dat hij liegt. Gewoon eerlijk.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik vind eigelijk dat je na zeg 6-12 jaar als jongen en als meisje altijd je broek wel droog moet weten te houden. Dat ook zonder wildplassen. Natuurlijk bestaan ongelukjes en ik kan me dat met die situatie in de treinen ook wel voorstellen, maar je moet ook niet met een volle blaas in de trein stappen.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Hier thuis is het erg in het nadeel van de dames. Toch kwam mijn broer toen hij 16 was met een natte broek thuis. Sloop de badkamer in en later deed mijn moeder zijn broek en gympen in de was. Ik maakte er later een grapje over, maar hij zei dat hij uitgegeleden was met de fiets en in het water beland. En mijn moeder zei dat ook. Later zei ik tegen mijn moeder dat dat niet kon kloppen en toen zei ze dat dat voor een jongen die pubert te pijnlijk was.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • TS hier, @ J22.Die jongen viel me ook op, want die had echt pech en je Hem er maar beter niet in de stationshal uithangen dan mag je daar het schoonmaken nog betalen en krijg je een aanklacht voor potloodventen. Verder toch wel veel jongens die onderweg waren en misschien echt geen tijd hadden, maar als het zo dringend begint te worden is er toch wel een plekje waar je niet al te erg in de kijkerd kunt plassen. Toch preutsheid, waarschijnlijk in combinatie met het uitstellen waar M21 mee komt.
    Uiteraard ook veel jongens en meiden die het nooit gehad hebben en die waren niet in het andere topic.
    Ik maak er geen onderzoekje van hoor, het was alleen mijn bedoeling om een steen in de jongens /meiden vijver te gooien

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb het ook gevolgd en zelfs eerlijk ingevuld, verder zonder details. Je bent natuurlijk net als hier volledig anoniem en kunt heel open zijn ook over dingen waarvoor je je rotschaamt. Als je goed nadenkt hoef je je helemaal niet rot te schamen omdat je een keertje in je broek hebt geplast, maar als je tussen de regels doorlas deden die jongens dat wel en zaten de meesten het van zich af te schrijven om het een beetje kwijt te zijn. Met hun vrienden of thuis zullen ze het er niet over hebben, denk ik.
    Uiteraard komen er de gewenste reacties van....is zo erg niet, kan gebeuren, of had ik ook.
    Er was ook een meisje dat hoge nood had gekregen bij het bezorgen van wijn en die beschreef het gebeuren juist met veel humor, wat die jongens nauwelijks hadden (sorry).
    In denk dat er dus veel jongens waren die de kans gegrepen hebben om het van zich af te schrijven. Ik denk dat de meeste meiden het gewoon met hun vriendinnen hebben besproken en of hun moeder en er dus weinig gereageerd hebben.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik denk dat het niet zo is. Veel jongens die ik ken hebben dat net als ik na 6 jaar nooit meer gedaan.
    Wel heb ik nadat ik bier ging drinken wel eens heel dringende problemen gekregen. Als je geen heel stevige blaas hebt kan dat dus wel mis gaan. Meiden drinken minder bier.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongens/mannen hebben bij alles uitstelgedrag en dat is ook met plassen. Mijn vriend ook, als we zijn gaan tennissen of naar de club (/inmiddels weer niet dus), dan sta ik voor we naar huis gaan in de rij bij de WC, hij vertelt dan nog sterke verhalen.
    Dan moeten we naar huis en dan zegt hij dat hij wel bij een boompje stopt, en dan zie ik al dat hij dringend moet. Maar dan gaat hij niet in dat parkje maar dan weet hij nog een plekje verderop. Daar staat dan net een stelletje te tongen dus weer verderop. Trouwens als ze er niet staan gaat hij ook zelden. Uiteindelijk houdt hij het op tot thuis, maar dan heeft hij het moeilijk en dan is het Owwww enneeehhhh
    Een keer had hij het zo zwaar dat hij in het begin van onze straat tussen twee autoos wilde. Ik moest hem echt uitleggen dat hij dat daar niet kon maken. Dan maar in je broek heb ik toen gezegd. Hij heeft het gehaald maar vraag niet hoe.
    En paar maanden later, bijna hetzelfde verhaal. Eens gaat dat dus verkeerd en zo zijn ze allemaal. Bij een vriend van hem was het al zo en dan schamen ze zich zo te pletter dat zijn vriendin moet zeggen dat het maar een plasje was. Maar een poosje later.....uitstellen jongens. Niet alleen met plassen....de afwas, de apk, fietsbanden, alles.

    21 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten