Skip to content
15 reacties
1414 weergaves

Hoe noemen jullie 'het' eigenlijk?

Daarstrak met mijn liefje het er over gehad, toen we aan het knuffelen waren: 'neuken' is eigenlijk zo een vies-klinkend woord voor iets wat zo schoon is. Het woord klinkt alsof, tsja, een jongen doet vlug iets in een meisje en daarmee is het klaar. Alsof het niks meer is als dat. 'Geslachtsgemeenschap' klinkt dan weer te geleerd, alsof ge in de biologieles zijt of ge kijkt national geographic channel. Maar daar gebruiken ze ook veel 'paren', wat dan weer bedoeld is echt om de kindjes te maken.
Maar er moet toch een beter woord zijn? Het juiste verschil tussen 'vrijen' en 'sex' weet ik ook niet heel juist, maar het is alletwee hetzelfde denk ik. En 'neuken' hoort daarbij maar is het niet helemaal in één van die twee woorden. Er zijn genoeg andere woorden te vinden op het internet, maar geen enkel die het schone van 'het' laat klinken. Allemaal zo onrespectvol.
Vandaag, juist een weekske na de eerste keer, de tweede keer gehad. Bij haar thuis dit keer. Ik had er geen schrik meer voor dit keer en heel de namiddag was van voor tot achter gewoonweg fantastisch, voor mijn liefje was het ook vele beter dan verleden week omdat de spanning weg was. Heel langzaam en heel voorzichtig en gewoonweg fantastisch. Maar zo iets schoons moet toch een betere naam hebben als 'neuken'. 'Het doen' blijft dan over? Het is zo iets schoons omdat we echt wel heel veel van elkaar houden, en na verleden week en vandaag zelf meer.
Hoe zeggen jullie tegen elkaar als jullie 'het' gaan doen?

16 jaar
3 jaren geleden

15 Reacties

  • M18: poeppen vind ik echt ook maar niks :-) . Daarbij wordt er toch automatisch gedacht aan het tweede. Piemel en spleetje zijn voor ons prima, spleetje gaat er heel goed door.

    Voor 'het' heeft mijn liefje voor ons ook iets gevonden wat mooi is. Mijn liefje zegt dat het bij haar vanbinnen heel leuk kietelt, als we zachtjes 'het' doen. Dus zeggen we dat: 'vanbinnen zachtjes kietelen'. Dat klinkt al hele vele mooier als 'neuken', batsen, poepen, ballen, en wat nog allemaal.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja ik en mijn vriendje noemen het slaapkamer vermaak of van elkaar genieten en wat je zegt neuken klinkt niet heel netjes.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Onder vrienden noemen we het batsen, neuken of ballen. En met meiden noem je het gewoon sex of met elkaar naar bed gaan.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Poenie vind ik het leukst dat allitereert leuk met piemel en dat is ook prettig neutraal.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ergens anders had ik het al gezegd maar ik zal het hier ook even doen. De Nederlandse benamingen voor de geslachtsdelen en de handeling neuken zijn wat plat en meestal lomp. In Suriname spreken ze ook Nederlands maar sommige dingen hebben een andere naam. Neuken noemen ze soms flonsen, als mannen het met mannen doen boelen. Een man die het met mannen doet is een boeler. Het mannelijk geslachtsdeel noemen ze een tollie, het vrouwelijke een poentje. In plaats van vrijen spreken ze ook wel van vrijeren. Klinkt wat gezelliger. Als je zegt dat je hebt liggen vrijen dan weet iedereen wel wat je gedaan hebt. Dat je geneukt hebt zeg je meestal als man tegen je vrienden, niet tegen je moeder.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja, hier in Vlaanderen klinkt "neuken" een beetje vulgair: dat betekent mechanische sex zonder romantiek, zoals bij hoeren. Maar misschien dat het in Nederland neutraler klinkt?

    Bij ons in het dialect zeggen ze dikwijls "poeppen", met korte "oe"-klank. (Niet te verwarren met het Nederlandse "poepen" met lange "oe"-klank, wat ontlasting doen betekent.)

    Soms ook "sexen", dat is nog redelijk neutraal. Of "vrijen" als het wat omfloerster moet, of "met elkaar naar bed gaan". Of inderdaad "het doen", vooral in vragende vorm: "Hebben jullie het al gedaan?".

    Soms ook "naaien", "vogelen", "wippen", maar die klinken ook een beetje negatief.

    Dus ik weet eigenlijk ook geen mooi woord voor romantische, sfeervolle sex, waarbij de nadruk ligt op geluk, genot, sfeer, romantiek, tederheid, maar minder op de mechanica.

    Overigens, voor "kut" weet ik ook geen mooi woord, want dat klinkt hier in Vlaanderen ook vies. De woorden "spleetje" en "gleufje" klinken al wat zachter maar het is het toch nog niet. Bij kinderen kan je nog van "plasser" spreken. Woorden als "muis", "pruim", en "mossel", zijn vulgair. "Vagina" is een beetje te medisch, en "venusheuvel" en "mijn lippen vanonder" of "schaamlippen" gaan meer over het zichtbare uiterlijke...

    Beetje vreemd dat er geen mooie woorden voor bestaan, als je bedenkt dat dit dagelijkse lichaamsonderdelen en functies zijn...

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat is ook een mooie, M17 :-)

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik en mijn vriend noemen het vaak met elkaar spelen of rollebollen. En willen we echt seks zeggen we dat we zin in elkaar hebben

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Neuken, ballen, naaien, nemen, batsen, prikken

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • M19, dat is inderdaad een schoon en grappig woord. Mijn beste vriend weet het ondertussen ook dat mijn liefje en ik er helemaal voor gegaan zijn, en hij en zijn liefje noemen het gewoon neuken. Maar niet zachtjes en teder gelijk bij ons. Mama zegt dat we vanzelf wel bij een woord zullen uitkomen, zoals iedereen, aan de hand van wat er allemaal gebeurt.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Seks/vrijen betekent het zelfde(seks dus) neuken is ook gwn een ander word voor seks die heel veel mensen gebruiken en ja geslachtsgemeenschap klinkt wat zakelijker om maar even zo te zeggen... iedereen Zegt t anders zoals pompen, banen, rammen, “lets do it”, ik heb zin en veeeeeel meer andere dingen. Maar je moet ook denken dat bij iedereen het anders gaat, het is niet zo van “hey schat zullen we even gaan neuken?” Dat gebeurt dus niet zo vaak.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Haha, ja neuken doe ik ook niet. Vrijen is te ontwijkend. Mijn moeder noemde het grappig hompiekurken en dat gebruik ik vaak ook.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Boenkeboenke.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Bij ons gebeurt het gewoon zonder eerst te bespreken of we het gaan doen. Houden meer van het spontane. Maar misschien kunnen jullie elkaar vragen om ‘de liefde te bedrijven’.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik en m’n vriendin noemen het gewoon neuken. We vinden het eigenlijk wel geil klinken. Als we lekker sex hebben vraag ik haar vaak “zal ik je neuken?” of zegt ze tegen me “neuk me”. Dan weet ik dat ze super geil is en ik haar hard kan neuken.

    15 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten