Skip to content
11 reacties
2797 weergaves

Net besneden

Hallo iedereen,

Ik ben gisteren besneden geweest door een te nauwe voorhuid.
Mijn verband is er sinds vandaag af. Ik zou graag wat tips weten hoe hier het best mee om te gaan. Als je een eigen ervaring hebt van besneden te zijn op een latere leeftijd laat deze dan ook zeker weten.

Alvast bedankt.

15 jaar
3 jaren geleden

11 Reacties

  • Wat ik niet goed begrijp is dat er bij een nauwe voorhuid kennelijk al snel gekozen wordt voor een besnijdenis.
    Meestal wordt begonnen met een hormoonzalf en rekoefeningen. Daarmee is het probleem vaak al te verhelpen. Als dat niet helpt of geen optie is, lijkt het wel alsof een besnijdenis nog de enige mogelijkheid is. Spijtig dat het alternatief van de minder bekende voorhuidplastiek blijklbaar meestal onbenoemd blijft. Een voorhuidplastiek is een ingreep waarbij één (of enkele) insnede in de voorhuid wordt gemaakt en de voorhuid bespaard blijft.
    Naar mijn mening zou daarom bij een operatieve ingreep wegens een nauwe voorhuid een voorhuidplastiek te norm moeten zijn en een besnijdenis het alternatief. Schijnt ook nog een minder kans op complicaties te geven en amper littekens. Gelukkig had ik een paar jaar geleden een uroloog die wel zo slim was!

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • @ j17 Ik ben besneden op mijn 15de en heb geen toompje meer. Dat werd mee verwijderd bij mijn besnijdenis. Niet dat ik het mis of zo hoor. Het ziet er wel netjes uit zo.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • J19dat vermoed ik bij sommige onderwerpen ook weleens.
    Maar als ik zo rondkijk qua vrienden en mensen van wie ik het weet dat hun besneden zijn,zijn dat er toch best veel.
    En ook zijn er regelmatig die voor de ingreep gaan

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • En toch blijf ik al die verhalen over besnijdenissen hier niet geloven. Het is al een hele tijd geleden, maar daarvoor leek het wel of er iedere dag een nieuwe post over kwam. Ik denk dat ze allemaal van dezelfde persoon komen.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • @J17
    Ik ken een besneden jongen en die heeft echt geen toompje meer.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • idk wie dit nog leest maar ik ben vorig jaar besneden en ja dat toompje (het stuk dat eikel met de penis verbindt) is nu echt dikker dan vroeger echt lelijk ma ik heb ooit geleesd dat je ook besneden kan worden zonder toompje kan da echt?

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • @Jongen14j: Het verband moet er wel 1-2 dagen op blijven, maar dat zegt je je arts wel. Ook hoe je je pik in de eerste tijd moet verzorgen, eventueel in kamillentee baden of zo. En blijf er de eerste dagen van af. En smeer er niks vettiges op.

    Heb je er met je arts erover gesproken hoe je besneden word? Hoog (naad ca. 2-3 cm boven je eikelrand, of laag (naad ca. 5-10 mm boven je eikelrand). Het zou in ieder geval strak moeten zijn, anders heb je nog steeds een los velletje, en dat is storend.

    Ik zelf werd op mijn 16de besneden en had er nog geen dag spijt van. Ik ben laag en strak besneden (naad ca. 5 mm boven mijn eikelrand, geen los velletje).

    Houd me op de hoogte als het voorbij is, dan kan ik je nog meer tips geven.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoelang moet je verband op? Ik word binnenkort besneden

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi, ik ben besneden toen ik 19 was en dat is de beste beslissing die ik ooit genomen heb. Ik heb altijd last gehad van een nauwe voorhuid maar door mijn conservatieve ouders wilde onze huisarts hier geen medewerking aan verlenen. Toen ik op kamers ging kreeg ik een andere huisarts en die heeft het meteen geregeld. Volgens hem is een voorhuid een constructiefout van onze schepper. Achter de eikel zaten een groot aantal hechtingen die na enige tijd vanzelf opgelost zijn. 1 keer een kleine bloeding gehad doordat een hechting los ging, maar dat stopte vanzelf. Mijn vriendin vindt het super omdat de penis en eikel altijd schoon zijn. Om te masturberen heb ik een trucje bedacht: ik maak van vaseline en babyolie een papje, doe daar wat van op mijn eikel en maak van duim en wijsvinger een O. Je eikel wordt iets minder gevoelig doordat de huid wat dikker wordt. Maar daar heb je tijdens de seks geen last van.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Het enige wat ik je mee kan geven is: deal er even mee en straks komt het goed. Weet ook dat het echte eindresultaat pas na een half jaar zichtbaar kan zijn, maar je kan wel al eerder seks hebben.

    Voor nu: niet masturberen, niet rennen en je lichaam je piemel laten helen. Kan bloeden, maar dit stopt ook. Je kan het maat.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • yup, spijtig genoeg in 2016 besneden, bwa het geneest snel, niet echt tips nodig denk ik

    mentaal vond en vind ik het nog steeds moeilijk, ik had liever een vel dus mentaal vind ik het wel moeilijk om mee om te gaan, sinds 2016 heeft nog nooit iemand mijn penis gezien omdat ik het lelijk vind en er zelf niet zo goed mee overweg kan

    maar in de praktijk geneest het snel en kan je snel terug je ding doen, ik ben besneden op 02/11/2016 en 04/11/2016 had ik eenorm veel zin, maar het deed nog een beetje pijn, maar ik kon mijn lul al wat strelen en uiteindelijk toen ook klaargekomen na 2 dagen, de dag nadien 3 dagen na besnijdenis dus op 05/11 kon ik al terug voorzichtig rukken, en 4dagen na besnijdenis kon ik al terug normale snelheid masturberen

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten