Skip to content
25 reacties
1337 weergaves

Pistool voor veiligheid

Ik heb een paar jaar in de USA gewoond. Sinds een paar maanden woon ik weer in Nederland. Ik vind het heel fijn hier maar op de een of andere manier vind ik het heel raar om zonder pistool het huis uit te gaan. In de USA had ik altijd een pistool bij me als ik de deur uit ging en al mijn vrienden hadden dat ook. Met de rellen rond de avondklok voelde het helemaal onveilig. Waarom mag dat hier niet? En wat zouden jullie ervan vinden als je wel een pistool mee mag nemen? Voelen jullie je dan ook veiliger? Ik hoef echt geen zwaar geweer mee hoor, maar gewoon een 9mm pistool zou ik al erg fijn vinden.

19 jaar
3 jaren geleden

25 Reacties

  • J18: ja vertel mij wat. Het duurde ook meer dan een jaar om een vergunning te krijgen om een eigen wapen te mogen hebben. Dit topic is alweer een tijdje terug gestart, en dan gaat er wel wat tijd overheen dat er dingen kunnen gebeuren ;).

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Droom lekker verder "vriend". Je wordt eerst door en door gescreend vóór je ook maar 1 stap richting een een schietvereniging kunt zetten. Die papiermolen duurt een tijdje. Dan wordt je aspirant lid. Je schiet met een oefenwapen van de vereniging die daar netjes in een kluis ligt. Pas als jij hebt bewezen veilig met een pistool om kunt gaan, dan kun je vergunning aanvragen voor een eigen wapen. Maar dan wordt je weer door hele molen van politie en justitie gehaald. Het was al streng maar sinds de schietpartij in Alphen aan de Rijn in 2011 zijn de regels nog veel strenger geworden.
    Mijn vader is schietinstructeur bij de politie en neemt ook examens af bij verenigingen. Dus, mij hoef je niets wijs te maken.....

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat iemand nu nog geen strafblad heeft hoeft niet te betekenen dat ie er later niet nog één kan krijgen.
    Wat verder naar boven al genoemd is, wapens zorgen alleen voor schijnveiligheid. Hoe meer wapens, hoe meer geweld met wapens.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • @jongen 21: ik vind dat zeker gecontroleerd mag worden wie een vuurwapen koopt en daar regels voor moeten zijn. Zoals dat je geen strafblad hebt en moet kunnen aantonen dat je veilig met vuurwapens kan omgaan. Eigenlijk wat nu ook gebeurt. Maar ik vind dat dragen van een wapen veel makkelijker en gewoner gemaakt moet kunnen worden. Nu hebben alleen de criminelen wapens. Ik was gewend in de USA altijd een pistool aan mijn riem te dragen met een paar extra magazijnen erbij. Dat voelde gewoon zoveel veiliger.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Naja. Wij vinden dat wij de goede personen zijn. De mensen die nu wél al wapens hebben en elkaar ermee te lijf gaan vinden ook dat zij goed zijn.
    Dus wie is goed? En wie gaat dat bepalen? En hoe ga je het reguleren?

    Daarom liever idd wat hierboven al genoemd is: niemand een vuurwapen is het beste.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • TS hier. Ik kan me voorstellen dat mensen vuurwapens eng vinden. Ze zijn natuurlijk ook gemaakt om te doden. Wat ik vooral het probleem vind hier in Nederland is dat veel slechte mensen illegaal vuurwapens hebben en gewone mensen niet. Zie wat er de afgelopen dagen in Rotterdam is gebeurd: veel schietpartijen met illegale vuurwapens. Ik ben inmiddels op een schietvereniging gegaan en heb zelf ook weer een pistool. Gewoon een Glock 17. En het voelt gewoon heel fijn die in huis te hebben en er elke week mee te oefenen.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Als je zo graag een pistool wilt, emigreer dan weer terug naar het wilde westen van de USA!!!

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Als dat n ding word ga ik niet naar school en heb ik een kevlar vest bij me. Want bij mij op school als al die buitenlanders dat bij zig zouden hebben gaan ze het gebruiken. Dan moet er bijna iedere dag politie op onze school komen.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Meer wapens is minder veiligheid dat is onderzocht ook voor de mensen die ermee om kunnen gaan gewoon slecht idee Het is toch al te zien aan de opkomst van messen dat er steeds meer steekincidenten zijn. Onzin het veilige gevoel een wapen is alleen maar meer kans dat het tegen je gebruikt word of iemand in paniek verkeerde beslissingen maakt (je bent geen getrainde soldaat met een missie) ook zouden er dan überhaupt meer wapens komen in hé algemeen die nog makkelijker in handen vallen van de echte leipo's dus nee dat veilige gevoel van jou zit alleen in je hoofd maar is niet de werkelijkheid.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Tenzij ik het verkeerd gelezen heb, maar HOE heb je in hemelsnaam die blaffer naar NL gekregen??

    12 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, gekker moet het niet worden, het is gewoon schijnveiligheid, laten we alstublieft die achterlijke gewoonte van die Amerikanen niet overnemen!!!

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Alleen maar schijnveiligheid. Wapens op zak maakt de samenleving juist onveilig. Kijk maar naar al die losers met steekwapens op zak. Doodgestoken op je 15e, veilig hè…

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat je een pistool in huis hebt verbaast mij niks,alleen versterkt het idee van een pistool op zak hebben een gevoel van onveiligheid voor iedereen in Nederland.
    En zoals iemand al zei,moet je anders misschien op[ een schiet verenging gaan,want dan mag het legaal.

    Nu mag je een wapen op zak hebben,alleen niet op rara plekken zoals het centrum bijv.

    Dus ga op een schietvereniging of ga nar dee politie en vraag wat hun kunnen betekenen,volgens mij bestaat er iets als een uitzondering.

    Ik lees net dat er mogelijkheden bestaan,alleen ben je nu strafbaar,want volgens mij heb je geen vergunning.

    Link voor info: https://www.justis.nl/producten/wwm/voorwaarden-voor-een-wapenvergunning/index.aspx

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Geloof er niks van

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Iedereen gewapend op straat... lijkt mij een belachelijk oorlogsscenario voor een horror-B-film van Amerikaanse makelij. Ik zou TS willen zeggen: doe effe lekker normaal M * F K E E S !

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Laat maar raden: republikein?

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zou het niet gek vinden als meer mensen een vuurwapen zouden dragen, maar dan alleen mensen die er geschikt voor zijn. Ik ben zelf lid van een schietvereniging en heb ook een pistool thuis. Om dat te mogen hebben moet je aan strenge eisen voldoen, en wordt je regelmatig gecontroleerd zodat alleen normale mensen een wapen kunnen hebben. Ik zou me ook veiliger voelen als ik mijn pistool mee kan nemen. Er gebeuren zoveel rare dingen tegenwoordig en veel jongens bezitten illegaal vuurwapens. Daar moet je als goed persoon ook weerstand tegen bieden.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Helemaal mee eens meisje van 18. Geen enkele behoefte aan idioten met een pistool op straat.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zou me juist onveiliger voelen als iedereen met een pistool rond liep. Het probleem is dat als je er een op zak hebt kun je hem ook gebruiken. Je zal maar zo'n doorgeslagen type tegenkomen die in het rond begint te schieten. Genoeg voorbeelden in de USA denk ik. Bespaar ons dat hier alsjeblieft. En je onveilig voelen? Zoek gewoon de moeilijkheden niet op, dan kun je hier nog behoorlijk veilig rondlopen.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Nederland is een westers land he. Dat is wat anders dan een derdewereldland zoals de VS. Daarnaast, waarom zou je rond de avondklokrellen je veiliger hebben gevoeld met pistool? Als je gewoon na 21uur netjes binnen was had je helemaal geen last van de rellen.

    21 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten