Skip to content
10 reacties
712 weergaves

Moeder wordt boos omdat ik kleding koop

Altijd als ik iets de was in gooi (zoals trainingsbroek en boxershort) krijg ik soms wel 2 maanden later weer schoon terug. Daardoor draag ik wel een maand lang de zelfde boxer de en trainingsbroek. Nu besloot ik om wat van me spaargeld te kijken op het internet of er wat leuks te vinden was. Ik kocht 4 Bjorn borg shorts dat in aanbidding was. 2 trainingsbroeken en een trui. Maar moeder werd helemaal boos en zei dat ik het terug moest sturen. Toen ik uitlegde waarom ik het gekocht had etc werd ze niet rustiger. Ik schaam me nu ook wel een beetje ervoor. Maar weet iemand wat ik er tegen kan doen?

15 jaar
3 jaren geleden

10 Reacties

  • Mss helpt het ook als je al je gedragen kleding in de was doet en niet laat rondslingeren. Wanneer je dan nog kleding te kort komt door gebrek aan wasrondes dan was je tussendoor gwn je eigen kleding als kleding bijkopen een probleem is. Een maand lang in dezelfde kleding is nou niet zo heel fris. Hopelijk is je moeder met koken niet hetzelfde als met wassen.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben 13 was mijn kleding zelf omdat me moeder daar niet altijd tijd voor heeft. Ik doe soms haar was er ook bij. Ik leg ook niet bijvoorbeeld sokken bij sokken en ondergoed bij ondergoed, ik doe gewoon witte was bij witte was en donkere was bij donkere was en als ik een keer niet weet of iets er wel of niet in mag ( bv wol) leg ik het apart en vraag ik het later na aa mijn moeder.

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben 13 en was me kleding ook zelf omdat me moeder er niet altijd tijd voor heeft dus ik heb het mezelf aangeleerd en werkt gewoon en doe vaak ook nog eens soms kleding van me moeder erbij en dan gewoon witte was bij wit en donkere was bij donker en daarna gewoon in de droger opvouwen en in de kasten leggen.

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Aan j23 hoezo zou de moeder perse de was moeten doen? Vind ik nogal ouderwets. Het is niet perse het werk van de moeder om de was te doen. Een was draaien is een van de basis taken die elke volwassenen zou moeten kunnen ongeacht geslacht. Dus waarom zou de vader niet kunnen wassen? En aan de topic starter, ik vind het ook raar dat je na twee maanden pas je was weer terug krijgt. Ik snap dat niet elke was meteen vol is, maar duurt het echt twee maanden voordat bijvoorbeeld de gekleurde was eindelijk vol is? Ik vind het wassysteem zoals je nu beschrijft ook een beetje raar. Je kunt inderdaad als het niet veranderd wat kleding met de hand wassen. Verder kun je ook als je geen ondergoed meer hebt, er misschien mee onder de douche. Misschien wordt het dan nog een soort van schoon. En je moet natuurlijk zelf kiezen wat je met je geld doet, dus als jij er kleding van koopt, moet je dat helemaal zelf weten. Raar dat je moeder dan boos wordt.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • @jongen 23 wat een onzin. Je kan njet zomaar dingen aannemen. “Er is iets fundamenteels met moeders” fuck toch off zeg. Misschien werken zowel zijn vader als zijn moeder. Weet jij veel. Je kan beter je mond houden dan domme dingen zeggen. En mannen kunnen ook de was doen. Het is niet alleen de taak van de moeder om voor het gezin te zorgen. Een gezin maak je namelijk met zn 2en, niet in je eentje (meestal, zelfs daarvan kun je niet uitgaan). Wie ben jij nou als nietswetende 23 jarige om iets te zeggen over alle moeders in Nederland? Hou toch je mond en beperk je tot het onderwerp.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Je moet niet elke dag een andere soort wassen dat slaat nergens op. Wit en gekleurd gescheiden houden en dan komt t wel goed. En jij zou ook niet je eigen was moeten doen. Heb het erover met je ouders dat het wassysteem beter moet worden omdat je anders geen kleren hebt

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Het valt me de laatste tijd op dat er - hier en elders - veel geklaagd wordt over moeders die slecht functioneren. Ik bedoel dit niet vrouwonvriendelijk maar je gezin regelmatig voorzien van schoon wasgoed, dat is toch een van de basic taken van een mama? Er loopt iets fundamenteels mis in de maatschappij. Alsmaar meer moeders geven er kennelijk de brui aan zo van: ik ben klaar met dit alles en verder bekijken jullie het maar. Heel verontrustend vind ik dat. TS, je kan natuurlijk je handwasjes doen wil je op tijd schoon ondergoed hebben. Maar dat is niet de kwestie. Er is iets fundamenteels mis met mama's. Ze doen hun werk niet meer en wanneer je ze daar op aanspreekt, ontploffen ze zowat. Maar waarom? Wist ik het maar.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ff voor de duidelijkheid. 1. Als ik geen schone onderbroek meer heb draag ik gewoon een korte broekje 2. Ik kan het wel zelf wel doen maar het is zo dat we elke dag een bepaald soort wassen. Dus ene dag de zwarte truien. Andere dag de sokken en zo gaat het. Hoe sneller de wasmand gevuld is hoe sneller het gaat maar duurt het 5 dagen tja dan is het wel een maand wachten

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • zet dan zelf de wasmachine aan. Witte was op 60 graden.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • 1 boxer voor heel de maand? Gatverdamme man! Viespeuk! Je kan zelf je kleren niet wassen??! Raar verhaal

    18 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten